Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Πώς να σηκωθώ κύριε;21.10.2019
Εικόνα: Χρήστος Μπολώσης

Το σημερινό σημείωμα πιθανόν αρκετοί να το έχετε διαβάσει. Όμως έστω και ένας να μη το έχει υπόψη του, αξίζει τον κόπο να το παρουσιάσουμε, μια και η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου πλησιάζει.

Ανήκει τον Πλωτάρχη (ΒΝ) ε.α. κ. Δημήτριο Ντούλια και είναι μια πραγματική ιστορία, που συνέβη λίγο μετά την λήξη του Συμμοριτοπολέμου.

Όποιος το διαβάσει και δεν κλάψει πρέπει να αρχίσει να ψάχνεται…

Δήμαρχος Σμύρνης: «Αφήστε την Κύπρο στους Κύπριους»


Την ώρα που ο Ερντογάν κάνει αναφορές στον “Αττίλα” με αφορμή την στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, και η ένταση στις σχέσεις της Τουρκίας με Ελλάδα και Κύπρο, αυξάνεται συνεχώς, λόγω της δραστηριότητας στην κυπριακή ΑΟΖ, ο δήμαρχος Σμύρνης, Τουντς Σογιέρ ρίχνει «λάδι στη φωτιά»!
Σε δηλώσεις του, ο Σογιέρ τόνισε: “Να αφήσουμε την Κύπρο στους Κύπριους. Αυτό θα είναι το σωστό. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τη γεωπολιτική σημασία της Κύπρου και να αφήσουμε το νησί στους Κύπριους. Πρέπει να αποφασίσουν για τους εαυτούς τους“.

Η Γερμανία θυμήθηκε ότι “η τουρκική εισβολή δεν είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο”“Εισβολή” η οποία “δεν είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο” χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας την τουρκική επιχείρηση εναντίον των Κούρδων στη βόρεια Συρία.
Απαντώντας στο επιχείρημα της Τουρκίας ότι η Άγκυρα έχει το διεθνές δίκαιο με το μέρος της, ο Χάιο Μάας είπε στη δημόσια τηλεόραση ZDF: “Με όλα όσα γνωρίζουμε και με αυτά που η ίδια η Τουρκία έχει επικαλεστεί ως νομική βάση, δεν μπορούμε να συμμεριστούμε αυτήν την άποψη”.

Τι γίνεται με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας;
Γράφει ο 
Νίκος Ταμουρίδης  Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
     «Τι γίνεται με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας; Είναι πράγματι ικανές/ικανά να εκτελέσουν τις αποστολή τους σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους υπάρχοντες νόμους και διαταγές; Πόσο επηρεάζουν την αποστολή τους οι πολιτικές παρεμβάσεις;»

    Τέτοια καυτά ερωτήματα υπάρχουν διάχυτα στον ελληνικό λαό και πηγάζουν από την αυξανόμενη αβεβαιότητα για την αξιοπιστία της άμυνας της χώρας έναντι των εξωτερικών κλιμακούμενων απειλών, καθώς και της εσωτερικής τάξης και ασφάλειας από τους εσωτερικούς υβριδικούς κινδύνους.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ 1940 ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ
  « Μόνο ένα λόγο θα σας πω, δεν έχω άλλον κανένα,
  μεθύστε με τ’ αθάνατο κρασί του εικοσιένα»
                                                   Κωστής Παλαμάς 1940


Ζούσε τις μεγάλες εκείνες μέρες ο εθνικός ποιητής, ο βάρδος της φυλής μας και όταν τον ρώτησαν, πως θα μπορούσαν να αντισταθούν σε δυο αυτοκρατορίες είπε τον  παραπάνω σοφό λόγο. Και ΕΚΕΙΝΟΙ ήπιαν από το άκρατο κρασί της ομόνοιας. Μέθυσαν, ενθουσιάσθηκαν εκστατικά και φώναξαν με μια στεντόρεια φωνή το αθάνατο ΟΧΙ.

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ ΜΟΥ Ν Ο. 33 20 Οκτωβρίου 2019


                                                                        

Αγαπητοί μου φίλοι σας χαιρετώ,

Πολλά γίνονται τώρα τελευταία, οι εξελίξεις τρέχουν και οι καταστάσεις αλλάζουν πριν να προλάβουμε να τις αντιληφθούμε, να τις αναλύσουμε και να καταλάβουμε για το τι συμβαίνει και να προετοιμασθούμε
για την επόμενη αλλαγή!!!....το περισσότερα νέα στο γράμμα αυτό εγράφησαν μετά  τις τελευταίες εξελίξεις της ξαφνικής και άδικης και επιζήμιας απομάκρυνσης των Αμερικανικών δυνάμεων και της μετέπειτα
Τουρκικής εισβολής στην Β. Συρία, αλλά πριν την συμφωνία της κατάπαυσης πυρός…..