Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Τι σημαίνει η ελληνική γλώσσα λίγοι από μας το γνωρίζουν.


 Η Αγγλική γλώσσα έχει 490.000 λέξεις από τις οποίες 41.615 λέξεις. είναι από την Ελληνική γλώσσα.. (βιβλίο Γκίνες)


Η Ελληνική με την μαθηματική δομή της είναι η γλώσσα της πληροφορικής και της νέας γενιάς των εξελιγμένων υπολογιστών, διότι μόνο σ’ αυτήν δεν υπάρχουν όρια.
(Μπιλ Γκέιτς, Microsoft)
Η Ελληνική και η Κινέζικη. είναι οι μόνες γλώσσες με συνεχή ζώσα παρουσία από τους ίδιους λαούς και…..στον ίδιο χώρο εδώ και 4.000 έτη. Όλες οι γλώσσες θεωρούνται κρυφοελληνικές, με πλούσια δάνεια από τη μητέρα των γλωσσών, την Ελληνική.
(Francisco Adrados, γλωσσολόγος).

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ. VIDEO


Υπόδειγμα δασκάλου και μάθημα πραγματικής παιδείας έδωσε ο δάσκαλος μαζί με τους μαθητές του τη στιγμή που παραβρέθηκαν μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Τι κρύβουν οι δηλώσεις για συνεκμετάλλευση - Το δώρο της Αθήνας και η "Γαλάζια Πατρίδα"

 Ο όρος "συνεκμετάλλευση" έχει ένα ιδιαίτερο σημειολογικό φορτίο στην ιστορία των ελληνοτουρκικών και ο Θάνος Ντόκος, ως έμπειρος και διαβασμένος αναλυτής, το γνωρίζει. Ως εκ τούτου, η σχετική δήλωσή του [«ιδέες περί συνεκμετάλλευσης μπορούν να συζητηθούν υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης οριοθέτησης (υφαλοκρηπίδας), μέσω προσφυγής σε διεθνές δικαιοδοτικό όργανο»] δεν έγινε παρεμπιπτόντως.

Ελληνοτουρκική σύγκρουση δεν θα γίνει, εκτός εάν..

Οι ΗΠΑ έχουν αγνοήσει επανειλημμένα το Διεθνές Δίκαιο και παρά τις διαμαρτυρίες εξακολουθούν να το αγνοούν όταν το εθνικό τους συμφέρον το απαιτεί. Το ίδιο κάνουν και πολλές άλλες χώρες, σε μικρότερη κλίμακα, όταν μπορούν. Ισχύει απολύτως ο Θουκυδίδης. Σφάζουμε όταν μπορούμε να το κάνουμε ατιμώρητα, όπως οι Αθηναίοι έσφαξαν τους κατοίκους της Μήλου με μοναδικό επιχείρημα ότι μπορούσαν να το κάνουν. Το ίδιο κάνουν και οι Τούρκοι όταν μπορούν. Η γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους έγινε τον περασμένο αιώνα, όπως και των Ελλήνων, πολύ πριν γεννηθεί ο Ερντογάν.

Διπλωματικές αναταράξεις από την συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα στην Ανατολική Μεσόγειο.


Η στάση της Ελλάδας και πώς πρέπει να απαντήσει.


Αναλύει στο News 24/7 ο Κωνσταντίνος Φίλης.

 
Νέους προβληματισμούς στις χώρες της ανατολικής Μεσόγειου θέτει η υπογραφή μνημονίου κατανόησης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης για την πρόθεση οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ τους. Η ενέργεια αυτή που θέλει να φέρει προ τετελεσμένων την Ελλάδα, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αθήνας που κάλεσε για εξηγήσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών τον Τούρκο πρέσβη, ενώ με σκληρή γλώσσα για τους δικούς της βέβαια λόγους και η Αίγυπτος έστρεψε τα πυρά της κατά αυτής της συμφωνίας, που ουσιαστικά κάνει σαν να μην βλέπει στον χάρτη ολόκληρη την Κρήτη!

Το επαναλαμβανόμενο ελληνικό λάθος, οι “τουρκικές φαιδρότητες” για τη Λιβύη και το ανέκδοτο των εκλογών


Το τελευταίο 24ωρο πολλοί αξιωματούχοι, αναλυτές και κυβερνητικοί παράγοντες διαβεβαιώνουν με κατηγορηματικό τρόπο ότι το μνημόνιο που υπέγραψαν Τουρκία και Λιβύη “δεν παράγει απολύτως κανένα νομικό αποτέλεσμα” . Είναι απολύτως σωστή η άποψη αλλά είναι επίσης σωστό ότι αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Δυστυχώς η επίκληση του δικαίου από την Αθήνα είναι από τη μία απαραίτητη αλλά όπως η ιστορία μας έχει διδάξει πολλές φορές είναι και αναποτελεσματική.