Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Προσφυγικό ξανά – Τι ποιούμε;


Ολες  οι κυριακάτικες εφημερίδες   αναφέρονται  εκτενώς  στο προσφυγικό  πρόβλημα,  γιατί  είναι  πράγματι  ένα  καυτό ζήτημα  για  τη  μικρή  Ελλάδα. Κι όπως  σημειώνει ο  αναπληρωτής   υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  κ. Γ. Κουμουτσάκος  η  ροή  των προσφύγων  κατά  τους τελευταίους  μήνες ,  έφτασε  τις  40 χιλιάδες. Αντίθετα  οι δήμαρχοι  των ανατολικών νησιών  λένε για 55.000 . Αυτός  ο  αριθμός δείχνει  ότι  οι ροές, αντί  να περιορίζονται ,  αυξάνονται.
Ας  δούμε  όμως  άλλη  μια φορά το πρόβλημα  ολοκληρωμένο:

Μιχάλης Κωσταράκος: Ελλάδα… το μέγα κράτος της θάλασσας

.

«Χρειαζόμαστε το δικό μας ''εθνικό πλοίο'' που πρέπει να αρχίσουμε να κατασκευάζουμε», αναφέρει ο πρώην πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Μιχάλης Κωσταράκος

«Μια πρόταση και ένα νέο αφήγημα», γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρώην πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Μιχάλης Κωσταράκος, αναφερόμενος στις εξοπλιστικές προτεραιότητες της χώρας.

Συγκεκριμένα ο Μιχάλης Κωσταράκος γράφει:

Τουρκία: Απόστρατος στρατηγός προτείνει τάγματα εργασίας για τους νεαρούς Κούρδους της Συρίας


Ακαδημαϊκοί, αναλυτές, στρατιωτικοί εμφανίζονται καθημερινά στα τηλεοπτικά δίκτυα και εκφράζουν τις απόψεις τους για την επιχείρηση στη βόρεια Συρία. Ένας απόστρατος στρατηγός, όπως επισημαίνει ο δημοσιογράφος Zafer Yoruk στην εφημερίδα Yeni Yasam, πρότεινε να συγκεντρωθούν όλοι οι νέοι Κούρδοι ηλικίας 15-25 ετών και να απομακρυνθούν από την περιοχή Ροζάβα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να επηρεαστούν από τους «τρομοκράτες» του PYD.

“Ως εδώ με τον Ερντογάν”! Δείτε την ομιλία κόλαφο του γερουσιαστή Μενέντεζ για την Τουρκία


Ο Γερουσιαστής Μπόμπ Μενέντεζ αποδόμησε τον Ερντογάν αλλά και τον πρόεδρο Τραμπ, σε μία ομιλία του στην οποία επεσήμανε ότι η Τουρκία δεν πληροί καμία από τις προϋποθέσεις για να θεωρείται πλέον σύμμαχος των ΗΠΑ και της Δύσης.
Απαντώντας στη μόνιμη δικαιολογία που χρησιμοποιούν πολλοί -μεταξύ των οποίων και ο Τραμπ- ότι “δεν πρέπει να αφήσουμε την Τουρκία να περάσει στην “απέναντι όχθη”, ο κ. Μενέντεζ ήταν σαφής: “Είναι ήδη εκεί”, είπε.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ 4387/2016
Νικόλαος  Ζαρκάδας Υποστράτηγος  ε.α.  


    Τελευταία δημοσιεύτηκε μια σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας {ΣτΕ} που αφορούν στην συνταγματικότητα διατάξεων του νόμου 4387/2016 {ΦΕΚ 85 Α΄} για το ενιαίο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος.
    Συγκεκριμένα αφορούν στην ίδρυση και λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης {ΕΦΚΑ} και την ένταξη σ’ αυτόν όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και των δημοσίων υπαλλήλων. 

Κάθε μετανάστης θα έχει δικαίωμα σύνταξης συμπληρώνοντας 1000 ένσημα (τρία χρόνια εργασίας)

Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2019

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΟΝΟΓΟΝΕΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ

Μετά από απόφαση της κυβέρνησης να παραχωρήσει έδαφος και σπίτια στους μετανάστες και μετά από τον νόμο που θέτει προς ψήφιση όπου:
* Κάθε”μετανάστης” θα προηγείται στους καταλόγους του ΟΑΕΔ για εύρεση εργασίας
* Κάθε μετανάστης θα έχει δικαίωμα σύνταξης συμπληρώνοντας 1000 ένσημα (τρία χρόνια εργασίας)
*Κάθε μετανάστης θα έχει φορολογική ασυλία
* Κάθε μετανάστης θα έχει δωρεάν οικία, ρεύμα,νερό,ίντερνετ