Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ευρωπαίοι θα σας στείλουμε 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες»

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Ευρωπαίοι θα σας στείλουμε 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες»
Απείλησε Ελλάδα και Ευρώπη με «αποστολή» εκατομμυρίων προσφύγων και αλλοδαπών πριν από λίγο ο Ρ.Τ.Ερντογάν για την κριτική που ασκείται κατά της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Βόρεια Συρία.
«Αν επιχειρήσετε να περιγράψετε την επιχείρησή μας ως μια κίνηση κατάληψης (σ.σ. της βόρειας Συρίας), θα ανοίξουμε τα σύνορα και θα στείλουμε 3,6 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες στην Ευρώπη» είπε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε μέλη του κόμματός του, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Τουρκική εισβολή στη Συρία και η διαχρονική ηγεμονία της ανοησίας στην Ελλάδα

Η επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία είναι μια εξέλιξη εξαιρετικά διδακτική για την Ελλάδα. Βοηθάει ακόμα και τους πιο θετικά προδιατεθειμένους απέναντι στη χώρα του Ερντογάν να αντιληφθούν – επιτέλους – τη φύση του καθεστώτος και της ίδιας της χώρας με την οποία η γεωγραφία έχει καταδικάσει την Ελλάδα να ζει μαζί και όχι μόνο…
Αρχικά θα μπορούσε κανείς να παρατηρήσει, ότι τις δυο τελευταίες μέρες η τουρκική δραστηριότητα στο Αιγαίο είναι σχεδόν μηδενική. Αυτό μπορεί να σημαίνει δύο και μόνο πράγματα: Είτε η Τουρκία αισθάνεται απόλυτα εξασφαλισμένη από Δυσμάς και έχει στρέψει δικαιολογημένα την προσοχή της στο νέο μέτωπο που άνοιξε, είτε η στρατιωτική ισχύς της είναι υπερεκτιμημένη και οι πραγματικές δυνατότητες εφαρμογής δογμάτων όπως αυτά περί δυόμιση… και βάλε μετώπων, έχουν μόνο επικοινωνιακή χρησιμότητα.

Διαβατήρια με σκέτο "Μακεδονία" - Το κόλπο του Ζάεφ και η σιγή ιχθύος της Αθήνας


Το έστειλε ο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου
   

 Ακώλυτη χρήση διαβατηρίων --και πιθανότατα άλλων ταξιδιωτικών εγγράφων-- με την ονομασία "Δημοκρατία της Μακεδονίας" μέχρι το 2030 κατοχυρώνει η ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας. Προφανώς, ο Ζάεφ παραβιάζει το πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και τις καλόπιστες διμερείς σχέσεις, χωρίς καμία αντίδραση από την ελληνική πλευρά.

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ( Η Σοφία και η Πίστη των Ελλήνων)
http://roykoymoykoy.blogspot.gr/
Ιωάννης Μ. Ασλανίδης Αντγος ε. α. Επίτιμος Δκτης της Σ.Σ.Ε.
Το παρόν κείμενο είναι απόρροια κάποιων απόψεων για τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ και την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, που βλέπουν το φως της δημοσιότητος. Όπως! λ.χ. δεν υπάρχει ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ κ.λπ. Παρακάτω εκφράζω τις προσωπικές μου απόψεις, όσο είναι δυνατόν εκ μέρους μου, επί του σοβαρού αυτού θέματος.

Οι ανησυχίες ενός Έλληνα φουκαρά


Του Υποστρατήγου ε.α. Κωνσταντίνου Αργυροπούλου