Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Ο Άγγλος «φιλέλληνας» που τον τιμούμε αλλά…ήταν μισέλληνας!    Ήταν κατά της απελευθέρωσης και επιθυμούσε να καταργηθεί ο ελληνικός στρατός. Κι όμως έγινε έρανος για να γίνει το άγαλμά του

    Στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών υπάρχει ο μαρμάρινος αδριάντας του Ουίλλιαμ Γλάδστωνος , Άγγλου πολιτικού που θεωρήθηκε μέγας φιλέλληνας και έτυχε της ανάλογης αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης από το ελληνικό έθνος.
    Δεν είναι μόνο ο αδριάντας αλλά και οι δεκάδες δρόμοι στην πρωτεύουσα και στις άλλες πόλεις που έχουν πάρει το όνομά του. Η πατρίς ευγνωμονούσα… όχι μόνο τα παιδιά της, αλλά και όσους ξένους την αγάπησαν και τη βοήθησαν σε κρίσιμες ώρες -και ο Γλάδστων ήταν ένας απ’αυτούς.

«Βουλιάζει» Η Μεγίστη Από Αλλοδαπούς: Διαρρήξεις Σε Εκκλησίες - Το «Βρόμικο» Τουρκικό Κόλπο Για Να «Εξαφανιστεί» Το Νησί


Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος


Πολύ πιο σοβαρό αναδεικνυέται το πρόβλημα της εισβολής αλλοδαπών παράνομων μεταναστών στο Καστελόριζο από ότι στα άλλα νησιά διότι ο πληθυσμός των γηγενών Ελλήνων κατοίκων είναι πολύ μικρότερος από ότι σε νησιά όπως η Χίος, η Λέσβος και η Σάμος με αποτέλεσμα η υποχρεωτική εγκατάσταση δεκάδων αλλοδαπών καθημερινά στο ακριτικό νησί, να είναι πολύ πιο απειλητική.