Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Μάθημα για την Ελλάδα η διάλυση της αεράμυνας των 52 δις στη Σαουδική Αραβία! Άρθρο του Ε.Γεωργούση

Γράφει ο Αντιπτέραρχος(Ι) ε.α.
Ευάγγελος Γεωργούσης
Επίτιμος Δκτης Δ.Α.Ε.
Πρόεδρος Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ι.
 Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το κτύπημα που δέχθηκε η Σαουδική Αραβία(Σ.Α.) στις 16 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις πετρελαίου της. Αν τα στοιχεία που έχουν δημοσιευθεί είναι ακριβή, δέκα(10) Drones επέφεραν δέκα επτά(17) πολύ σοβαρά πλήγματα στις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις επεξεργασίας πετρελαίου στο Abdaid και στο πεδίο εξόρυξης Khurais. Η επιλογή των στόχων δεν φαίνεται να είναι καθόλου τυχαία, αφού μόνο με αυτά τα κτυπήματα οι επιτιθέμενοι κατόρθωσαν να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου της Σ.Α. στο 50%. Και αυτό απ’ ότι φαίνεται για κάποιους μήνες.

Η Ελλάδα με τη Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια


Η Ελλάδα με τη Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να αναλάβει ηγετικό ρόλο στα Βαλκάνια, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα ημερίδας του Economist για τα Δυτικά Βαλκάνια, που διεξάγεται στα Σκόπια.
«Είναι σαφές ότι έχουν γίνει πολύ μεγάλα βήματα για την υλοποίηση της Συμφωνίας, αλλά παραμένουν και άλλα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας πως αυτά έχουν να κάνουν «ειδικά σε σχέση με τα αρχαία ελληνικά πολιτιστικά σύμβολα, την εφαρμογή της Συμφωνίας που επετεύχθη τον Ιούνιο για τα σχολικά βιβλία από την αρμόδια επιτροπή, αλλά και την πρόοδο της επιτροπής για τα εμπορικά σήματα».

ΔιεθνήΑυστηρά διαβήματα της Ελλάδας για μη τήρηση της συμφωνίας των Πρεσπών


Ιδιαίτερα ενοχλημένη είναι η Αθήνα με τη στάση των Σκοπίων απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών, καθώς δεν φαίνεται να την τηρούν, χρησιμοποιώντας τον Ήλιο της Βεργίνας και τη λέξη «μακεδονικό» σε διάφορα προϊόντα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real news, η ελληνική πλευρά εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της με δύο επίσημα διαβήματα διαμαρτυρίας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, ενώ υπήρξε και συνάντηση του πρέσβης, Δημήτριου Γιαννακάκης, με τον υπουργό Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Νίκολα Ντιμιτρόφ

Το παγκόσμιο σύστημα έφθασε στα όριά του: Καταστροφικά προβλήματα και περιβαλλοντική ερήμωση του πλανήτη.


Νικόλαος Λ. Μωραίτης. Ph.D


Αν οι  γνώσεις σας πάνω σε οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά θέματα οριοθετούνται μέσα από εμπειρικά στοιχεία, με αυτό το κείμενο θα προσπαθήσω να σας πείσω ότι, εκτός από μια  διαρκώς περιοριζόμενη ομάδα της ανώτερης οικονομικής τάξης που ανήκει στον Πρώτο και τον Τρίτο Κόσμο, το παγκόσμιο πολιτικοοικονομικό σύστημα του 21ου αιώνα δυσκολεύει εξαιρετικά την κοινωνική επιβίωση των λαών και των δύο ημισφαιρίων. Όμως, το γεγονός αυτό δεν  είναι και το χειρότερο από τα επιμέρους τραγικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα που καταδεικνύουν την οριστική λήξη του συστήματος. 

Αναβάθμιση του Πολεμικού Ναυτικού:Τώρα!!Μιχάλης Κωσταράκος
    Το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξήθηκαν οι φωνές στον ειδικό τύπο αλλά και στα ΜΜΕ μεγάλης κυκλοφορίας που μιλούν για ενίσχυση των δυνατοτήτων του Ναυτικού μας, προκειμένου η Χώρα μας να υπερασπίσει τα γεωπολιτικά της συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο.
    Δυστυχώς η αναγκαιότητα αυτή προϋπήρχε, παρότι από κάποιους διαπιστώθηκε μόλις τώρα. Ήδη από το 2013 τα Γενικά Επιτελεία, σε παρουσίαση που έγινε στην Βουλή των Ελλήνων, ανέδειξαν το πρόβλημα και τόνισαν ότι η ενίσχυση της αεροναυτικής παρουσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο αποτελεί απόλυτη εθνική προτεραιότητα. Επεσήμαναν δε ότι προκειμένου αυτή να επιτευχθεί, έπρεπε να γίνουν δυο πράγματα:

Ο θάνατος των εθνών κρατών με το σύμφωνο εθνικής αυτοκτονίας του ΟΗΕ

Γράφει ο Δημ. Καμμένος

«Παγκόσμιο Σύμφωνο για την ασφαλή, τακτική και κανονική μετανάστευση ως ανθρώπινο δικαίωμα»
Τα Ηνωμένα Έθνη, σε μια μη δεσμευτική συμφωνία που σχεδόν όλα τα κράτη μέλη του ΟΗΕ θα υπογράψουν σε τελετή στο Μαρόκο στις αρχές Δεκεμβρίου, καθιστά τη μετανάστευση ένα ανθρώπινο δικαίωμα.
Σε μία περίοδο κατά την οποία ιδιαιτέρως η χώρα μας, με την διαμορφωθείσα κατάσταση της αθρόας και ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, η οποία έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες όπου υπάρχουν τα κέντρα φιλοξενίας, προωθείται η ανωτέρω επικίνδυνη θέση.