Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Δηλώσεις για ΣκοπιανόΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝΔΙΑ
Για το Σκοπιανό, εξάλλου, σε συνέντευξη που έδωσε σε ελληνικό ραδιοφωνικό σταθμό (“Πρώτο Θέμα”) αμέσως μετά την επιστροφή του από τη Μόσχα, ο Ν. Δένδιας δήλωσε ξεκάθαρα, απαντώντας σε ερώτηση εάν μπορεί να τεθεί σε αμφισβήτηση η Συμφωνία των Πρεσπών. “Αυτό το οποίο τίθεται, είναι η ορθή εφαρμογή της Συμφωνίας. Δε νομίζω ότι οποιαδήποτε πλευρά μπορεί να διανοηθεί μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, να θέσει θέμα μη ισχύος της συμφωνίας. Δε μπορώ δηλαδή να συζητήσω κάτι το οποίο δεν υπάρχει ως θέμα”.

Βλαστημήστε ελεύθερα τον Χριστό… ΜΗΝ τολμήσετε να πείτε κάτι για τον Μωάμεθ


Σε τούτη τη χώρα της απόλυτης και επικίνδυνης φαιδρότητας η κοινή λογική έχει προ πολλού εκλείψει. Έτσι βάσει του αντιρατσιτικού νόμου δεν μπορεί κανείς να προσβάλει μουσουλμάνους, βουδιστές, ομοφυλόφιλους και λοιπές μειονότητες χωρίς να υποστεί συνέπειες. Μπράβο και άριστα.
Γιατί όμως δεν μπορεί να συμβεί το ίδιο με την πίστη της πλειοψηφίας; Η κυβέρνηση επανέφερε στην διορθωτική τροπολογία για τον νέο Ποινικό Κώδικα την τιμωρητική διάταξη για την βλασφημία κατά των Θείων. Την επομένη όμως ημέρα – θαύμα μέγα – την απέσυρε, με τον αρμόδιο υπουργό να μιλά επί της ουσίας για λάθος.

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΟ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 1 ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Claymont, Delaware 19793
USA
www.professors-PhDs.com
    Mail: IHAHellas@gmail.com
November 13,   2019


Προς

τους Προέδρους της Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας 
τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος 
τους Υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδος & Κύπρου
την Ηγεσία της Εκκλησίας Ελλάδος & Κύπρου

Το Πολυτεχνείο: αλήθεια, μύθος και παραμύθια

Απόστολος Δοξιάδης 

Το Πολυτεχνείο: αλήθεια, μύθος και παραμύθια Στο αυτοβιογραφικό βιβλίο της νιότης μου, «Ερασιτέχνης Επαναστάτης», εστιάζω στα χρόνια της Απριλιανής δικτατορίας και τη μικρή και ασήμαντη συμμετοχή μου στον αντιδικτατορικό αγώνα, φοιτητής τότε. Σε ένα και μοναδικό σημείο του βιβλίου σταματώ την αφήγηση και περνώ σε λόγο δοκιμιακό. Αυτό αφορά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, και γίνεται γιατί νιώθω την ανάγκη να καταρρίψω με επιχειρήματα τον τοξικό μύθο, ιδεολογικό δημιούργημα της μεταδικτατορικής Ελλάδας, που σημαδεύει ακόμα την πολιτική μας ζωή: ότι τη δικτατορία την έριξε τάχα η κατάληψη του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβριο του 1973 

Ιαπετικός Κώδικας: Η κρυμμένη ιδιότητα της ελληνικής Γλώσσας

Ελληνική γλώσσα… Ένας πραγματικός πολιτιστικός θησαυρός στην υπηρεσία της καθημερινότητας του καθενός από εμάς, ένας πλούτος 90.000.000 λεκτικών τύπων (η λατινική έχει μόλις το 10% αυτών!) που μας συντροφεύει σε ένα ταξίδι χιλιάδων ετών από τα βάθητης ιστορίας.

Μενέντεζ: «Αδειάζει» Τραμπ και Ερντογάν – Η συνάντησή τους είναι «στρατηγικό λάθος»


Καταιγιστικός ήταν ο Γερουσιαστής Μενέντεζ σε πρόσφατη τοποθέτησή του στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, όπου και «επιτέθηκε» στον Αμερικανό Πρόεδρο Τραμπ αλλά και στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, θέτοντας μια σειρά καίριων ερωτημάτων αναφορικά με το σημερινό τετ-α-τετ τους.
Ο γνωστός Δημοκρατικός Γερουσιαστής, που είχε εργαστεί σκληρά για το περίφημο «EastMed Act» έθεσε δέκα αρκετά «σκληρά» και δύσκολο ερωτήματα προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας ως «στρατηγικό λάθος» τη συνάντηση με τον Ερντογάν, ενώ άφησε αιχμές για τους S-400 στην Τουρκία και την κυπριακή ΑΟΖ.