Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Tο Μάθημα των Θρησκευτικών


 Αποτέλεσμα εικόνας για το Μάθημα των Θρησκευτικών


Τον τελευταίο καιρό γίνεται ιδιαίτερα λόγος για το μάθημα των Θρησκευτικών στα Σχολεία μετά και την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το ζήτημα αυτό. Επειδή αρκετοί ρωτούν για τις περί του θέματος απόψεις των Θεολογικών Τμημάτων, ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Θεολογίας ΑΠΘ έχει εκφραστεί κατά καιρούς με σαφείς και συγκεκριμένες θέσεις στις οποίες και παραπέμπουμε:
https://www.theo.auth.gr/el/node/2575

Παναγιώτης Ι. Σκαλτσής
Πρόεδρος Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ.

ΕΛΛΗΝΕΣ προσοχή: Έτσι αφανίστηκαν από την ιστορία και οι ιθαγενείς της Αμερικής


Η μετάθεση του προβλήματος
Άναυδος ο ελληνικός λαός παρακολουθεί τα στίφη  χιλιάδων αλλόθρησκων εισβολέων που με το έτσι θέλω καταπατούν την χώρα ενώ η πολιτική ηγεσία αντί να φροντίζει την διαφύλαξη των συνόρων ασχολείται με το να βρει χώρους και σπίτια να τους τακτοποιήσει και να τους εκθρέψει την  στιγμή που κατάσχει τα σπίτια των Ελλήνων και τους αναγκάζει να πληρώνουν τα χαράτσια που μας έχουν επιβάλει οι συμμαχικοί μας θεσμοί.

Η Αγκυρα μιλά για τουρκική μειονότητα στα Δωδεκάνησα!!!


«Οι Τούρκοι σε Ρόδο και Κω έχουν φτάσει στο χείλος της εξαφάνισης»

    Στο στόχαστρο των Τούρκων μπήκαν Ρόδος και Κως, καθώς κατά τη διάρκεια Διεθνούς Συμποσίου στο τραπέζι έπεσε εκ νέου το ζήτημα τουρκικής μειονότητας στα ελληνικά νησιά.
    Το Διεθνές Συμπόσιο για τους «Τούρκους» σε Ρόδο και Κω, πραγματοποιήθηκε από τον Σύνδεσμο Πολιτισμού και Αλληλεγγύης των μουσουλμάνων Ρόδου-Κω και Δωδεκανήσου (ROISDER) στις 10-11 Οκτωβρίου 2019 με την υποστήριξη του πανεπιστημίου Yaşar στην Σμύρνη.

Τελικά ποιος κυβερνά αυτόν το τόπο

.
Γράφει ο
Δημήτρης Χ. Παξινός

Έχουμε την εντύπωση ή την ψευδαίσθηση ότι η εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση ασκεί την εξουσία, την πραγματική εξουσία. Ως γνωστόν οι τρείς υποτιθέμενες εξουσίες, η Εκτελεστική, η Νομοθετική, η Δικαστική, είναι τρείς ξεχωριστές. Όλες οι εξουσίες απορρέουν από τον λαό και καταλήγουν σ’ αυτόν

Λάθος! Οι τρείς εξουσίες είναι μια και μόνο. Η εκτελεστική. Οι υπόλοιπες δύο απορροφούνται από την πρώτη. Τόσο η Νομοθετική, όσο και η Δικαστική, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν υφίστανται ή ποδηγετούνται από την πρώτη. Δηλαδή τον Πρωθυπουργό που ηγείται αυτής.