Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Αλέξανδρος Υψηλάντης


Αγαπητέ συνάδελφε Κύριε Κονταδάκη,

Σας παρακαλώ επιτρέψτε μου να συμπληρώσω κάτι σχετικά με τον Αρχηγό της
Επανάστασης στην Μολδοβλαχία, την τραγωδία του Ιερού Λόχου, του Δραγα-
τσανίου και τον θάνατο του Αλεξάνδρου Υψηλάντη Μετά την ατυχή έκβαση
των Ελληνο-τουρκικών μαχών, εμφανίστηκαν στα σύνορα της τότε Αυστρο-
ουγγαρίας αυστριακοί στρατιωτικοί, οι οποίοι εξαπάτησαν τον Αλέξ. Υψηλάντη

Νέο «φρένο» της Γερουσίας των ΗΠΑ σε απόφαση για τη γενοκτονία των Αρμενίων


Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής μπλόκαρε την υιοθέτηση από την αμερικανική Γερουσία της απόφασης που αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, μετά την επίσημη αναγνώρισή της από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με συντριπτική πλειοψηφία.

“Που είναι η αλληλεγγύη σας στην Κύπρο”; Με ποια αφορμή ο Α/ΓΕΕΦ τα ΄πε έξω από τα δόντια στους Ευρωπαίους


Ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, προκάλεσε την προσοχή όλων των Ευρωπαίων στην τακτική σύνοδο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) σε επίπεδο Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2019, στις Βρυξέλλες. Ο Αντιστράτηγος Λεοντάρης τα είπε έξω από τα δόντια στους Ευρωπαίους, υπενθυμίζοντας τους μια λέξη που φαίνεται ότι έχουν ξεχάσει: την αλληλεγγύη. Η οποία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία όταν πρόκειται για την Κύπρο, την οποία έτσι κι αλλιώς έχουν εγκαταλείψει. Ποια ήταν η αφορμή για να απευθυνθεί σε υψηλούς τόνους ο Αρχηγός ΓΕΕΦ στους Ευρωπαίους;

Οι Βλάχοι της Θεσσαλονίκης


Η Θεσσαλονίκη συνδέεται άρρηκτα με τους Βλάχους επί δύο χιλιάδες χρóνια. Είμαστε οι μóνοι που στη λαλιά μας διασώζουμε το αρχαιóτατο ελληνικó óνομά της Αλία και την παράδοση της θεάς Αφροδίτης την οποία ταυτίζουμε με την προστάτιδά μας Αγία Παρασκευή. 

Σύμφωνα με τον Ηρóδοτο, υπήρχαν στον Θερμαϊκó οι κώμες Θέρμη, Χαλάστρα και Αλία. Αυτά συνένωσε μετά ο Βασιλεύς Κάσσανδρος στην Θεσσαλονίκη. Αλία στην αρχαία ελληνική σημαίνει θαλασσινή και αλμυρή: άλς η αλμυρή θάλασσα και άλας το αλάτι της.

ΒΛΑΧΟΙ: ΟΙ ΟΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ


Τώρα ήλθαν και μας είπαν -πάλι- πως εμείς οι Βλάχοι αποτελούμε τάχα «εθνική μειονóτητα» στην Πατρίδα μας Ελλάδα. Μαθημένα τα βουνά μας απ’ τα χιóνια. 
Ο óρος Βλάχοι αποτελεί ετεροπροσδιορισμó.  ́Ετσι ορίζονται απó τρίτους óσοι αυτóχθονες  ́Ελληνες, προ πάντων ορεσίβιοι, λατινοφώνησαν στην προφορική αποκλειστικά λαλιά επειδή απó τον 2o αιώνα μ.Χ. Ηπειρώτες, Αιτωλοί, Ακαρνάνες, Θεσσαλοί και Μακεδóνες συγκρóτησαν τις αντίστοιχες Λεγεώνες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας στην Ελλάδα και στον ευρύτερο χώρο της Βαλκανικής. 
Ανέκαθεν εμείς οι αποκαλούμενοι Βλάχοι αυτοπροσδιοριζóμαστε ως Αρμάνοι, δηλαδή Ρωμαίοι πολίτες της καθ’ ημάς Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που τους τελευταίους αιώνες της επονομάζονταν και Ρωμανία. Αρειμάνιος στην ελληνική σημαίνει αγέρωχος πολεμιστής. 

Υπέρμαχος της Συμφωνίας των Πρεσπών 🇲🇰🇬🇷 προσωπική επιλογή Μητσοτάκη για την θέση συμβούλου εθνικής ασφαλείας στο Μαξίμου [ΒΙΝΤΕΟ]

Συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο !
Επειδή κάποιοι έπεσαν από τα σύννεφα με την Συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο που  προτείνει ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Κυριάκου Μητσοτάκη  , όσοι διαβάζουν το blog μας γνώριζαν από πριν τις απόψεις του ΕΛΙΑΜΕΠ
Για τους νέους αναγνώστες αποκαλύπτουμε το βίντεο από τις 11 Φεβρουαρίου 2019, όπου ο κ.Θάνος Ντόκος δηλώνει υπέρμαχος της Συμφωνίας των Πρεσπών και της ονομασίας Βόρεια Μακεδονία και προς τιμή του στην συνέντευξη καταθέτει και τα επιχειρήματα με τα οποία στηρίζει την άποψη του.

Oι ΗΠΑ παραχωρούν άμεσα 2 αντιτορπιλικά Arleigh Burke, πιθανή ημερομηνία άφιξης, Μάιος 2020  

  Σε συνέχεια παλαιότερου δημοσιεύματος , που αφορά την συζήτηση που έχει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΝ με τις ΗΠΑ για την ενίσχυση του Στόλου, οφείλουμε να επανέλθουμε καθώς νεότερες πληροφορίες έχουν γίνει διαθέσιμες.
    Καθώς οι ανάγκες του ΠΝ για την ανανέωση του Στόλου επιφανείας εμφανίζονται πιεστικές όσο τίποτα περισσότερο πλέον, η ηγεσία του Υπουργείου έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος των προσπαθειών της για την άμεση κάλυψη των αναγκών του ΠΝ.
    Είναι ουσιαστικά κοινό μυστικό πως οι συζητήσεις που γίνονται με τις ΗΠΑ σε όλα τα επίπεδα, είτε σε επίπεδο Υπουργών Αμύνης και Εξωτερικών, είτε σε επίπεδο Αρχηγών Επιτελείων, είτε σε χαμηλότερο επίπεδο, έχουν την ενίσχυση του ΠΝ σαν πρώτο θέμα στην ατζέντα.

Το σχέδιο για μεταφορά των παράνομων μεταναστών σε έρημα νησιά.


Πώς διέρρευσε - Πώς ματαιώθηκε - Τα 3 νησιά του σχεδίου    Οι αντιδράσεις από μουσουλμανικές χώρες, όπως το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία και ισχυρές ΜΚΟ με ισχυρές απολήξεις στην κυβέρνηση και στην ΕΕ ματαίωσαν την μοναδική, έστω προσωρινή λύση που θα μπορούσε να υπάρξει, αρχικά με την μεταφορά σε έρημα νησιά του Αιγαίου των παράνομων μεταναστών και την φιλοξενία τους σε «προαναχωρησικά κέντρα» όπως έχουν βαπτίσει τις κυψέλες μουσουλμάνων εποίκων, αυτές που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ονομάσει «Δομές Φιλοξενίας».

Ιταλίδα Πολιτικός Εξηγεί Γιατί Μισούν Εμάς Τους Έλληνες


Σ’ένα βιβλίο με τίτλο «Σκυλάνθρωποι» είναι καταγεγραμμένη η ενδιαφέρουσα αφήγηση γνωστής Ιταλίδας πολιτικού, η οποία εξηγεί γιατί οι Ευρωπαίοι και γενικότερα οι ξένοι συμπεριφέρονται με ελεεινό τρόπο κατά των Ελλήνων…..
«Τα ζώα δεν συγχωρούν ποτέ στον άνθρωπο τη βελτίωση της συμπεριφοράς τους, γιατί νιώθουν ότι αυτή η βελτίωση τα απομακρύνει από τη φύση τους. Και όποτε δίνεται η ευκαιρία, το μίσος εκρήγνυται», μας λέει η γνωστή Ιταλίδα, πρώην υπ.Εξωτερικών, Έμα Μπονίνο επί κυβέρνησης Λέτα.

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ


Ρατσισμός είναι... να είσαι στη σειρά του ΟΑΕΔ για να πάρεις 360€ ενώ ο μπροστινός σου «μετανάστης» θα πάρει 580€.

Ρατσισμός είναι... από τους 153.000 δικαιούχους επιδόματος ανεργίας μόνο 20.000 είναι Έλληνες.

Ρατσισμός είναι... να πληρώνεις στα νοσοκομεία για εισαγωγή και εξετάσεις ενώ ο «μετανάστης» νοσηλεύεται δωρεάν.

ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ ΜΠΑΜΠΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ. ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


«Ήταν κάποτε ένας άντρας που έπαθε τη μεγαλύτερη συμφορά που μπορεί να συμβεί σε άνθρωπο…»
Πέθανε ο μικρός του γιος. Από τον θάνατο του γιου του και για χρόνια ολόκληρα, ξάπλωνε την νύχτα και δεν μππρούσε να κοιμηθεί.
Το μόνο που έκανε ήταν να κλαίει… και να κλαίει… ως τα ξημερώματα.
Κάποια μέρα, εμφανίζεται στον ύπνο του ένας άγγελος και του λέει:

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ. ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ

Ο Άγιος Παΐσιος στο Κελλί των Αγίων Γαλακτίωνος και Επιστήμης κοντά στην Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά, όπου ασκήτευσε για έξι χρόνια (1958 – 1964).

–Γέροντα, σήμερα ακόμη και τα πιστά παιδιά αμφιταλαντεύονται, γιατί στα σχολεία υπάρχουν καθηγητές που διδάσκουν την αθεΐα.
–Γιατί να αμφιταλαντεύωνται; Η Αγία Αικατερίνη δεκαεννιά χρονών ήταν και διακόσιους φιλοσόφους τους αποστόμωσε με την κατά Θεόν γνώση και την σοφία της.