Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Πολυεθνική η εισβολή στη Συρία

του Γιώργου Παπαδόπουλου Τετράδη

Χτές, η Τουρκία εισέβαλε στη Συρία με γελοίες αιτιολογίες. Αλλά, ακόμα πιο γελοίες είναι οι στάσεις των υπόλοιπων χωρών, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται στο διαχρονικό αιματοκύλισμα της Μέσης Ανατολής.

Τα στρατεύματα που εισέβαλαν είναι τουρκικά, αλλά μόνο κατ όνομα. Στήν πραγματικότητα, στη Συρία εισέβαλαν οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Σουηδία, η Αυστρία, η Ολλανδία και η ΕΕ, που παριστάνουν είτε τους Πόντιους Πιλάτους είτε τους αμέτοχους. Τη στιγμή που είναι αναμεμειγμένοι μέχρι τα μπούνια.

Επιβεβαίωση των λεγομένων μας: Η Ελλάδα θα εξάγει στρατιωτική τεχνολογία στις…ΗΠΑΤου Γιώργου Φαρμάκη

Αν και αυτό το γεγονός μπορεί να μας ξενίζει, είναι αληθινό. Είχαμε γράψει (μεταξύ άλλων):
Η ελληνική εταιρία “THEON SENSORS” βρίσκεται στην λίστα των τριών καλύτερων εταιριών στην αγορά των συστημάτων νυχτερινής όρασης, με εξαγωγές σε πάνω από 40 χώρες. Το 2016 προμήθευσε την ιαπωνική αστυνομία, με μονόκυαλα συστήματα νυχτερινής όρασης.
Μόλις σήμερα έγινε γνωστό κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο αλλά και το Militaire.gr, η THEON SENSORS θα προμηθεύσει το Σώμα των Αμερικανών Πεζοναυτών, με δίκυαλα νυχτερινής όρασης.
Διαβάζουμε στο ΑΜΕ/ΜΠΕ:

Η Νορβηγία, μέλος του ΝΑΤΟ, αναστέλλει τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία

Χάρτης του/της ΝορβηγίαΑποτέλεσμα εικόνας για νορβηγια

Η Νορβηγία, σύμμαχος χώρα της Τουρκίας στους κόλπους του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή οποιασδήποτε νέας εξαγωγής όπλων προς την Άγκυρα μετά την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης στη βορειοανατολική Τουρκία.
“Δεδομένου ότι η κατάσταση είναι περίπλοκη και αλλάζει γρήγορα, το υπουργείο Εξωτερικών, για προληπτικούς λόγους, δεν θα επεξεργαστεί νέες αιτήσεις για άδειες εξαγωγής αμυντικού υλικού και υλικών πολλαπλών χρήσεων προς την Τουρκία μέχρι νεωτέρας”, δήλωσε η επικεφαλής της νορβηγικής διπλωματίας ‘Ινε ‘Ερικσεν Σορέιντε.

Μπορεί η επιχείρηση στη Συρία να γίνει το “Βιετνάμ της Τουρκίας”;

Άρθρο του Χρήστου Καπούτση

Εκ των πραγμάτων, η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στις Κουρδικές περιοχές της Β. Συρίας, θα εξελιχτεί σε χερσαία επιχείρηση και δράση των τούρκων κομμάντος, μέσα σε πόλεις, που έχουν Κούρδους αντάρτες και άμαχο πληθυσμό.
Πρόκειται για πολύ δύσκολες και εξαιρετικά επικίνδυνες στρατιωτικές επιχειρήσεις, που έχουν πολλά ανθρώπινα θύματα. Και αυτό γιατί, στόχος των τουρκικών επιχειρήσεων είναι η εκκένωση των κατοικημένων περιοχών, χωριά και πόλεις, από τους Κούρδους.

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (10/10/2019)    Θέλει μεγάλη προσοχή η χρήση του ίντερνετ! Για να μπαίνει κανείς και να βλέπει ό τι του κάνει κέφι, εντάξει! Για να ενημερώνεται γενικώς, πάλι εντάξει! Όμως, να ψάχνει τις «μικρές αγγελίες» που βρίσκει εκεί, για να αγοράσει διάφορα πράγματα, ή τέλος πάντων να κάνει οποιουδήποτε είδους οικονομικές συναλλαγές, ΠΡΟΣΟΧΗ, ΚΙΝΔΥΝΟΣ! Κυκλοφορούν άπειροι απατεώνες και σκαρφίζονται λογιών – λογιών απάτες, που στην αρχή φαίνονται σαν πολύ ελκυστικές προσφορές. Και πολύς κόσμος, «τσιμπάει»! Δεν χρειάζεται να είστε και εσείς μέσα σ’ αυτούς….
------------------------------------------
    Το σύστημα με τους λαθρομετανάστες, δουλεύει ως εξής:

ΜΗΝ ΠΡΟΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - Επιστολή του κ.Γεώργιου Τάτσιου προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη


ΠΡΟΣ: Την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη κύριο κύριο Βαρθολομαίο. 
 Εις Κωνσταντινούπολιν.
Σέρρες 9 Οκτ. 2019

Παναγιώτατε Πάτερ και Δέσποτα,
            Απευθύνομαι στο πάνσεπτο πρόσωπό Σας με αφορμή έντονες φήμες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα περί αναγνωρίσεως από Εσάς της αυτοπροσδιοριζόμενης ως Αυτοκέφαλης «Μακεδονικής» Εκκλησίας στο κράτος των Σκοπίων και μάλιστα σε σύντομο χρόνο.

Συγκινητικό άρθρο γραμμένο από μια Τουρκάλα την ώρα που το αίμα Κούρδων ρέει στην ΣυρίαΗ δημοσιογράφος Mine Söğüt δημοσιεύει , στην τακτική της στήλη στην εφημερίδα Τζουμχουριέτ ένα άρθρο που είναι μια πραγματική γροθιά στο στομάχι σκεπτόμενων και ευαίσθητων ανθρώπων. Επειδή τέτοιες φωνές είναι σπάνιες στην Τουρκία αξίζει να τις ακούμε.

Η Mine γράφει:

Αρχαιομάθειας και αρχαιοπάθειας συνέχεια


Γράφει ο 
Αυτή η ιστορία με τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών (γλώσσας και λογοτεχνίας) στο πρωτότυπο έχει δημιουργήσει, καιρό τώρα, ένα μεγάλο χαλί (επιτραπείτω μοι) κάτω απ’ το οποίο έχουμε χώσει λογής λογής θέματα. Ιδεολογικής, πολιτικής και κοινωνικής τάξεως. Ετσι, κάθε φορά που ανοίγει το θέμα της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών στη Μέση Εκπαίδευση (για να μην αναφερθώ και στις ίδιες τις φιλοσοφικές σχολές), αντί να πάρουμε κάποιες συγκεκριμένες, λογικές και εφαρμόσιμες αποφάσεις, απλώς ανασηκώνουμε το χαλί, πιάνουμε τη μύτη μας, ανασύρουμε κάποιες παλαιές, έωλες ιδέες, τις ξεσκονίζουμε και συνεχίζουμε.

Άμαχος νεκρός στην Συρία ετών 6! Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Η φωτογραφία ενός εξάχρονου παιδιού που σκοτώθηκε την πρώτη ημέρα της τουρκικής εισβολής στη Σύρια, κάνει το γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Δυστυχώς φαίνεται ότι θα δούμε πολλές τέτοιες φρικτές εικόνες το επόμενο διάστημα. Το τουρκικό καθεστώς θα αξιοποιήσει με τον πιο αιματηρό τρόπο την ευκαιρία που τόσα χρόνια αναζητούσε. Η “Πηγή Ειρήνης” όπως υποκριτικά ονόμασαν την επιχείρηση οι Τούρκοι, δεν είναι τίποτα άλλο από λουτρό αίματος για τους Κούρδους.
Η υποκριτική στάση όλης της Δύσης αλλά και ο καιροσκοπισμός της Ρωσίας προκαλούν το κοινό αίσθημα.

“Οι Κούρδοι δεν ήταν στη Νορμανδία” είπε ο Τραμπ αλλά δεν ανέφερε που ήταν η Τουρκία στο Β΄ΠΠ!

Αποτέλεσμα εικόνας για αποβαση νορμανδια
"Οι Κούρδοι δεν μας βοήθησαν στη Νορμανδία”, είπε στα σοβαρά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, για να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη, ανεξήγητη, παράλογη και καταστροφική απόφασή του να τους εγκαταλείψει έρμαιο στις διαθέσεις του καθεστώτος Ερντογάν. Δεν γνωρίζουμε αν ήταν δική του ιδέα αυτό το επιχείρημα ή κάποιος τον συμβούλεψε να το επικαλεστεί. Θα είχε ενδιαφέρον όμως να μας έλεγε που ακριβώς ήταν η Τουρκία όχι μόνο στη Νορμανδία, αλλά σ΄ όλο το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.