Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Ο «Γκρι καρδινάλιος», ο «Παπάρας» και ο … «Μπουνταλάς»!

Γράφει ο   Λεωνίδας Κουμάκης
ΕΡΝΤΟΓΑΝ_ΤΡΑΜΠ_ΠΟΥΤΙΝ.jpeg
Ο «Γκρι καρδινάλιος», ο «Παπάρας» και ο … «Μπουνταλάς»!

Είναι τραγικό, αλλά απόλυτα αληθινό: Η διεθνής πολιτική σκηνή της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου μοιάζει με ένα αυθεντικό θέατρο του παραλόγου, στο οποίο οι πρωταγωνιστές δεν υπολογίζουν καθόλου ούτε τις ανθρώπινες ζωές, ούτε την ανθρώπινη δυστυχία, ούτε τις διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες ούτε καν τον στοιχειώδη σεβασμό αρχών και αξιών για την καθιέρωση των οποίων θυσιάστηκαν δεκάδες εκατομμυρίων αθώων συνανθρώπων μας.
Οι βασικοί πρωταγωνιστές του έργου που παρακολουθούμε άφωνοι στην σκηνή της Μ. Ανατολής και της Α. Μεσογείου είναι τρεις, ενώ υπάρχουν πολλοί «συμπρωταγωνιστές» και αναρίθμητος αριθμός «κομπάρσων».

"ΤΟ ΒΕΤΟ ΣΑΣ ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ" - Επιστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου προς τον Μακρόν

WORLD PAN-MACEDONIAN ASSOCIATIONS
                                                   
                                               Nina Gatzoulis
                                                                                                                                              Coordinator of the World Pan-Macedonian Associations
                                                                                               Email: ninagatz@comcast.net
                                                                                                                                Tel: +603-742-0466 

              October 23, 2019

              Mr Le President de la Republique
              L’ Elysee
             55 Rue Faubourg Saint-Honore
             75008 Paris

Αξιότιμε Πρόεδρε κ. Μακρόν

Απευθυνόμαστε σε σας για να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για τη στάση σας όσο αφορά την ενσωμάτωση των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαστε περήφανοι Έλληνες με προέλευση από τη βόρεια περιοχή της Ελλάδας, τη Μακεδονία – αναπόσπαστη ελληνική περιοχή (μιας συνεχούς 3000 ετών ιστορίας, πολιτισμού και γλώσσας). Όταν κάτι είναι ενσωματωμένο σε ένα έθνος, είναι συνδεδεμένο με την εθνική ασφάλεια του έθνους και την εθνική του υπερηφάνεια. Συνεπώς, ποτέ δεν θα επιτρέψουμε σε κράτος του οποίου οι πολίτες δεν είναι Έλληνες να σφετεριστούν το όνομα, την ταυτότητα και την ιστορία μας. Επίσης ποτέ δεν θα δεχτούμε κάτι που θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας η οποία εξυπηρετεί επίσης και την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ»
ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ 2009 – 2019

Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
Σε μία ομολογία σοκ προέβη πριν από λίγο ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιουνκέρ ο οποίος παραδέχτηκε ότι τα μνημονιακά προγράμματα ποδοπάτησαν την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού ομολογώντας το έγκλημα σε βάρος ενός ολόκληρου κράτους για να μην πούμε ενός ολόκληρου έθνους.

Ξέφραγο αμπέλι και με τον νόμο η Ελλάδα - ΣτΕ: Ελεύθερα θα κυκλοφορούν όσοι λαθρομετανάστες έλθουν στο εξής


Οι λαθρομετανάστες που θα έλθουν στο εξής στην Ελλάδα θα κυκλοφορούν ελεύθερα, δεν θα υπόκεινται δηλαδή σε περιοριστικό καθεστώς κυκλοφορίας· αντιθέτως, υπό περιοριστικό καθεστώς θα εξακολουθήσουν να είναι οι λαθρομετανάστες που βρίσκονται στα νησιά της Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου, Ρόδου και Κω από την 20ή Μαρτίου 2016, σε Hot Spots.

Το “λάθος της Νέας Υόρκης”! Δραματική κλιμάκωση στο Αιγαίο μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν


Η Τουρκία φαίνεται ότι είναι έτοιμη να “ανοίξει την πόρτα του φρενοκομείου” στο Αιγαίο! Ένα μήνα μετά από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη κατά την οποία η ελληνική πλευρά είδε δυνατότητες επανεκκίνησης των ελληνοτουρκικών σχέσεων η κατάσταση στο Αιγαίο είναι δραματική. Σ΄ αυτό το διάστημα έχουμε: