Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019
Αρχαία; Τι τηνικάδε αφίξαι, ω Κρίτων;
Ετοιμαζόμουν να κλείσω αυτή την άχαρη συζήτηση σχετικά με τη διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας στα Σχολεία μας, όταν διάβασα την ετήσια έκθεση της Κομισιόν για την κατάσταση της καθόλου ελληνικής παιδείας. Αυτό λοιπόν που μάθαμε, αγκαλά πολλοί το γνωρίζαμε, αλλά κάναμε τους ανήξερους, είναι ότι οι έλληνες μαθητές υστερούν στην ανάγνωση σε ποσοστό 27,3%, έναντι 19,7% του ευρωπαϊκού μέσου όρου! Το 2009 το αντίστοιχο ποσοστό των ελλήνων μαθητών που υστερούσαν στην ανάγνωση ήταν κάπως καλύτερο από το σημερινό: 21,3%. Αφού λοιπόν έτσι έχουν τα πράγματα (εκτός αν το καθ’ ύλην υπουργείο διαθέτει άλλα στοιχεία) τι να τα κάνουμε τα έρμα τα Αρχαία; Γενικά τα κλασικά Γράμματα. Τι μας χρειάζεται το «Τι τηνικάδε αφίξαι, ω Κρίτων;» ή το «Ω κοινόν αυτάδελφον Ισμήνης κάρα;».
Σκηνές ροκ στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.
Στην πρότασή μου για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας με την απόσυρση ή την διόρθωση τού περιεχομένου της αναθηματικής πλάκας που τοποθέτησε η Διοίκηση Μπουτάρη στον Λευκό Πύργο και στην οποία αναφέρεται πως η Θεσσαλονίκη απελευθερώθηκε από τον ... ΕΛΑΣ (!!), οι σταλινικοί της παράταξης του ΚΚΕ εξανέστησαν και άρχισαν αμέσως τους χαρακτηρισμούς «ταγματασφαλίτη» και «φασίστα», τους οποίους φυσικά κατ᾽ αντιστοίχιση τους επιστρέφω.
Το τραγικό, όμως, στο όλο
Το τραγικό, όμως, στο όλο
Ιστορικά Γεγονότα
Την 19ην Οκτωβρίου 1925, άνδρες του Βουλγαρικού φυλακίου του συνοριακού τομέως Σιδηροκάστρου, άνοιξαν πύρ κατά του απέναντι Ελληνικού φυλακίου διά ασήμαντον αφορμήν.
Ο Έλλην Αξιωματικός Διοικητής του Φυλακίου, κρατών λευκήν σημαίαν, εκινήθη προς την όριον γραμμήν, προς συνάντησιν του Βουλγάρου συναδέλφου του.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)