Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Η παρέλαση, η πτήση του F-16 και ο Ρίτσος δεν αρκούν πια για την Εθνική Άμυνα


Στα χρόνια της κρίσης έγινε παράδοση. Η πτήση επίδειξης του F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας στη Θεσσαλονίκη με τον χειριστή να μιλά στον ασύρματο σε εθνικό δίκτυο…Μια δήλωση κάθε φορά εμψυχωτική για τον κόσμο.
Φέτος αυτή την αποστολή είχε ο Επισμηναγός Δημήτριος Βολακάκης, ο οποίος χρησιμοποίησε στίχους από την ποιητική συλλογή του Γιάννη Ρίτσου «Οι γειτονιές του κόσμου»: «Ετούτος ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του».

Αγωγή εναντίον του Ερντογάν για εγκλήματα πολέμου! Ποιοι την καταθέτουν


Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ιστοσελίδας ElArabiya, η Ένωση Αράβων Δικηγόρων   αποφάσισε να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον του Ερνογάν για να δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου.
Η Ένωση σε έκτακτη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο καλεί όλους τους νομικούς κύκλους να καταδικάσουν την επίθεση του τουρκικού Στρατού στη Συρία και να προβάλουν   , σε διεθνές συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί σύντομα, όλα τα εγκλήματα και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διέπραξε το τουρκικό κράτος.

Η ελληνική σημαία υψώθηκε στη Δαμασκό κατά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου του »ΟΧΙ » από τον Πατριάρχη Αντιοχείας και την Ελληνική Κοινότητα Δαμασκού.ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ!
Mε την παρουσία του Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη 10ου και άλλων επισήμων η Ελληνική Κοινότητα Δαμασκού γιόρτασε την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου αλλά και την 100η επέτειο από ιδρύσεώς της. Παρόντες η Υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων και Εργασίας κ. Rima Qadiri που εκπροσώπησε τη συριακή κυβέρνηση, η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Habib Saloumi, η αντιπρόεδρος κ. Amira Στεφάνου, επίσκοποι και πλήθος μελών της Ελληνικής Κοινότητας.

ΣΕΙΣΤΗΚΕ η Θεσσαλονίκη από το μήνυμα του πιλότου: Ετούτος δω ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του.
«Χρόνια πολλά Ελλάδα, χρόνια πολλά Μακεδονία, χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη» είπε ο πιλότος του F-16, επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων της Πολεμικής Αεροπορίας

Αυτόκλητοι Επήλυδες, Ανεύθυνοι Αυτόχθονες

Κώστα  Δημ  Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)

Ζήτημα μεγίστης ε θ ν ι κ ή ς σ η μ α σ ί α ς, άμεσα και άρρηκτα συνδεόμενο με την επιβίωση -ιδίως των μελλοντικών γενεών – αποτελεί η πλημμυρίδα των αλλοδαπών. 

Οι πολιτικάντηδες απασχολούνται – και ερίζουν – για το αν οι εισερχόμενοι (κατά πλειονότητα: αυθαίρετα και αυτόκλητα εισβάλλοντες) πρέπει να ονομάζονται: πρόσφυγες ή μετανάστες ή λαθρομετανάστες ή όπως έκαστος -εξ εκείνων – επιλέγει ή εξυπηρετεί να τους αποκαλεί. 

Ποικιλώνυμες οι σκοπιμότητες, ύπουλες οι στοχεύσεις, έντονες οι κομματικές αγκιστρώσεις , αδικαιολόγητες /τυφλές οι ιδεοληψίες ατόμων και παρατάξεων. Δημιουργείται κλίμα σύγχυσης, και λαμβάνονται μέτρα σπασμωδικά, αντικοινωνικά και -το χειρότερο- εθνικά επιζήμια/εθνοβόρα.

Κατά καιρούς έχουν ακουστεί πολλά και … ανήκουστα (από Κυβερνήτες κ. α) όπως:
1. «Να ενσωματώσουμε τους μετανάστες για να λυθεί το δημογραφικό» (;).

Κώστας Καραμανλής: Μόνοι μας θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας.
ΕΥΘΕΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ
Κεραυνοί του πρώην πρωθυπουργού και φυσικού ηγέτη της παράταξης, κατά των δυτικών μεθοδεύσεων, από την λεγόμενη «αραβική άνοιξη» και την Συρία, μέχρι το Κοσσυφοπέδιο και την Βοσνία Ερζεγοβίνη!
Αυστηρή προειδοποίηση προς πάσα κατεύθυνση να μην περιμένουμε σωτήρες, και ότι μόνοι μας θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας και την εθνική μας κυριαρχία.
Στα χρόνια που έρχονται, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μεγάλες προκλήσεις, οι οποίες θα απαιτήσουν συγκροτημένες πολιτικές, αποφασιστικότητα και τόλμη, θα χρειαστεί να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις και να τις εφαρμόσουμε με συνέπεια και πειθαρχία, επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση για τα 80 χρόνια της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ) στη Θεσσαλονίκη.

Ποιός είπε το όχι28.10.2019


Ένας φίλος, με αφορμή την δημοσίευση ενός ευθυμογραφήματος του περίφημου Σταμ.  Σταμ. με κατηγόρησε ότι επειδή δεν είχα έμπνευση,  χρησιμοποίησα το κείμενο ενός… βενιζελικού. Φαίνεται ότι αυτό επέδρασε πολύ στα σώψυχά μου και η όποια έμπνευση, πουλί ήταν και πάει. Και σήμερα λοιπόν, που πάλι δεν είχα έμπνευση, είπα να χρησιμοποιήσω κανένα κείμενο του Τσίπρα, αλλά γρήγορα εγκατέλειψα την σκέψη αυτή. Έτσι κατέφυγα στα Αρχεία για να ξεδιαλύνω επί τέλους το αιώνιο ερώτημα:  «Ποιος είπε το ΟΧΙ;  Ο Μεταξάς ή ο Λαός;» και ιδού το αποτέλεσμα. 

Πήγα λοιπόν στα Γενικά Πολεμικά Αρχειοφυλάκια Σύγχρονης Ιστορίας (ΓΕΠΟΑΡΣΙΣ) και βούτηξα μέχρι το λαιμό. Από εκεί ξεκίνησα.   

Γυναίκες Ηπειρώτισσες | Μαρινέλλα


Σοφια Βεμπο - Παιδια της Ελλαδος παιδια 28.10.1940


Πίνδος


Στέλιος Σπεράντζας (Σμύρνη 1888 - Ἀθήνα 1962): λογοτέχνης καὶ καθηγητὴς τῆς Ὀδοντιατρικῆς


Τῶν προγόνων βλαστοί, μ᾿ ἀτσαλένια κορμιὰ
τοῦ πολέμου περνώντας τὴ φρίκη,
τῆς καρδιᾶς μας τὴ φλόγα τὴ φέραμε μιὰ
ὡς ἐκεῖ ποὺ μᾶς πρόσμενε ἡ Νίκη.

Μὲ τὴ λόγχη χαράξαμε ἁδρὸ στὰ βουνὰ
τ᾿ ὄνομά μας -γαλάζιο λουλούδι-
νὰ τὸ πάρει ὡς τὰ πέρατα ὁ θρύλος ξανά,
στοὺς λαοὺς νὰ τὸ κάνει τραγούδι.