Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Ποιος περίμενε από τη Ντόρα να υποστηρίξει τη χώρα μας;


Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού
Κατηγόρησε τον Κυρανάκη και τον Πλεύρη που είπαν το αυτονόητο.
Η κυρία ψυχοπονιάρα (που την ενδιαφέρουν μόνο τα παιδιά της και τα εγγόνια της δηλαδή το προσωπικό της συμφέρον) ας μας υποδείξει πώς μπορούμε να αμυνθούμε εκτός από αυτούς τους ειρηνικούς τρόπους, ώστε να θέλουν να φύγουν οι απρόσκλητοι λαθρο-εισβολείς

Τα μυστήρια του ΒΑΡΔΑΞ και η Συμφωνία των Πρεσπών    Όταν μετακόμισα μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, το έτος 2009, μου έκανε εντύπωση ότι σχεδόν κανένας στην πόλη δεν γνώριζε ότι υπήρχε ένας αγωγός πετρελαίου, που συνέδεε την πρωτεύουσα της Μακεδονίας με τα Σκόπια. Λες κι ήταν κάποιο απόρρητο οχυρωματικό έργο του στρατού. Κι όμως! Ήταν ένας αγωγός μήκους 210 χλμ που ξεκινούσε από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη και κατέληγε στην πρωτεύουσα των Σκοπίων, σε ένα άλλο διυλιστήριο ιδιοκτησίας της θυγατρικής, "OKTA ΕΛΠΕ-Skopjie". Ακόμη και κάτοικοι περιοχών απ’όπου περνούσε ο αγωγός, αγνοούσαν παντελώς την ύπαρξή του.

ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣΟ γόρδιος δεσμός του μεταναστευτικού - Τα επτά μέτρα που μπορούν να τον λύσουν Σταύρος Λυγερός
Ο γόρδιος δεσμός του μεταναστευτικού εξελίσσεται σε εφιάλτη όχι μόνο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ούτε μόνο για τις τοπικές κοινωνίες που φιλοξενούν κέντρα υποδοχής, κυρίως των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Εξελίσσεται σε πρόβλημα-εφιάλτη για την Ελλάδα. Μπορεί με τις ιδεοληψίες της η κυβέρνηση Τσίπρα να επιδείνωσε την κατάσταση, αλλά η ανυπαρξία επεξεργασμένης αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής πάει πιο πίσω.

CIA: «H Σοβιετική Ενωση ετοίμαζε αντάρτικο για την απόσχιση της Μακεδονίας από την Ελλάδα και μετά το 1949»!!!

.
Εγγραφo της CIA, που αποχαρακτηρίστηκε και δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας, αποκαλύπτει τις σοβιετικές προσπάθειες με την υποστήριξη του ένοπλου Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος (ΚΚΕ) για την δημιουργία της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», στην οποία θα περιλαμβάνονταν η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα και η Αλεξανδρούπολη, ακόμα και μετά την ήττα του ΔΣΕ τ0 1949!

Πως μπορεί να χρηματοδοτηθεί άμεσα η εθνική άμυνα


Για όσους δεν κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους είναι πλέον ξεκάθαρο πως η επιθετικότητα της Τουρκίας (όλης της Τουρκίας, όχι μόνο του Ερντογάν) θα περάσει από το επίπεδο του υβριδικού πολέμου που διεξάγει εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, στο επίπεδο πρόκλησης θερμού επεισοδίου με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.