Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Πολυεθνική η εισβολή στη Συρία

του Γιώργου Παπαδόπουλου Τετράδη

Χτές, η Τουρκία εισέβαλε στη Συρία με γελοίες αιτιολογίες. Αλλά, ακόμα πιο γελοίες είναι οι στάσεις των υπόλοιπων χωρών, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονται στο διαχρονικό αιματοκύλισμα της Μέσης Ανατολής.

Τα στρατεύματα που εισέβαλαν είναι τουρκικά, αλλά μόνο κατ όνομα. Στήν πραγματικότητα, στη Συρία εισέβαλαν οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Σουηδία, η Αυστρία, η Ολλανδία και η ΕΕ, που παριστάνουν είτε τους Πόντιους Πιλάτους είτε τους αμέτοχους. Τη στιγμή που είναι αναμεμειγμένοι μέχρι τα μπούνια.

Επιβεβαίωση των λεγομένων μας: Η Ελλάδα θα εξάγει στρατιωτική τεχνολογία στις…ΗΠΑΤου Γιώργου Φαρμάκη

Αν και αυτό το γεγονός μπορεί να μας ξενίζει, είναι αληθινό. Είχαμε γράψει (μεταξύ άλλων):
Η ελληνική εταιρία “THEON SENSORS” βρίσκεται στην λίστα των τριών καλύτερων εταιριών στην αγορά των συστημάτων νυχτερινής όρασης, με εξαγωγές σε πάνω από 40 χώρες. Το 2016 προμήθευσε την ιαπωνική αστυνομία, με μονόκυαλα συστήματα νυχτερινής όρασης.
Μόλις σήμερα έγινε γνωστό κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο αλλά και το Militaire.gr, η THEON SENSORS θα προμηθεύσει το Σώμα των Αμερικανών Πεζοναυτών, με δίκυαλα νυχτερινής όρασης.
Διαβάζουμε στο ΑΜΕ/ΜΠΕ:

Η Νορβηγία, μέλος του ΝΑΤΟ, αναστέλλει τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία

Χάρτης του/της ΝορβηγίαΑποτέλεσμα εικόνας για νορβηγια

Η Νορβηγία, σύμμαχος χώρα της Τουρκίας στους κόλπους του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε σήμερα την αναστολή οποιασδήποτε νέας εξαγωγής όπλων προς την Άγκυρα μετά την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης στη βορειοανατολική Τουρκία.
“Δεδομένου ότι η κατάσταση είναι περίπλοκη και αλλάζει γρήγορα, το υπουργείο Εξωτερικών, για προληπτικούς λόγους, δεν θα επεξεργαστεί νέες αιτήσεις για άδειες εξαγωγής αμυντικού υλικού και υλικών πολλαπλών χρήσεων προς την Τουρκία μέχρι νεωτέρας”, δήλωσε η επικεφαλής της νορβηγικής διπλωματίας ‘Ινε ‘Ερικσεν Σορέιντε.

Μπορεί η επιχείρηση στη Συρία να γίνει το “Βιετνάμ της Τουρκίας”;

Άρθρο του Χρήστου Καπούτση

Εκ των πραγμάτων, η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στις Κουρδικές περιοχές της Β. Συρίας, θα εξελιχτεί σε χερσαία επιχείρηση και δράση των τούρκων κομμάντος, μέσα σε πόλεις, που έχουν Κούρδους αντάρτες και άμαχο πληθυσμό.
Πρόκειται για πολύ δύσκολες και εξαιρετικά επικίνδυνες στρατιωτικές επιχειρήσεις, που έχουν πολλά ανθρώπινα θύματα. Και αυτό γιατί, στόχος των τουρκικών επιχειρήσεων είναι η εκκένωση των κατοικημένων περιοχών, χωριά και πόλεις, από τους Κούρδους.