Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ» ΑΠΟΡΙΕΣ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΩΝ..Προ ολίγων ημερών έγινε στη Θεσσαλονίκη αξιόλογη ημερίδα: «Όγδοο (8) Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης».
Φίλος καλός Νομικός και Οικονομικός σύμβουλος μεγάλου Ομίλου Εταιριών Βορειοευρωπαϊκής χώρας συμμετείχε στην ημερίδα και ως ευκαιρία μιας ακόμη επίσκεψής του στη χώρα μας της οποίας είναι λάτρης του φυσικού κάλους της, ιδιαίτερα του ΗΛΙΟΥ της, ασφαλώς και της ξεχωριστής κουζίνας της Θεσσαλονίκης.

ανανεωμένη Λίστα ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ για την επιστολή για ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΘα ήθελα να τραβήξω την προσοχή σας στους παρακάτω συνδέσμους.  Θα δείτε από επίσημες ιστοσελίδες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών λίστες με τα δισεκατομμύρια ευρώ που έχει λάβει το Ελληνικό κράτος όπως και διαφορα ΜΚΟ από το 2015 μέχρι σήμερα ώστε να 'φροντίζουν' τους παρανομους εισβολείς.  

Η ερώτηση είναι: Ποσα από αυτά τα χρήματα έχουν τσεπώσει οι Ελληνόφωνοι πολιτικοί μας και τα τσιράκια τους όπου υποστηρίζουν την είσοδο εισβολέων στην Ελλάδα ώστε να συνεχίζουν να τα οικονομάνε εις βάρος της Ελληνικής κοινωνίας και του Ελληνικού λαου;

Πρωτοβουλία Τζορτζ Σόρος – Η μεγάλη παγίδα για την Ελλάδα: Σπίτια αλληλεγγύης για τους μετανάστες


Ανακοίνωση-βόμβα για τους μετανάστες στην Ελλάδα έκανε σήμερα στο Βερολίνο ο Τζόρτζ Σόρος.

Μιλώντας σε διεθνές φόρουμ για το μέλλον της Ευρώπης, ο διάσημος χρηματιστής ανακοίνωσε την ίδρυση ταμείου αλληλεγγύης με στόχο την οικοδόμηση σπιτιών αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και μετανάστες που δεν έχουν που την κεφαλή κλίνη στη χώρα μας.
Το ταμείο, στο οποίο κατέθεσε ήδη ο ίδιος σεβαστό χρηματικό ποσό, έχει την έδρα του στην Σουηδία με πρωτοστάτη το ίδρυμα Ραούλ Βάλενμπεργ.

Θράκη: Η Άγκυρα ετοιμάζει μεγάλη προβοκάτσια και εκμεταλλεύεται τους αδύναμους τοπικούς παράγοντες


Τις επόμενες ημέρες το Viadiplomacy θα παραθέσει και δεν θα αποκαλύψει, γιατί όσοι ασχολούνται με την Θράκη τα γνωρίζουν, πως η περιοχή έχει συμπεριληφθεί σε μια συνολική συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία που ξεκινά από την Θράκη και καταλήγει στην Ανατολική Μεσόγειο.
Το θέμα της Θράκης είχε ουσιαστικά «τελειώσει» με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά οι πιέσεις που δεχόταν με την Συμφωνία των Πρεσπών δεν επέτρεπε να προχωρήσουν στις αποφάσεις που είχαν ληφθεί.

Πολλαπλά μηνύματα Παυλόπουλου σε Τουρκία από το Ερεβάν της Αρμενίας

.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία

«Διαμηνύουμε προς τη φίλη και γείτονα Τουρκία ότι θα ήταν προς το συμφέρον της και υπέρ της ενίσχυσης του διεθνούς της κύρους μια γενναία έκφραση συγγνώμης για τα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας, που διέπραξαν άφρονες ηγεσίες της στο παρελθόν, τόσο εναντίον των Αρμενίων όσο και εναντίον των Ελλήνων», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Αρμενίας, Αρμέν Σαρκισιάν, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στο Ερεβάν.

Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΙΠΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ


Η παρέλαση αντλεί την καταγωγή της από την αρχαιότητα, τους Αθηναϊκούς θριάμβους αλλά και τους τρεις Σπαρτιατικούς χορούς.
Ακόμα και τώρα, βλέπουμε μια παραλλαγή τους:
Μπροστά οι γέροντες (όσοι μας έχουν απομείνει ανάπηροι πολέμου) που δηλώνουν πως ήταν κάποτε γενναία παλικάρια (Άμμες ποκ΄ ήμες άλκιμοι νεανίαι).

Ιωάννης Βατάτζης: Ο θρύλος του μαρμαρωμένου βασιλιά


Στις 4 Νοεμβρίου του 1254 μ.Χ. ο ευσεβής αυτοκράτορας της Νίκαιας Ιωάννης ο 3ος ο Βατάτζης παρέδωσε εν ειρήνη την ψυχή του στα χέρια του Θεού. Το τίμιο λείψανό του ενταφιάσθηκε στο Μοναστήρι του Σωτήρος Χριστού, που είχε κτίσει ο ίδιος στο Νυμφαίο της Βιθυνίας.
Στα επόμενα χρόνια δια αποκαλύψεως ο ίδιος ο Ιωάννης ζήτησε να μεταφερθεί το λείψανό του στη Μαγνησία της Μικράς Ασίας. Όταν μετά από 7 χρόνια άνοιξαν τον τάφο του, μία γλυκειά ευωδία απλώθηκε τριγύρω.