Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Συμφωνία των Πρεσπών - Περί προσυμφώνου και άλλων ευσεβών μύθων!


 Την αρχή έκανε ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμένος. Αμέσως μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών έσπευσε να την χαρακτηρίσει προσύμφωνο. Ήταν ένας τρόπος για να εμφανίσει ότι η υπογραφή που ετέθη από τα δύο μέρη την 18η Ιουνίου 2018 δεν είχε καμία απολύτως νομική συνέπεια. Με τον όρο προσύμφωνο υπονοούσε ότι επρόκειτο περί μίας προκαταρκτικής συμβάσεως που απλώς προετοίμαζε το έδαφος για την κατάρτιση κάποιας οριστικής συμφωνίας, κάποτε στο μέλλον.

“Δαβίδ ή ραγιάς” το δίλημμα για την Ελλάδα;

Γράφει ο
Αντιπτέραρχος(Ι)ε.α. Ευάγγελος Γεωργούσης
Επίτιμος Διοικητής Δ.Α.Ε.
Πρόεδρος Συνδέσμου Αποφοίτων Σ.Ι.
Στην εφημερίδα ‘’Καθημερινή’’ της Κυριακής, 20/10/19, διάβασα ένα άρθρο και δύο συνεντεύξεις. Και από τα τρία αυτά κείμενα , κατά τη γνώμη μου, προκύπτουν ορισμένα συμπεράσματα και πληροφορίες , που έχουν ιδιαίτερη αξία.
Στο άρθρο του κ. Παπαχελά: ‘’Δεν υπάρχουν προστάτες’’ αναφέρονται τα εξής: ‘’Πώς θα εγγυηθείτε την ασφάλεια μας;, είναι το πρώτο ερώτημα που απευθύνει κάθε Έλληνας πολιτικός(και όχι μόνο) σε όποιον σημαντικό και ισχυρό αξιωματούχο επισκέπτεται τη χώρα μας.

ΑΠΟΗΧΟΙ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΔΕΘ)


Μεγάλες οι πικρίες και οι απογοητεύσεις του Ελλαδικού λαού, περισσότερο της περιφέρειας (Β.Επαρχίες, αίσθημα εγκατάλειψης) με ΝΕΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, με τη μεγαλύτερη ΑΝΕΡΓΙΑ, ιδιαίτερα των νέων , μεγιστοποιούμενη από την εγκατάσταση αλλογενών, με τη συνεχιζόμενη ΑΣΤΥΦΙΛΙΑ (άνω του 50% του λαού στην ΑΤΤΙΚΗ). Με καλλιεργούμενο αντιστρατιωτικό πνεύμα (διάλυση στρατοπέδων-εγκαταστάσεων) ενώ αντίθετα ο μεγάλος ΕΧΘΡΟΣ κ. ΕΡΝΤΟΓΑΝ αυξάνει τον πολεμικό μηχανισμό και με την στρατιωτική ενίσχυση των όμορων κρατών (ΣΚΟΠΙΑ, ΚΟΣΟΒΟ, ΑΛΒΑΝΙΑ-βάση Τουρκικών Υποβρυχίων κα.)