Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (10/10/2019)    Θέλει μεγάλη προσοχή η χρήση του ίντερνετ! Για να μπαίνει κανείς και να βλέπει ό τι του κάνει κέφι, εντάξει! Για να ενημερώνεται γενικώς, πάλι εντάξει! Όμως, να ψάχνει τις «μικρές αγγελίες» που βρίσκει εκεί, για να αγοράσει διάφορα πράγματα, ή τέλος πάντων να κάνει οποιουδήποτε είδους οικονομικές συναλλαγές, ΠΡΟΣΟΧΗ, ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Κυκλοφορούν άπειροι απατεώνες και σκαρφίζονται λογιών – λογιών απάτες, που στην αρχή φαίνονται σαν πολύ ελκυστικές προσφορές. Και πολύς κόσμος, «τσιμπάει»! Δεν χρειάζεται να είστε και εσείς μέσα σ’ αυτούς….
------------------------------------------
    Το σύστημα με τους λαθρομετανάστες, δουλεύει ως εξής:

ΜΗΝ ΠΡΟΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - Επιστολή του κ.Γεώργιου Τάτσιου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη


ΠΡΟΣ: Την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κύριο κύριο Βαρθολομαίο. 
 Εις Κωνσταντινούπολιν.
Σέρρες 9 Οκτ. 2019

Παναγιώτατε Πάτερ και Δέσποτα,
            Απευθύνομαι στο πάνσεπτο πρόσωπό Σας με αφορμή έντονες φήμες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα περί αναγνωρίσεως από Εσάς της αυτοπροσδιοριζόμενης ως Αυτοκέφαλης «Μακεδονικής» Εκκλησίας στο κράτος των Σκοπίων και μάλιστα σε σύντομο χρόνο.

Συγκινητικό άρθρο γραμμένο από μια Τουρκάλα την ώρα που το αίμα Κούρδων ρέει στην ΣυρίαΗ δημοσιογράφος Mine Söğüt δημοσιεύει , στην τακτική της στήλη στην εφημερίδα Τζουμχουριέτ ένα άρθρο που είναι μια πραγματική γροθιά στο στομάχι σκεπτόμενων και ευαίσθητων ανθρώπων. Επειδή τέτοιες φωνές είναι σπάνιες στην Τουρκία αξίζει να τις ακούμε.

Η Mine γράφει:

Αρχαιομάθειας και αρχαιοπάθειας συνέχεια


Γράφει ο 
Αυτή η ιστορία με τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών (γλώσσας και λογοτεχνίας) στο πρωτότυπο έχει δημιουργήσει, καιρό τώρα, ένα μεγάλο χαλί (επιτραπείτω μοι) κάτω απ’ το οποίο έχουμε χώσει λογής λογής θέματα. Ιδεολογικής, πολιτικής και κοινωνικής τάξεως. Ετσι, κάθε φορά που ανοίγει το θέμα της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών στη Μέση Εκπαίδευση (για να μην αναφερθώ και στις ίδιες τις φιλοσοφικές σχολές), αντί να πάρουμε κάποιες συγκεκριμένες, λογικές και εφαρμόσιμες αποφάσεις, απλώς ανασηκώνουμε το χαλί, πιάνουμε τη μύτη μας, ανασύρουμε κάποιες παλαιές, έωλες ιδέες, τις ξεσκονίζουμε και συνεχίζουμε.

Άμαχος νεκρός στην Συρία ετών 6! Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Η φωτογραφία ενός εξάχρονου παιδιού που σκοτώθηκε την πρώτη ημέρα της τουρκικής εισβολής στη Σύρια, κάνει το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Δυστυχώς φαίνεται ότι θα δούμε πολλές τέτοιες φρικτές εικόνες το επόμενο διάστημα. Το τουρκικό καθεστώς θα αξιοποιήσει με τον πιο αιματηρό τρόπο την ευκαιρία που τόσα χρόνια αναζητούσε. Η “Πηγή Ειρήνης” όπως υποκριτικά ονόμασαν την επιχείρηση οι Τούρκοι, δεν είναι τίποτα άλλο από λουτρό αίματος για τους Κούρδους.
Η υποκριτική στάση όλης της Δύσης αλλά και ο καιροσκοπισμός της Ρωσίας προκαλούν το κοινό αίσθημα.

“Οι Κούρδοι δεν ήταν στη Νορμανδία” είπε ο Τραμπ αλλά δεν ανέφερε που ήταν η Τουρκία στο Β΄ΠΠ!

Αποτέλεσμα εικόνας για αποβαση νορμανδια
"Οι Κούρδοι δεν μας βοήθησαν στη Νορμανδία”, είπε στα σοβαρά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, για να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη, ανεξήγητη, παράλογη και καταστροφική απόφασή του να τους εγκαταλείψει έρμαιο στις διαθέσεις του καθεστώτος Ερντογάν. Δεν γνωρίζουμε αν ήταν δική του ιδέα αυτό το επιχείρημα ή κάποιος τον συμβούλεψε να το επικαλεστεί. Θα είχε ενδιαφέρον όμως να μας έλεγε που ακριβώς ήταν η Τουρκία όχι μόνο στη Νορμανδία, αλλά σ΄ όλο το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.