Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Δεν πέταξαν τα ελληνικά F-16 στην κυπριακή παρέλαση λόγω τουρκικών απειλών - Άγκυρα: «Θα σας αναχαιτίσουμε» (upd)


Ματαιώθηκε λόγω τουρκική απειλής η πτήση των ελληνικών μαχητικών F-16 στην παρέλαση της Κύπρου καθώς η Άγκυρα απείλησε ότι θα τα αναχαιτήσουν.
Την απόκάλυψη την έκανε μάλιστα γνωστός Τούρκος αναλυτής.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΕΡΚΕΙΤΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ή ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ?του Βασίλη Ευστρ.Ναζλή
    Διαχρονικό είναι το ερώτημα-πρόβλημα αυτό και στο διάβα των χρόνων οι φιλόσοφοι του δικαίου διατύπωσαν πολλές και αντίρροπες θέσεις, ανάλογα με την ιδεολογική τους θέση.
    Στις μέρες μας έγινε επίκαιρο και όλοι εμείς οι απλοί πολίτες διερωτόμαστε, η πολιτική υπέρκειται του δικαίου η το δίκαιο της πολιτικής?.
    Εδώ θα διατυπώσω λίγες σκόρπιες σκέψεις που είναι και σκέψεις ανησυχούντων στην πατρίδα μας.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΣ Ο ΜΑΡΚΟΣ ΣΕΦΕΡΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ. VIDEO


Ο Μάρκος Σεφερλής περιγράφει μέσα από την παράσταση που έδωσε στο Δελφινάριο το 2018 ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή, μια ελεεινή, μια προδοτική συμφωνία η οποία μόνο ελεεινοί άνθρωποι μπορούσαν να την υπογράψουν.
Τα τσιράκια των Γερμανών, των Αμερικανών, των Γάλλων έπεσαν στα τέσσερα και υπόγραψαν τη συμφωνία ξεπουλώντας την Ελληνική ιστορία.

Η μεγάλη αλήθεια

Χρήστος Μπολώσης

Τον Σταμ. Σταμ. (Σταμάτης Σταματίου) πολύ λίγοι τον γνωρίζουν και τούτο είναι φυσικό, αφού γεννήθηκε το 1881 και πέθανε το 1946.
Είναι ο συγγραφέας που έγραψε τις περίφημες «Ιστορίες του χωριού» και τις οποίες δεν ευτύχησε να δει εκδοθείσες σε βιβλίο, αφού αυτό έγινε μετά τον θάνατό του. Οι «Ιστορίες» είναι μια χαρτογράφηση  της Ελληνικής επαρχίας του περασμένου αιώνα, δοσμένες με χιούμορ, που όμως ζωντανεύουν απολύτως, όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτήριζαν το τότε  (και μερικά εξακολουθούν και το σήμερα) Ελληνικό χωριό. Ο μεγάλος μας Δημήτρης Ψαθάς, αναφέρει: