Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Απάντηση στον κ. Μέρτζο

Η Ούρσουλα κλείνει το μάτι στην Τουρκία: “Ξηλώνει” τις κυρώσεις για την κυπριακή ΑΟΖ

File Photo: Αντί έμπρακτης αλληλεγγύης στο ζήτημα της ΑΟΖ, η νέα Κομισιόν της Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν, δρομολογεί ενέργειες που παραπέμπουν σε ροκάνισμα των εν λόγω πολιτικών κυρώσεων, θέτοντας ως θέμα ύψιστης προτεραιότητας την αναθέρμανση των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
 EPA, PATRICK SEEGER

Η «καλημέρα» της νέας Κομισιόν που αναλαμβάνει καθήκοντα σήμερα 1η Δεκεμβρίου και αρχίζει ουσιαστική δουλειά αύριο Δευτέρα, σηματοδοτεί μια προσπάθεια αδειάσματος των πολιτικών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, με αφετηρία την άρση αναστολής «υψηλών ευρωτουρκικών πολιτικών διαλόγων», κάτι που είχε αποφασιστεί στις 15 Ιουλίου, ομόφωνα από τα 28 κράτη-μέλη, λόγω των έκνομων δραστηριοτήτων της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ, γράφει ο Παύλος Ξανθούλης, στον Φιλελεύθερο.

Καθορισμός ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος-Κύπρου εδώ και τώρα, η απάντηση στην Τουρκία


    

Η Τουρκία αρχίζει βαθμηδόν να εφαρμόζει το σχέδιο της για τη "Γαλάζια Πατρίδα" και τούτο γίνεται πολιτικά, διπλωματικά αλλά και διά της ισχύος. Ένας συνδυασμός, που διαμορφώνει ένα πλαίσιο επιβολής. Ιδιαίτερα όταν στην αντίπερα όχθη υιοθετείται μια φοβική τακτική αντιμετώπισης της επεκτατικής πολιτικής της κατοχικής δύναμης. Και ενώ η Λευκωσία δεν έχει δυνατότητες, η Αθήνα -που διαθέτει- επιμένει να υποβαθμίζει τις τουρκικές ενέργειες. Κυρίως εκείνες που δεν την αγγίζουν ευθέως.

Γυναίκες στο Αφγανιστάν

Ο Τραγέλαφος ... δεν έχει τέλος!!!

Με εντολή ΓΕΣ οι οδηγοί των στρατιωτικών οχημάτων στην Θράκη ενώπιον παράνομων μεταναστών τα εγκαταλείπουν & φεύγουν! (;)

Μήπως, για να μην είμαστε "ρατσιστές" θα έπρεπε να κάναμε το ίδιο και με το Τουρκικό στρατό; 
Μήπως θα έπρεπε σε περίπτωση εισβολής να εγκαταλείπαμε τα άρματα και να παίρναμε μόνο τα ...κλειδιά τους; 

Η 3-λεπτη αυτή ταινία κέρδισε ΟΣΚΑΡ ταινιών μικρού μήκους!!!

Η ομιλία Καραμέλιου στο αλβανικό κοινοβούλιο για τη δολοφονία Κατσίφα

Ο μοναδικός πραγματικός Έλληνας βουλευτής του αλβανικού κοινοβουλίου ( το οποίο περιέχει πολλούς "δήθεν" ορθοδόξους και "δήθεν" Αλβανούς / μουσουλμάνους με πολύ ελληνικό αίμα), υψώνει την φωνή του για την δολοφονία τους Κωνσταντίνου Κατσίφα, για την οποία οι εγχώριοι γερμανοτσολιάδες-εθνομηδενιστές  και υπηρέτες του Σόρος κάνουν μόκο. Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.
 
 
Στέφ. Παπακώστας
Συντ. Επιτ. Β.Η.
-----------------------------------------------------------------------
 
Η ομιλία Καραμέλιου στο αλβανικό κοινοβούλιο για τη δολοφονία Κατσίφα 
https://1.bp.blogspot.com/-FTOLlaGQ-b8/XcRnZQMLEWI/AAAAAAAAQuE/FohG4_s12xUDyJyskz7bH8LDOhw3rLZHgCLcBGAsYHQ/s640/image%2B%25282%2529.png
Η ομιλία του βουλευτή και προέδρου της ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ Κορυτσάς, Γρηγόρη Καραμέλιου, που εκφωνήθηκε στην ολομέλεια του αλβανικού κοινοβουλίου στις 28 Οκτωβρίου 2019.

Αξιότιμη κυρία πρόεδρος της βουλής, αξιότιμοι κύριοι βουλευτές!

Το βίντεο που θα ΄πρεπε να δουν οι υποκριτές ηγέτες του ΝΑΤΟ πριν “τα ΄πουν” στο ΛονδίνοΟι ηγέτες του ΝΑΤΟ, της “πολιτισμένης” Δύσης ετοιμάζονται για μία ακόμη “Σύνοδο Κορυφής”, αυτή τη φορά στο Λονδίνο. Ανάμεσά τους, δίπλα τους στο τραπέζι , θα κάθεται ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Πρόεδρος μιας χώρας με ιστορία που θυμίζει ποινικό μητρώο εγκληματία και με παρόν που επιβεβαιώνει το σκοτεινό παρελθόν της.

“Γιατί ο Ερντογάν θα χάσει την παρτίδα στη Λιβύη”! Ο Γιώργος Βλαβιανός αναλύει τη λάθος κίνηση της Άγκυρας

Γράφει ο Γιώργος Βλαβιανός

Ανατροπή στη Λιβύη. 
Το “Μνημόνιο” εμπόδιο για την ειρήνη σύμφωνα με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ. Ο Πούτιν πάει να δει τον Ερντογάν, ο οποίος δεν είναι φίλος του στην περίπτωση της Λιβύης.

Δύο σημαντικές εξελίξεις που δείχνουν το μέγεθος της τουρκικής σπασμωδικής κίνησης, για να μην χρησιμοποιήσουμε άλλο επίθετο, να υπογράψει το ανυπόστατο μνημόνιο με την αναγνωρισμένη αλλά εξαιρετικά αδύναμη κυβέρνηση της Τρίπολης.