Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΠΙΤΕΘΕΙ


Ζητείται να δοθεί άμεσα ριζική λύση, στις αφίξεις των λαθρο-προσφύγων – Πρέπει να απωθηθούν με δραστικά μέσα όπως έκανε η Ιταλία, λίαν επιτυχώς

Ορισμένα ΜΜΕ ομιλούν και γράφουν ακόμη για προσφυγικό ή προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα, γιατί δεν έχουν κατανοήσει ότι πρόσφυγες είναι μόνον οι προερχόμενοι από χώρες στις όποιες διεξάγονται τώρα πολεμικές επιχειρήσεις, ενώ οι κάτοικοι άλλων περιοχών ειρηνικών, που μετακινούνται χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα είναι παράνομοι, είναι λαθρομετανάστες και οι χώρες στις οποίες εισέρχονται οφείλουν να τους συλλαμβάνουν και να τους απελαύνουν στις πατρίδες τους αμέσως. 

Τι κατάλαβε ο Κ.Μητσοτάκης όταν βρέθηκε απέναντι στον Ερντογάν


Απέναντι στον Ερντογάν, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κατάλαβε αυτό που και όλοι οι προκάτοχοί του που βρέθηκαν στην ίδια θέση είχαν καταλάβει: η διπλωματία είναι καλή αλλά δεν είναι τίποτα αν δεν υποστηρίζεται και από στρατιωτική ισχύ…
Ο κ.Μητσοτάκης όπως και όλοι οι προηγούμενοι Έλληνες πρωθυπουργοί κάθισαν απέναντι από έναν Τούρκο πρόεδρο ο οποίος “πίσω” του έχει πλέον εξοπλισμένες ΕΔ με όπλα κατασκευασμένα από τουρκικές αμυντικές βιομηχανίες, σε ποσοστό 65%! Στόχος στα επόμενα τρία χρόνια αυτό το ποσοστό να ΄χει φθάσει στο 75%.

Το φαραωνικό σχέδιο Ερντογάν “δώρο” σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ


Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Η  πρόσφατη δήλωση του υπουργού εξωτερικών Τσαβούσογλου για το σχέδιο διάνοιξης νέας διώρυγας στην Κωνσταντινούπολη επανέφερε στο προσκήνιο  το όραμα Ερντογάν.
Ο Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ότι “από την στιγμή που θα πάρουμε τον καζμά και θα αρχίσουμε να σκάβουμε θα αλλάξει η ναυσιπλοΐα και η μεταφορά ανθρώπων και εμπορευμάτων.  Το γεγονός αυτό θα αποτελέσει μια ιστορική καμπή”. Προφανώς θα εννοεί μια ιστορική καμπή σαν την Άλωση…

Τι δεν είπαν οι σύμμαχοι και εταίροι


Στο φόντο όσων εκτυλίσσονται μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι προφανές το λάθος να μην τα εντάσσει κανείς στο ευρύτερο και σύνθετο παιχνίδι των μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή μας.
Και το λάθος αυτό εμπεριέχει κινδύνους, ειδικά όταν η Ελλάδα επιχειρεί να διεθνοποιήσει το ζήτημα και εμφανίζεται να θεωρεί δεδομένη την στήριξη και συμπαράσταση των εταίρων και συμμάχων.
Μερικά εξόφθαλμα στοιχεία στις ημέρες που προηγήθηκαν της κρίσιμης συνόδου του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, είναι διαφωτιστικά και θα έπρεπε να είναι αφυπνιστικά:

Η ελληνοτουρκική διένεξη


Η Ελλάδα έχε μια ιστορία 4 χιλιάδων ετών. Στο μακρύ αυτόν χρόνο οι Έλληνες βρέθηκαν αντιμέτωποι με πολλούς λαούς (βαρβάρους) και πολέμησαν σκληρά, ώστε «δεν ιδρώνει ιδιαίτερα το αυτί τους»». Όμως εκείνοι που μας έχουν κάνει τη χειρότερη ζημιά για πολύ μακρύ χρόνο είναι οι Τούρκοι. Αυτός ο λαός είναι για μας ο «κακός δαίμονας», ο οποίος έρχεται και επανέρχεται με ακατονόμαστες επιδιώξεις . Τώρα προέκυψε πάλι μια απαίτηση της Τουρκίας, ως προς τις θαλάσσιες ΑΟΖ, που συνδέονται με την εξόρυξη πετρελαίου και υδατανθράκων.

EKTAKΤΟ>Αθέατες κινήσεις αμηχανίας της Κύπρου καθώς ο σουλτάνος επελαύνει ανενόχλητος


Αθέατες κινήσεις αμηχανίας της Ελλάδας και της Κύπρου καθώς ο Ερντογάν σφίγγει το κλοιό όλο και πιο ασφυκτικά και δεν δείχνει αποφασισμένος να σταματήσει-εάν δεν τον σταματήσουμε.
Από τον Ian Ford
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι έρχεται να αναδείξει μια κίνηση αμηχανίας της Κύπρου η οποία βρισκόταν σε εξέλιξη όταν τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στο Λονδίνο. Τι συνέβη;
Προφανώς κάποιος διπλωματικός εκπρόσωπος της Κύπρου στην Αθήνα επιχείρησε να παραδώσει Ρηματική διακοίνωση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα.

74 χρόνια από την μάχη του Συντάγματος Μακρυγιάννη


 
defencenet.gr

    Πέρασαν 75 χρόνια από την μάχη που έμελλε να κρατήσει την Ελλάδα στον ελεύθερο κόσμο, την μεγάλη Μάχη του Συντάγματος Μακρυγιάννη.
    Την ημέρα της 5ης Δεκεμβρίου 1944 οι άνδρες του Συντάγματος άκουγαν τους θορύβους των μαχών που είχαν ξεσπάσει στα διάφορα αστυνομικά τμήματα των Αθηνών. Στην περιοχή τους επικρατούσε ηρεμία αλλά μόλις σουρούπωσε εμφανίσθηκαν ύποπτοι τύποι οι οποίοι παρατηρούσαν τους στρατώνες.

Προχωρήστε σε δημοψήφισμα και όλοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους, για την άμυνα


Tο χειρότερο είναι ότι η ελληνική εξωτερική και αμυντική πολιτική εμφανίζεται ακόμη και σήμερα ανίκανη ή αρνούμενη να διαπιστώσει το απολύτως προφανές. Εδώ και μισό αιώνα η Άγκυρα έχει καταστήσει απολύτως σαφείς τους τελικούς αντικειμενικούς στρατηγικούς σκοπούς με διακηρύξεις και πράξεις. Στην Αθήνα όμως εμφανίζονται να αρνούνται να συνδέσουν τις… κουκίδες ώστε να αναδυθεί η γραμμή που μαθηματικά καταλήγει στη γεωπολιτική εξαφάνιση της χώρας.
Γράφει ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ
Παράλληλα με αυξανόμενο ρυθμό τα τελευταία 50 χρόνια η χώρα κάνει οτιδήποτε δυνατό ώστε να αποδυναμωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, επαφιέμενη όλο και περισσότερο στην παρέμβαση του ξένου παράγοντα ο οποίος την κρίσιμη στιγμή ελπίζεται ότι θα παρέμβει να «συγκρατήσει» την κατάσταση προτού αυτή εξελιχθεί εκτός ελέγχου.

ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΤΕ ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ. ΣΤΟΛΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΟ 666 ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Στην Αρχή εξοργίζεσαι και λες… Τι είναι αυτές οι σκέτες γραμμές; Είναι δυνατόν να έχουν εξαφανίσει το πνεύμα των Χριστουγέννων; Που είναι τα καμπανάκια; Που είναι τα αστεράκια; Που είναι οι συμβολισμοί που έχουμε συνηθίσει για την μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης;