Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Βιογραφικό σημείωμα μιας δασκάλας


«Την λευτεριά ρωτήσανε ποιας μάνας είναι γέννα /
και είπε πως την γέννησε το ελληνικό το αίμα».
            Αφιέρωμα το παρόν σημείωμα.  Όχι μόνον επετειακό, αλλά και λίαν επίκαιρο. «Και αν είναι πλήθος τ’ άσχημα κι αν είναι τ’ άδεια αφέντες», ακολουθώντας «τα μονοπάτια της ποίησης» του Παλαμά, έχουμε το κελάρι το πατρογονικό, γεμάτο τζιβαϊρικά πολυτίμητα και πρόσωπα τιμαλφή.

Επίθεση της Αγκυρας κατά του έλληνα εκπροσώπου του ΟΗΕ


Επίθεση της Αγκυρας κατά του έλληνα εκπροσώπου του ΟΗΕ | tovima.gr

Επίθεση κατά του έλληνα περιφερειακού συντονιστή της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Πάνου Μουμτζή, με αφορμή δηλώσεις του για την τουρκική εισβολή στη Συρία εξαπολύει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Ο συσχετισμός που έκανε ο κ. Μουμτζής ανάμεσα στην στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας «Πηγή Ειρήνης» για «ζώνη ασφαλείας» και τη γενοκτονία της Σρεμπένιτσα το 1995, ενόχλησε την Άγκυρα.

ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΗ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ


Ν.Ι.Μέρτζος

    Στους πικρούς καιρούς μας ο Ελληνισμός αναζητεί τον Ηγέτη  που, με ένα κλικ, θα αναποδογυρίσει την δεινή πραγματικότητα, θα ανατρέψει τους σιδηρούς συσχετισμούς  των  ισχυρών  δυνάμεων  και  θα  αναγεννήσει  την  Ελλάδα.  Τέτοια θαύματα, όμως, δεν γίνονται  με   σπιθαμιαία  αναστήματα   ηγετών ούτε με παχειά  λόγια.  Ωστόσο,  θαύματα έζησαν τον 20ό  μόλις αιώνα   οι πάπποι και οι πατέρες των πιο γερόντων μας. Πρώτο θαύμα στην αυγή του αιώνα ο Μακεδονικός Αγώνας

Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ “ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ”

Το έστειλε ο Παντελής Μαυροδόπουλος
Του Γεωργίου Κασσαβέτη Επισμηναγού (Ι) ε.α. - τ. Κυβερνήτου Ο.Α.