Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Μεταναστευτικές ροές τους τελευταίους 2 μήνες στο Αιγαίο. Μ.Ο. 2223 ανά εβδομάδα.


ΤΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΡΟΛΟΙ. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


Ένας νεαρός κύριος συναντά έναν ηλικιωμένο.
-Με θυμάστε;
-Όχι.
-Υπήρξα μαθητής σας.
-Τι κάνεις; Με τι ασχολείσαι;
-Έγινα κι εγώ καθηγητής.
-Κρίνεις ότι είσαι καλός στη δουλειά σου;
-Η αλήθεια είναι πως ναι. Εσείς με εμπνεύσατε και ήθελα να σας μοιάσω.

Οι Έλληνες Βλάχοι καταγγέλλουν την «απόπειρα δημιουργίας βλάχικης μειονότητας»


http://roykoymoykoy.blogspot.gr/ Το έστειλε ο Θεόδωρος Βλαχοπάνος

Ο Ερντογάν μετά τον Λευκό Οίκο - Η επόμενη σκηνή στην ΑΟΖ


Προχθές ο Ερντογάν προέβη, για μια άλλη φορά, σε νέες αλλά αναμενόμενες προκλητικές δηλώσεις, πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ λέγοντας: «Οι Ευρωπαίοι ξεχνάτε ότι είμαστε εγγυητές στην Ανατολική Μεσόγειο και έχουμε δικαιώματα στην ΑΟΖ. Τα δικαιώματά μας πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Στην ΑΟΖ μας έχουμε δικαιώματα, όμως ήρθαν χώρες χωρίς δικαιώματα και κάνουν έρευνες. Σε περιοχές εκτός της ΑΟΖ τους. Όταν εμείς κάνουμε έρευνες μιλούν για κυρώσεις. Και το 1959 μας απειλούσατε και το 1963 μας απειλούσατε».

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (23/11/2019)


http://roykoymoykoy.blogspot.gr/

    Εντύπωση άσχημη μου έκανε, μια χτεσινή δημοσίευση, όπου μια παλαιά μεγάλη φωτογραφία σε κάδρο μιάς κυρίας, βρέθηκε πεταμένη στα σκουπίδια. Λογικά, πρέπει να ήταν  η γιαγιά ή η μητέρα αυτών που την πέταξαν.  Συγχρόνως, ήρθε στο μυαλό μου μια άλλη εικόνα, που ο ίδιος έζησα. Πρίν από 15 περίπου χρόνια, απέναντι από το πατρικό μου σπίτι ζούσε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, ο δε άνδρας ήταν απόστρατος αξιωματικός.

Ρωτάμε ήρεμα τον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Μητσοτάκη: Συμμετείχαν στην επιτροπή αναθεώρησης του Ποινικού Κώδικα νομικοί που είχαν πελάτες στην δίκη της Siemens;

Επιστρατεύουμε κάθε ικμάδα ψυχραιμίας που μας έχει απομείνει και ρωτάμε τον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Μητσοτάκη. Όπως γνωρίζετε κύριοι, δεκάδες κατηγορούμενοι στην δική της Siemens, αθωώθηκαν λόγω παραγραφής των αδικημάτων τους βάσει των αλλαγών στον νέο ποινικό κώδικα.

Θεϊκή κυβέρνηση! Ούτε ευρώ στον προϋπολογισμό για αναδρομικά!


Μετά τους αγρότες, που ψήφισαν Μητσοτάκη, ήρθε και η μεγάλη δικαίωση για τους συνταξιούχους. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε πριν από λίγο το κανάλι open, δεν υπάρχει στον προϋπολογισμό ούτε 1 € για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Προς την εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Κύριε διευθυντά
Στο άρθρο 8 του νόμου 4636/2019 «περί διεθνούς προστασίας» που ψηφίστηκε προσφάτως, περιγράφονται οι προϋποθέσεις για να θεωρηθούν κάποια άτομα πρόσφυγες. Πρέπει είτε να είναι ανήλικοι είτε να προέρχονται από εμπόλεμες ή μη ασφαλείς περιοχές. Αναμφιβόλως πολύ μικρό ποσοστό των λαθροεισβολέων εποικιστών, οι οποίοι εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα, υπάγεται σήμερα σε αυτές τις δυο κατηγορίες.

Διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας στο χωριό Σβυρίνα-Κορυτσάς

       

Αγαπητοί φίλοι,
 
Παρακάτω βλέπετε μερικές φωτογραφίες από την διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας, σε ένα ακρότατο σημείο όπου αναπνέει o ελληνισμός, στο χωριό Σβυρίνα, 25 περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά της όμορφης Κορυτσάς. Οι ωραίοι αυτοί Έλληνες, οργανωμένοι με το δικό τους σύλλογο (Αγιος Αθανάσιος), έχουν φτιάξει αυτή την λιτή αίθουσα για να μπορούν μικροί και μεγάλοι να μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα.

Ατόπημα Μπερνς: Αν ήταν η Χίλαρι πρόεδρος θα βοηθούσε την Ελλάδα;


Ο Νίκολας Μπέρνς, που είχε δικαίως λάβει το παρατσούκλι «νέος Πιουριφόι», που είχε με κάθε επισημότητα αρνηθεί το δικαίωμα να έχει η Ελλάδα εναέριο χώρο 10 μιλίων και που «δεν καταλάβαινε» την ελληνική ουδετερότητα στο Κόσοβο όταν οι ΗΠΑ βομβάρδιζαν τους Σέρβους, καλύτερα να κρατά το στόμα του κλειστό…  
Του Νίκου Σταματάκη
Ξεσπάθωσε ο πρώην πρέσβης στην Ελλάδα, Νίκολας Μπερνς, σε σύναξη στην Ουάσιγκτον: «Εάν η Ελλάδα χρειαστεί την στήριξη των ΗΠΑ σε ένα θερμό επεισόδιο με την Τουρκία δεν νομίζω ότι θα την έχει από τον πρόεδρο Τραμπ», μας λέει ο κύριος πρέσβης που εάν η Χίλαρι έβγαινε πρόεδρος θα ήταν πιθανότατα στην ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αγκαζέ με την «αθυρόστομη» Βικτόρια Νούλαντ.