Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Εισβολή στη Συρία: Επόμενο βήμα, η παραπομπή Ερντογάν στη Χάγη

Εισβολή στη Συρία: Επόμενο βήμα, η παραπομπή Ερντογάν στη Χάγη | tovima.gr


Xωρίς καμιάν αμφιβολία, οι τυφλοί κανονιοβολισμοί εναντίον αμάχων Κούρδων, ανδρών και γυναικοπαίδων, από τα τουρκικά στρατεύματα εισβολής στη Συρία, συνιστούν εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας, με βασικούς υπόλογους ή και υπόδικους ενώπιον του Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, τον Ερντογάν και τους στρατιωτικούς επιτελείς του.

ΟΙ ΗΠΙΕΣ ΑΡΕΤΕΣ: ΠΡΑΟΤΗΤΑ-ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ-ΘΗΛΥΤΗΤΑ

14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1914. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟΣαν σήμερα στις 14 Οκτωβρίου του 1914 και μετά την εντολή των Δυνάμεων της Τριπλής Συνεννόησης (Αντάντ), ανακαταλαμβάνεται από τον ελληνικό στρατό η Βόρεια Ήπειρος, προκειμένου να τηρηθεί η τάξη στην περιοχή, εξαιτίας της χαώδους κατάστασης που επικρατούσε στην Αλβανία.

Ξενόπουλος και Μπρεχτ

δημοκρατία

14.10.2019
Εικόνα: Χρήστος Μπολώσης
Σήμερα θα μιλήσουμε για θέατρο και συγγραφείς γενικότερα. «Μα είσαι ειδικός;» θα ρωτήσετε; Και βέβαια όχι, αλλά δεν θα μιλήσω σαν ειδικός, αλλά σαν θεατής. 
Kαι δίνω αμέσως τον λόγο, σ’ έναν πολύ πολύ ειδικό. Τον Γρηγόριο Ξενόπουλο: «…Εγώ γράφω διηγήματα για τον κόσμο και θέλω να τα χαίρεται ο κόσμος. Ο κόσμος με νοιώθει, ο κόσμος με διαβάζει, ο κόσμος με αγοράζει, Μου αρέσει κάθε μου γραφτό, να είναι στη μορφή του τόσο απλό, ώστε με την ίδια σχεδόν άνεση να μπορεί να το διαβάζει κι’ ένας μαθητής του Γυμνασίου και  ο κύριος Παλαμάς. Δεν αγαπώ τα σύννεφα και τα σκοτάδια.

“Η μπλόφα του αιώνα από τον Ερντογάν”


Γράφει ο
Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α Παναγιώτης Δημητριάδης
Πρώην Αεροπορικός Ακόλουθος ‘Αγκυρας
Προβληματισμένος ο Ελληνικός λαός αλλά και η διεθνής κοινότητα παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Συρία και την Αν Μεσόγειο βλέποντας τον Ερντογάν τον πρόεδρο της Τουρκίας να παραπλανεί τη Δύση με ανατολίτικα παζάρια και εκβιασμούς, παίρνοντας προκλητικά το πράσινο φως για εισβολή στη Συρία με την κωδική ονομασία ‘’Πηγή ειρήνης’’ αντί του ‘’Αττίλα Νο 3’,’ για την εγκαθίδρυση ζώνης ασφαλείας εντός του Συριακού εδάφους.

Αυτά είναι τα μέτρα που έλαβε η Ευρώπη κατά της Τουρκίας για Συρία και κυπριακή ΑΟΖ

Μογκερίνι ΕΕ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να έλαβε μέτρα που αφορούν την τουρκική επιχείρηση στη Συρία αλλά και τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ανέφερε η Ύπατη Εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι.
«Η Ευρώπη είναι ενωμένη» αναφέρει σε ανάρτηση της στο τουίτερ η Φεντερίκα Μογκερίνι μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο.

Ταγίπ, κάντο όπως ο Χίτλερ και ο Σαντάμ


Οι καθεύδοντες σε Αθήνα και Λευκωσία να ξυπνήσουν επιτέλους, γιατί οι αφέλειες πληρώνονται ακριβά!!!Του Σάββα Καλεντερίδη

    Η Τουρκία επί δύο και πλέον χρόνια είχε κοινά σύνορα μήκους 400 χλμ με το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος.
    Ήταν τότε που οι τζιχαντιστές, σε μια ανάπαυλα μετά τους αποκεφαλισμούς, την πυρπόληση ζωντανών ανθρώπων που ήταν χειροπόδαρα δεμένοι, και την ρίψη ομοφυλοφίλων από ταράτσες πολυκατοικιών στην οιονεί πρωτεύουσά τους Ράκκα, φιλοξενούνταν σε πεντάστερα ξενοδοχεία στην Άγκυρα, για να κανονίσουν τις δοσοληψίες και το εμπόριο πετρελαίου με την οικογένεια του Ερντογάν.

Στρατηγός Κωσταράκος: Η Τουρκία δεν έφυγε ποτέ με την πέννα από εκεί όπου ο στρατός της μπήκε με την ξιφολόγχη


Τουρκία

Τις κινήσεις, αλλά και τις επιδιώξεις της Τουρκίας στην Συρία -και όχι μόνο- αποτυπώνει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος στην προσωπική του σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Όπως αναφέρει ο ίδιος, χωρίς να διεκδικεί τον ρόλο του «τουρκολόγου», του πολιτικού αναλυτή ή του ειδικού επιστήμονα, παραθέτει 7 συμπεράσματα για την τουρκική συμπεριφορά, αντίληψη και νοοτροπία, στα οποία κατέληξε με βάση την πολύχρονη στρατιωτική του εμπειρία.

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΑΚΜΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ


http://roykoymoykoy.blogspot.gr/ Το έστειλε ο Γιάννης Κόντης

Μακεδονικός Ἀγώνας καί ἐπέτειος θανάτου τοῦ Παύλου Μελᾶ (13/10). Λόγος στή μνήμη του.

Κώστας Καραΐσκος: Στή μνήμη τοῦ Παύλου Μελᾶ ὁ σύντομος λόγος μου στό σχολεῖο μου προχθές γιά τόν Μακεδονικό Ἀγώνα

Η μεγάλη Ελληνική Επανάσταση, που είχε τεράστιο αντίκτυπο και σημασία παγκοσμίως, άρχισε το 1821 και πρακτικά τελείωσε έναν αιώνα μετά, το 1922 με την Μικρασιατική Καταστροφή. Συχνά όταν αναφερόμαστε στην απελευθέρωση των Ελλήνων από τον τουρκικό ζυγό, μένουμε στο 1830, στην ίδρυση δηλαδή του νεοελληνικού κράτους, υπό την κηδεμονία των ξένων δυνάμεων.

Βίος και Πολιτεία του Κωστή Χατζηδάκη – Η εθνική μειοδοσία του ξεπουλήματος της Ολυμπιακής – Πως η έλλειψη αερομεταφορέα αναβάθμισε τον ρόλο της Τουρκίας


ΚΩΣΤΗΣ-ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ,ΔΙΑΠΛΟΚΗ,ΔΙΑΦΘΟΡΑ
ΚΩΣΤΗΣ-ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ,ΔΙΑΠΛΟΚΗ,ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Πριν 9 χρόνια (Μάρτιος 2009) οι περισσότεροι Έλληνες αισθάνονταν ανακούφιση που έκλεινε οριστικά ο εθνικός αερομεταφορέας.
Πίστεψαν τον υπουργό της ΝΔ Χατζηδάκη που έλεγε ότι με τα χρήματα που θα εξοικονομούσε το δημόσιο από το κλείσιμο της Ολυμπιακής θα έκτιζε κάθε μήνα από ένα νοσοκομείο και δεν θυμάμαι πόσα σχολεία.