Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

SOS: Άμεσος κίνδυνος απώλειας της πατρίδας μας


Ο «πολυπολιτισμικός» κ. Μητσοτάκης συνειδητά δημιουργεί τετελεσμένα γεγονότα εποικισμού της Ελλάδας

Αθηνά Κατσαφάδου

    Ως  γνωστόν, για να συντελεστεί ή μετάλλαξη του εθνικού κράτους σε πολυεθνικό, πρώτα απ΄ όλα είναι αναγκαίο να  δημιουργηθούν ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, όπως είναι ό εποικισμός της εθνικής επικράτειας από εκατομμύρια αλλοδαπών συγχρόνως με την νομική – πολιτική θωράκιση  της μόνιμης παραμονής τους.  
    Δηλαδή , τήν εξίσωσή  των λαθρομεταναστών με  τους  ιθαγενείς πολίτες – κατοίκους  της  χώρας.  Eξ΄ ού  και  το γνωστό  moto των εθνομηδενιστών  του Σύριζα «Έλληνας, είναι όποιος έχει  ΑΦΜ»!  

Απίστευτη πρόκληση της Τουρκίας: Καταγγέλλει την Κύπρο στον ΟΗΕ για... εθνοκάθαρση!    Σε μία ακραία πρόκληση προέβη η Τουρκία, καταγγέλλοντας στον ΟΗΕ την Κύπρο για εθνοκάθαρση.
    Συγκεκριμένα όπως μεταδίδουν τα κυπριακά ΜΜΕ, μόνιμος εκπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Φεριντούν Σινιρλίογλου, έστειλε μία επιστολή διαμαρτυρίας προς τον ΟΗΕ, ημερομηνίας 9 Οκτωβρίου, κάνοντας λόγο για «εθνοκάθαρση» των Τ/κ από Ε/κ μεταξύ 1963 και 1974, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την τουρκική εισβολή το 1974.

Γιάννης Γκλαβίνας – Ελένη Θεοδωροπούλου: Το προσωπικό αρχείο του Ιωάννη Μεταξά στην Κεντρική Υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους


Γιάννης Γκλαβίνας – Ελένη Θεοδωροπούλου

Το προσωπικό αρχείο του Ιωάννη Μεταξά στην Κεντρική Υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους

Ο Ιωάννης Μεταξάς είναι αναμφισβήτητα από τις προσωπικότητες εκείνες που διαμόρφωσαν με τη στάση τους και τις επιλογές τους την ελληνική ιστορία του πρώτου μισού του 20ου αιώνα. Από τους Βαλκανικούς Πολέμους, τον Εθνικό Διχασμό, τις πολιτικές διαμάχες βασιλοφρόνων και οπαδών της αβασίλευτης δημοκρατίας, τα στρατιωτικά κινήματα του Μεσοπολέμου έως την επιβολή της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου και τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940-1941, ο Μεταξάς άφησε ανεξίτηλα τη σφραγίδα του.

Αυτή είναι η χώρα όπου οι κάτοικοι της μιλάνε ελληνικά & γιορτάζουν την 25η Μαρτίου & την 28η Οκτωβρίου! (upd)

Και όμως υπάρχει μια μικρή χώρα της Λατινικής Αμερικής όπου πάνω από 6.000 κάτοικοι της μιλούν... ελληνικά. Ο λόγος για την Ουρουγουάη όπου σύμφωνα με έρευνα της «Eurostat», το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων απάντησε ότι ταυτίζεται πολιτιστικά με την Ευρώπη, με την πρώτη χώρα που να τους έρχεται στο μυαλό να είναι η Ελλάδα.

Έχετε δίκιο, αγαπητέ σ. Β. Κατσαρέ!Όλοι πρέπει να ενώσουμε τις φωνές μας, ασχέτως κομματικής τοποθέτησης, για να αποτρέψουμε το επαπειλούμενο αυτό πολιτισμικό έγκλημα. Οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται, αλλά το έγκλημα αυτό, αν διαπραχτεί, θα στιγματίσει ανεξίτηλα την ιστορία της πόλης. Θα αποδείξει ότι δεν είμαστε άξιοι της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Ότι είμαστε ανίκανοι να αντιληφθούμε την ανεκτίμητη αξία ενός τέτοιου αρχαιολογικού ευρήματος. Δεν καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μνημείο της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς, όπως πολύ σωστά τονίζει η Διονσυσία. Και, φυσικά, αφού δεν καταλαβαίνουμε την αξία του, δεν μπορούμε να το αναδείξουμε και να το διαχειριστούμε όπως του πρέπει.