Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 37


      2 Δεκεμβρίου  2019   


Αγαπητοί φίλοι μου σας χαιρετώ,
Σίγουρα η Ελλάδα έχει ανυπολόγιστη αξία για το ΝΑΤΟ και Ευρώπη. Για αυτό εμφανίζονται και διακινούνται τα διάφορα σενάρια που εμφανίζουν την Χώρα μας «κουτσουρεμένη» και την         Κρήτη ανεξάρτητη. Δεν θα τους αφήσουμε όμως …εάν μείνουμε ενωμένοι!!      

Παυλόπουλος για «μνημόνιο» Τουρκίας-Λιβύης: Παντελώς ανυπόστατο θεσμικώς


Tο λεγόμενο «Μνημόνιο» μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης είναι όχι απλώς άκυρο αλλά παντελώς ανυπόστατο θεσμικώς, αφού δεν βρίσκει κανένα έρεισμα στο διεθνές δίκαιο. Γι’ αυτό και δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα για την Ελλάδα, τη διεθνή κοινότητα και την Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε, από την Αλεξανδρούπολη, όπου παρευρίσκεται για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης, Αγίου Νικολάου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Δέκα μουσουλμανικές πόλεις ιδρύει ο κ. Μητσοτάκης. Οι νόμοι


Γιώργος Ρωμανός
Συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής
Η «Σύμβαση της Γενεύης για το Καθεστώς των Προσφύγων», του 1951, (Convention relating to the Status of Refugees, 1951) είναι το βασικό νομικό κείμενο για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις προσφύγων και κρατών. Επικυρωμένη από 145 κράτη έχει ισχύ παγκόσμιου νόμου. Συνοδευτικό σχετικό είναι το «Πρωτόκολλο για το Καθεστώς των Προσφύγων», (Protocol Relating to the Status of Refugees, 1967).

Όσο μεγαλύτερο το ψέμα…


Γράφει ο  συνεργάτης μας Λεωνίδας Κουμάκης 

«Όσο μεγαλύτερο το ψέμα, και όσο περισσότερο επαναλαμβάνεται, τόσο πιο πιστευτό γίνεται»
Πάουλ Γιόζεφ Γκαίμπελς, Υπουργός Προπαγάνδας Ναζιστικής Γερμανίας, 1933 – 1945.


Είναι πλέον πεντακάθαρο σε όλους ανεξαιρέτως πως ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν αντιγράφει ένα προς ένα τα βήματα της φασιστικής Γερμανίας που οδήγησαν στον παγκόσμιο όλεθρο των εξήντα και πλέον εκατομμυρίων νεκρών του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου:

Επίθεση Ν.Μπακογιάννη σε Α.Σαμαρά: «Οι Πρέσπες δεν αλλάζουν! - “Τι μετανάστης, τι λαθρομετανάστης” οι λέξεις αλλάζουν»!

Επίθεση Ν.Μπακογιάννη σε Α.Σαμαρά: «Οι Πρέσπες δεν αλλάζουν! - “Τι μετανάστης, τι λαθρομετανάστης” οι λέξεις αλλάζουν»!
Η κυβέρνηση απάντησε στη χθεσινή πρωτοφανή επίθεση του πρώην προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και τις σφοδρες κατηγορίες που εξαπέλυσε για τους χειρισμούς της στα ελληνοτουρκικά, το Σκοπιανό και την κρίση παράνομης μετανάστευσης, δια της αδερφής του πρωθυπουργού, βουλευτού Ντόρας Μπακογιάννη.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ Ν. ΜΕΡΤΖΟ (ακολουθεί το κείμενο του κ. Μέρτζου )


Θεσσαλονίκη 30-11-2019 
Αξιότιμε κύριε Μέρτζο 
Το e-mail σας της 28-11-2019 το έχετε στείλει σε πολλούς αποδέκτες και οφείλω μια απάντηση δημοσίως, ώστε να ενημερωθούν όλοι: 
Σας υπενθυμίζω ότι συμμετείχατε πρωταγωνιστικά στη Διακήρυξη των Μακεδόνων το 1992 την εποχή του μεγάλου συλλαλητηρίου, γράφατε επί 30 και πλέον χρόνια στο περιοδικό σας Μακεδονική Ζωή και σε βιβλία σας φλογερά κείμενα εναντίον του αλυτρωτισμού των Σκοπίων και προλογίσατε με ενθουσιασμό ειδική έκδοση της Μακεδονικής Ζωής με τίτλο Η διεθνής πλεκτάνη κατά της Μακεδονίας – Ίλιντεν 1903-1993. Υπενθυμίζω μερικές δικές σας δημοσιεύσεις: 

Ηλεκτρονική πρόσβαση στα 200 εκατομμύρια βιβλία της Εθνικής Βιβλιοθήκης


Πρόσβαση σε δεκάδες ηλεκτρονικές πηγές, που αριθμούν πάνω από 200 εκατομμύρια ηλεκτρονικά τεκμήρια, προσφέρει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ). Η πρόσβαση είναι ελεύθερη σε όλους τους χρήστες στα κτίρια της ΕΒΕ μέσω του δικτύου της (Βαλλιάνειο Μέγαρο, Πανεπιστημίου 32 και Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Συγγρού 364).

Eπιστολή Παράταξης Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΠΡΟΣ                                                                                             Κομοτηνή, 1-12-2019
Αντιστράτηγο Γ. Καμπά, Αρχηγό Γ.Ε.Σ.
Στρατόπεδο ΠΑΠΑΓΟΥ, Μεσογείων 227-231, Χολαργός, 15561 ΑΘΗΝΑ

Κοινοποίηση: Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη
                          Υπουργό  Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο 

Κύριοι,
Η γενική διάλυση της χώρας μας με την αφορμή της μαζικής παράνομης μετανάστευσης ελπίζαμε ανέκαθεν πως θα έβρισκε ένα ανάχωμα στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, τουλάχιστον στα μέρη μας και δη στον Έβρο. Δυστυχώς, τόσο η επικρατούσα κατάσταση όσο και πρόσφατες φήμες που κυκλοφορούν, βεβαιώνουν ότι η στρατιωτική (και η πολιτική;) ηγεσία του ΥΠΕΘΑ τείνει να ευνουχίσει και το ένοπλο κομμάτι του λαού μας.

Η Τουρκία μεταφέρει τη “στρατιωτική πίεση” στο θαλάσσιο “διάδρομο” που “οδηγεί” στη Λιβύη με NAVTEX


Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η συμφωνία που υπέγραψε η Τουρκία με τη Λιβύη, δεν μπορεί να σταθεί σε καμία περίπτωση νομικά και άρα δεν θα παράξει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα για τις επιδιώξεις της Άγκυρας. Δυστυχώς η ιστορία έχει αποδείξει ότι και σ΄ άλλες περιπτώσεις η “νομικίστικη” αντιμετώπιση των τουρκικών επιθετικών ενεργειών δεν είχε κανένα θετικό αποτέλεσμα. Οι “γκρίζες ζώνες” είναι το τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Οι ανεκμετάλλευτες επαφές της Ελλάδας στη Λιβύη και ο αποκαλυπτικός Π.Θεοδωρακίδης


Η Τουρκία έχει αρχίσει τη διείσδυσή της στη Λιβύη εδώ και χρόνια. Το παράδοξο είναι ότι η Τουρκία κατόρθωσε να χτίσει γέφυρες σε μια χώρα με την οποία η Ελλάδα επί Καντάφι είχε καλή σχέση. Μετά από τη πτώση του καθεστώτος του και τον θάνατο του, φαίνεται ότι δεν συνεχίσαμε να εκμεταλλευόμαστε τις σχέσεις και τους ανθρώπους που έχουμε στη Λιβύη. Σ΄ αυτή τη κατεστραμμένη και σπαρασσόμενη χώρα. Η Ελλάδα θα μπορούσε να είχε εκμεταλλευθεί για παράδειγμα τους αξιωματικούς που έχουν σπουδάσει στις ελληνικές ανώτατες στρατιωτικές σχολές.