Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Ο μεγάλος νικητής στη Συρία και γιατί οι Κούρδοι δεν είπαν την τελευταία τους λέξη
Η συνάντηση Πούτιν – Ερντογάν, στο Σότσι της Ρωσίας και το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν, με φόντο τα επόμενα βήματα στη Συρία, «αποκάλυψαν» τον μεγάλο νικητή της περιοχής.
Σύμφωνα με το Διευθυντή του Κυπριακού Κέντρου Μελετών, Χρήστο Ιακώβου, αυτός, δεν είναι άλλος από τη Μόσχα. Η συμφωνία Ρωσίας – Τουρκίας, για από κοινού περιπολίες στη «ζώνη ασφαλείας» που δημιούργησε η Άγκυρα εντός της Συρίας, αποδεικνύει όπως δήλωσε, «ποιος κάνει κουμάντο στη περιοχή».

«Αυτά που νομίζετε σύνορα δεν είναι σύνορα» - Το βαθύτατα αντιπολεμικό κείμενο δημοσιεύτηκε από την Τουρκάλα δημοσιογράφο Mine Söğüt


Ένα βαθύτατα αντιπολεμικό κείμενο δημοσιεύτηκε από την Τουρκάλα δημοσιογράφο Mine Söğüt άρχισε να κάνει το γύρο του διαδικτύου. Το κείμενο της είναι ένα δυνατό χαστούκι στην πραγματικότητα. To κείμενο σε μετάφραση είναι της Λιάννας Μυστακίδου και το αναδημοσιεύουμε από το militaire.gr
Ακολουθεί το κείμενο:
Η δημοσιογράφος Mine Söğüt δημοσιεύει , στην τακτική της στήλη στην εφημερίδα Τζουμχουριέτ ένα άρθρο που είναι μια πραγματική γροθιά στο στομάχι σκεπτόμενων και ευαίσθητων ανθρώπων. Επειδή τέτοιες φωνές είναι σπάνιες στην Τουρκία αξίζει να τις ακούμε. Η Mine γράφει:

ΕΝΝΕΑ ΡΙΓΕΣ


Ιωάννης Παναγάκος

            Εννέα ρίγες. Κάθε που πλησιάζει η στιγμή ένα ρίγος πάλλει την ψυχή μας.
            Κάθε χρόνο οι εννέα ρίγες. Και φέτος, όπως και πέρυσι, όπως κάθε χρόνο…
            Καθώς πλησιάζουν οι μέρες εκείνες. Οι μέρες που το Έθνος μας γιορτάζει κάθε χρόνο τη μεγάλη επέτειο. Την επέτειο της ημέρας εκείνης που, πριν από τόσα χρόνια, η Μεγάλη Ελλάς πήρε στα χέρια της την παγκόσμια ιστορία και την ανέβασε στο πιο ψηλό αέτωμα της πορείας του ανθρωπίνου πνεύματος. Εκεί που ανέκαθεν το Ελληνικό πνεύμα αναδιφούσε τους υψήνορους στοχασμούς της δημιουργίας και όπου, για άλλη μια φορά, η ιστορία έσκυψε ταπεινά το κεφάλι για να προσκυνήσει την θεοφόρο κινητήρια δύναμή της που λέγεται Ελληνική ψυχή!

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

,

Η 28η Οκτωβρίου εξ επόψεως Ηθικών Δυνάμεων

.