Γκρέτα Τούνμπεργκ
Το θύμα της κλιματικής αλλαγής
Με την ευκαιρία της συζήτησης του θέματος της κλιματικής αλλαγής στον
ΟΗΕ όλα τα κανάλια, ΕΡΤ και ιδιωτικά κινούμενα εκ του πονηρού, μας
βομβάρδισαν με την εκδήλωση απελπισίας και φόβου που οδηγούν σε
αγανάκτηση ένα προφανώς αξιολύπητο ανήλικο παιδάκι την Γκρέτα
Τούνμπεργκ από την Σουηδία.
Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019
Tο θύμα της κλιματικής αλλαγής
Συγκαλείται Συμβούλιο Συνεργασίας με Τουρκία με ατζέντα την «επικαιροποίηση» της Συνθήκης της Λωζάνης
![]() |
Σε συνέντευξή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και αναφερόμενος στην συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκου πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Τ.Ερντογάν αποκάλυψε ότι συμφωνήθηκε να... συγκληθεί το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας του οποίου η σύγκληση έχει να γίνει από το 2016!
Πώς η Αγιά Σοφιά στέκει αγέρωχη μετά από 65 σεισμούς μέχρι 7,4 Ρίχτερ;
Ο σεισμός των 5,7 ρίχτερ που έπληξε το μεσημέρι της Πέμπτης (26/9) την Κωνσταντινούπολη προκάλεσε μεγάλο πανικό στους κατοίκους και ξύπνησε μνήμες από το 1999. Ένα από τα κτίρια της Κωνσταντινούπολης που έχει αντέξει συνολικά 65 σεισμούς, προσμετρώντας και το χθεσινό είναι η Αγιά Σοφιά.
Ποιο είναι το μυστικό για τον τρόπο που χτίστηκε η Αγία Σοφία, αυτό το αρχιτεκτονικό αριστούργημα, που στέκει αγέρωχο στο πέρασμα των αιώνων; Σείεται αλλά δεν καταρρέει. Και αν γίνει ένας σεισμός της τάξεως των 7,5 ρίχτερ η Αγία Σοφία ίσως να είναι το μοναδικό κτίριο το οποίο θα μείνει όρθιο στην Κωνσταντινούπολη.
Συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Η διπλωματική βιτρίνα και το δύσκολο από πίσω
Η πείρα των ελληνοτουρκικών σχέσεων μας διδάσκει να μην δίνουμε μεγάλη σημασία στη διπλωματική βιτρίνα που συνοδεύει συναντήσεις κορυφής, όπως η χθεσινή συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν. Η πρόθεση του Έλληνα πρωθυπουργού για επανεκκίνηση των διμερών σχέσεων είναι ειλικρινής, αλλά δεν αρκεί. Η Άγκυρα έχει χαράξει εδώ και δεκαετίες μία επεκτατική στρατηγική, την οποία με παραλλαγές εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, χωρίς να εξαιρούνται οι κυβερνήσεις Ερντογάν. Ως εκ τούτου είναι αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι θα την εγκαταλείψει, λόγω της πολιτικής γοητείας του ενός ή του άλλου Έλληνα πρωθυπουργού.
Καπετάν Κώτας (1863 – 1905)
Σλαβόφωνος οπλαρχηγός, που πολέμησε για την ελληνική υπόθεση στις παραμονές του Μακεδονικού Αγώνα. Το πραγματικό του όνομα ήταν Κονσταντίν (Κότε) Χρίστωφ, το οποίο αργότερα εξελλήνισε σε Κώστας Χρήστου.
Γεννήθηκε το 1863 στο χωριό Ρούλια της Φλώρινας. Ασχολήθηκε με τη γεωργία, καλλιεργώντας τα λιγοστά κτήματα της πατρικής περιουσίας και ευκαιριακά ως οικοδόμος και τσαγκάρης. Αργότερα άνοιξε ένα χάνι, που ήταν ταυτόχρονα και παντοπωλείο. Παράλληλα, αναμίχθηκε στα κοινά της περιοχής και διετέλεσε μουχτάρης (κοινοτάρχης) στη Ρούλια.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)