Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Μια δραματική έκκληση του «Πατέρα» της ΑΟΖ στον κ. Μητσοτάκη και τον στρατηγό αλ Σίσι

Καστελόριζο: 72 Ναυτικά μίλια από την Ρόδο, το Ελληνικό διαμάντι που βρίσκεται μονίμως στο μάτι της Τουρκίας. Στο μικρό λιμάνι του νησιού σχεδόν κάθε μέρα δένει πυραυλάκατος ή κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού. Οι ακρίτες είναι στενά συνδεδεμένοι με τα πληρώματα του ΠΝ και γνωρίζουν τον καθημερινό άγνωστο στο ευρύ κοινό αγώνα που δίνουν τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού για την προάσπιση των Κυριαρχικών Δικαιωμάτων της χώρας μας. 


ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ HELLAS JOURNAL 

Ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης έστειλε, προχθές, μια δραματική έκκληση προς τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Αιγύπτου. Συγκεκριμένα έγραψε: «Πρωθυπουργέ Μητσοτάκη και Στρατηγέ Αλ Σίσι, σταματείστε να διαμαρτύρεστε για την Συμφωνία της Τουρκίας με την Λιβύη.

Προφητική η Οριάνα ΦαλλάτσιΟριάνα Φαλλάτσι (Φλωρεντία, 29 Ιουνίου 1929 – Φλωρεντία, 15 Σεπτεμβρίου 2006) Ιταλίδα δημοσιογράφος πολιτικών θεμάτων και συγγραφέας. Πέθανε από καρκίνο. Φιλοξενούμε τους Ισλαμιστές Σομαλούς, του λαθρεμπόριου, της Μαφίας των ναρκωτικών, των εμφυλίων, των πειρατών, των δολοφόνων. Δεν πάμε καλά. Δεν πάμε καθόλου καλά.

''...Εγώ, δεν πηγαίνω να στήσω αντίσκηνα στη Μέκκα. Ούτε πηγαίνω να πω το Πάτερ Ημών ή το Άβε Μαρία μπροστά από τον τάφο του Προφήτη. Δεν κατουρώ στους τοίχους ενός τζαμιού κι ούτε θα έκανα τη χοντρή μου ανάγκη πάνω τους.

Δεκεμβριανά


02.12.2019
Εικόνα: Χρήστος Μπολώσης
«…Η γυναίκα μόλις είχε επιστρέψει από την αυλή. Στα χέρια της κρατούσε ένα πακέτο, ατσούμπαλα τυλιγμένο σε χαρτί εφημερίδας. Ο Σπύρος, το πήρε και το έκρυψε προσεκτικά στη μέσα μεριά του παλτού του, κάτω από τη μασχάλη του.
Προκηρύξεις; Τον ρώτησε η Μέλπω.
Δεν της απάντησε. Σήκωσε μόνο αρνητικά το κεφάλι του, αποφεύγοντας να την κοιτάξει.