Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Εποχές Πιουριφόι: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε κανονική αποικία των ΗΠΑ - Οι βάσεις επιστρέφουν για...πάντα!

Μετά τη νέα αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, η Ελλάδα επιστρέφει πολλά χρόνια πίσω (ίσως σε εποχές λίγο μετά την ανεξαρτησία της) καθώς πλέον μετατρέπεται σε αποικία κανονικά και με το νόμο και μάλιστα δίχως εγγυήσεις, αφού η συμφωνία δεν έχει ημερομηνία λήξης αλλά ανανεώνεται αυτόματα εσαεί. 

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

 από τον Κων. Φράγκο
Ρε μπας κι’ είναι έτσι;
  • Φίλος επιχειρηματίας, πατριώτης, ανήσυχος, φανατικός αναγνώστης της στήλης μου λέει: Γιατί κραυγάζεις ματαίως για εξοπλισμούς, συντήρηση υπάρχοντος υλικού; Η καμαρίλα της Ε.Ε. δεν το επιτρέπει. Δεν  εγκρίνει. Το μόνο που ενδιαφέρεται είναι να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της εδώ. Δεν έχεις αντιληφθεί ότι έχουμε χάσει από το 2010 την εθνική μας κυριαρχία; Είμαστε προτεκτοράτο; Οι «θεσμοί» πηγαινοέρχονται συνέχεια στο Χίλτον.

«Κατεβάστε τώρα τον Ήλιο της Βεργίνας»!


Έξαλλοι στο ΥΠΕΞ με τους Σκοπιανούς - Αυστηρά διαβήματα

    Κουτοπονηριές από την κυβέρνηση Ζάεφ – Βρίσκουν συνεχώς δικαιολογίες για να μην εφαρμόσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών
    Την έντονη αντίδραση της Αθήνας προκαλεί η απροθυμία των Σκοπίων να εφαρμόσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, επιτρέποντας - μεταξύ άλλων - ακόμα και σήμερα τη χρήση συμβόλων όπως ο Ήλιος της Βεργίνας, αλλά και τη χρήση του όρου «μακεδονικό» για σειρά προϊόντων της γειτονικής χώρας.
    Η αναβλητική διάθεση των γειτόνων και οι σημαντικές καθυστερήσεις έχουν προκαλέσει βαθύτατη ενόχληση στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, η οποία - όπως αποκαλύπτει σήμερα η Real News εκφράστηκε με δύο επίσημα διαβήματα διαμαρτυρίας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Απορρίπτει η Άγκυρα το ανακοινωθέν των ΥΠΕΞ Ελλάδας – Αιγύπτου - Κύπρου    Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για "ανειλικρίνεια", καθώς "από τη μια στέλνει μηνύματα συνεργασίας και από την άλλη για τη χώρα μας εκφράζει αβάσιμους ισχυρισμούς". Προειδοποιεί οτι θα συνεχίσει "με αποφασιστικότητα" να υποστηρίζει "τα δικαιώματά μας και των Τουρκοκυπρίων".
    Την έντονη αντίδραση της Άγκυρας προκάλεσε το κοινό ανακοινωθέν Κύπρου - Ελλάδας - Αιγύπτου που καταδίκαζε την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο στο οποίο κατέληξαν μετά τη συνάντησή τους οι τρεις υπουργοί Εξωτερικών ΔένδιαςΧριστοδουλίδης και Σούκρι στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ


Γράφει ο 
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντιστράτηγος ε.α. Επίτιμος Διοικητής της Σ.Σ.Ε.
          

  -Στον Επιτάφιο του Περικλέους δίδεται ο ορισμός της Δημοκρατίας : Το Πολίτευμά μας λέγεται Δημοκρατία επειδή την εξουσία δεν την ασκούν λίγοι πολίτες, αλλά ο Λαός· «…και όνομα μεν διατομή ες ολίγοις αλλ’ ες πλείονες οικείν Δημοκρατία κέκληται» (Θουκυδ. Β’, 37)
      -Από την εμφάνιση εδώ και κάποιων ετών των λεγομένων “προοδευτικών”, άρχισε μία μεθοδική και συνεχής προσπάθεια πληγμάτων στα βάθρα επιβιώσεως του Ελληνοχριστιανικού Πολιτισμού
            -Στο παρελθόν επί προοδευτικών, με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας  επιδιώκετο η κατάργηση του Μαθήματος των Θρησκευτικών από τα σχολεία.