Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Η ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 74η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων ΕθνώνΟλόκληρη η ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 74η Γενική Συνέλευση των
Ηνωμένων Εθνών:

    Κύριε Πρόεδρε,
    Διακεκριμένοι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων,
    Κυρίες και κύριοι,
    Πρεσβευτή  Bande, επιτρέψτε μου να προσθέσω τα συγχαρητήριά μου για την εκλογή σας στο αξίωμα του Προέδρου της 74ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
    Είναι μεγάλη χαρά για μένα που απευθύνομαι στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών για πρώτη φορά ως ο ηγέτης του λαού που πρώτος ανέπτυξε τις αξίες, τις οποίες το μεγαλύτερο μέρος του σύγχρονου κόσμου αγκαλιάζει - δημοκρατία, ατομικά δικαιώματα, ισότητα έναντι του  νόμου.

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ      Κατα τον Μακεδονικό Αγώνα, 1903 – 1908, με νύχια και με δόντια κρατήσαμε την Μακεδονία Ελληνική και δεν αφήσαμε να την προσαρτήσουν οι Βούλγαροι στο κράτος τους. Το 1913, στον Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο, με τα όπλα καταφέραμε να τους διώξουμε και πάλι από την Μακεδονία. Κατά τον Ά  Παγκόσμιο πόλεμο, ως σύμμαχοι του Χίτλερ, πάλι επεδίωξαν την «ανεξαρτητοπόιησή» της. Και να μην πάμε παλαιότερα στον καιρό του Βασιλείου Βουλγαροκτόνου… Όλες οι προσπάθειες, ήταν να κατέβουν στο Αιγαίο, εις βάρος φυσικά της Ελλάδος.

Με όλο το σεβασμό δεν συμφωνούμε με τους κ. Αναστασιάδη και Μητσοτάκη για Κύπρο-Αιγαίο
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ 

Άστραψαν και βρόντηξαν από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ο πρόεδρος της Κύπρου και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Το μήνυμα του Νίκου Αναστασιάδη και του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ότι δεν θα γίνει ανεκτή «η διπλωματία των κανονιοφόρων». 
Το υπογράμμισαν το μήνυμα τους με θυμωμένο ύφος και ισχυρό τρόπο, υποθέτω επειδή εννοούν κάθε λέξη. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα καλό σύνθημα, που ακούγεται όμορφα στα αυτιά των πολιτών της Ελλάδας και της Κύπρου. 
Φτάνει η υπόσχεση να γίνει πράξη.