Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Ανένδοτη η Γερμανία: «Το θέμα των πολεμικών επανορθώσεων έχει οριστικά ρυθμιστεί»

Γερμανία
Αρνητικά απάντησε η Γερμανίας στη ρηματική διακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την καταβολή των πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων.
Με τη ρηματική διακοίνωσή της, η οποία επιδόθηκε στις 4 Ιουνίου 2019, η ελληνική κυβέρνηση καλούσε την γερμανική σε διαπραγματεύσεις, για την έμπρακτη ικανοποίηση των συγκεκριμένων αξιώσεων, δηλαδή τις πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις.
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), το Βερολίνο δεν επιθυμεί να διαπραγματευτεί με την Ελλάδα για τις ζημίες που προκάλεσε η Γερμανία στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους.

"Κούρδοι κι Έλληνες μοιραζόμαστε τον ίδιο μπελά"- Ο Αλή Καρδούχος μιλάMilitaire.gr:

ΕΛΛΑΔΑ 1940 41 National Geographic Η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ


Αλλοίωση του εκλογικού σώματος λόγω της εγγραφής αλλοδαπών στους εκλογικούς καταλόγους

Αποτέλεσμα εικόνας για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος

https://www.real.gr

Για αλλοίωση του εκλογικού σώματος κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση, επικαλούμενη στοιχεία που περιλαμβάνονται σε απάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, σε σχετική ερώτηση κόμματος, αναφορικά με τον αριθμό των αλλοδαπών που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Βόρεια Συρία: Τι σημαίνει η κατάπαυση του πυρός

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι


Πανηγυρίζει η κυβέρνηση της Τουρκίας μετά την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός 120 ωρών στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με την οποία οι κουρδικές δυνάμεις θα πρέπει να αποχωρήσουν μέσα σε διάστημα πέντε ημερών από την περιοχή όπου θέλει να δημιουργήσει μία «ζώνη ασφαλείας».

Την ίδια ώρα, πολιτικοί αναλυτές στις ΗΠΑ εκτιμούν ότι φαινομενικά ο Ερντογάν πήρε αυτό που ήθελε, ενώ οι Βρετανοί στέκονται στην δήλωση της κυβέρνηση της Άγκυρας ότι πρόκειται για ένα «διάλειμμα» των εχθροπραξιών στη βόρεια Συρία.

Γιατί οι Κούρδοι πολεμούν και για τον Ελληνισμό - Ο Ερντογάν και η παγίδα της υπερεπέκτασης

 Γιατί οι Κούρδοι πολεμούν και για τον Ελληνισμό - Ο Ερντογάν και η παγίδα της υπερεπέκτασης, Σταύρος Λυγερός


Οι Κούρδοι μπορούν να πολεμούν για την πατρίδα τους, αλλά, χωρίς να το επιδιώκουν, πολεμούν ταυτοχρόνως και για τον Ελληνισμό. Κι αυτό, επειδή από την έκβαση του πολέμου στη βορειοανατολική Συρία θα κριθεί το εάν ο Ερντογάν θα συνεχίσει την πειρατεία στην κυπριακή ΑΟΖ και βεβαίως εάν θα περάσει στην επίθεση και στο ελλαδοτουρκικό μέτωπο. Μ' αυτή την έννοια, τα όσα συμβαίνουν στη Συρία όχι μόνο μας αφορούν, αλλά επηρεάζουν άμεσα την εθνική μας ασφάλεια.

Οι προδομένοι Κούρδοι τελευταίο καμπανάκι κινδύνου για την Ελλάδα που χρειάζεται “ανακεφαλοποίηση” στις ΕΔ


Ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας και ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ και πρώην ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, βρέθηκαν μαζί στο στούντιο του ΣΚΑΙ, λίγη ώρα μετά από την ανακοίνωση της παύσης των τουρκικών επιχειρήσεων στη βόρεια Συρία.
Στη συζήτηση με τον Παύλο Τσίμα, ήταν αναπόφευκτο το ερώτημα: τι μπορούμε εμείς να περιμένουμε από τις “άριστες σχέσεις” που έχουμε με τις ΗΠΑ, όταν η Ουάσινγκτον γύρισε την πλάτη στους Κούρδους , οι οποίοι πλήρωσαν τον πόλεμο κατά του ISIS με 12.000 νεκρούς και “ανταμείφθηκαν” γι΄ αυτό με ένα ακόμη διωγμό;

Απαράδεκτη διαχείριση της μεταναστευτικής/προσφυγικής κρίσης

Aγαπητοι μου φίλοι 

Σας μεταφέρω παρακάτω μια ανάρτηση που είδα στο Facebook.
Δημ. Καραμήτσος
Το σχόλιο μου για τις 100 μέρες κυβέρνησης ΝΔ είναι το ακόλουθο:
Απαράδεκτη διαχείριση της μεταναστευτικής/προσφυγικής κρίσης.

Ανόητη συνεχής χρήση του Διεθνούς Δικαίου λες και είναι ο από μηχανής Θεός της Αρχαίας Τραγωδίας που θα μας σώσει δια μαγείας.

Το απόλυτο ξεπούλημα των Κούρδων που αφήνουν πίσω τους σπίτια και 12.000 τάφους

Θα διαβάσουμε πάρα πολλά για το ποιος “κέρδισε” και ποιος “έχασε” από τη συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας για τη βόρεια Συρία. Τόσα πολλά για να ξεχάσουμε τους μεγάλους χαμένους. Δεν πρόκειται για συμφωνία. Είναι το απόλυτο ξεπούλημα των Κούρδων! Δεν είναι η πρώτη φορά…
Ένα κομμάτι από το κείμενο του Κούρδου πανεπιστημιακού Salar Adnan, το οποίο μεταφράστηκε και κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο από τον Lee Brickley τα λέει όλα:

Εσείς με ποιόν είστε, κ. Δήμαρχε;

Γράφει ο Θανάσης Κ.
Να είμαστε λίγο προσεκτικοί – φιλικά το λέω. Και να μην παίζουμε με πράγματα που δεν πολύ-καταλαβαίνουμε.
Κι αυτό φιλικά. Πάντα…
Θα αναγερθεί, λέει, «μνημείο» προς στιγμήν των θυμάτων των ρατσιστικών στερεοτύπων και της ομοφοβίας!
Στο μέρος όπου «δολοφονήθηκε βάναυσα», λέει, ο Ζακ Κωστόπουλος…