Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

«Τριάντα χρόνια γενοκτονία - Η τουρκική καταστροφή των χριστιανικών μειονοτήτων»


Ως ένα από τα καλύτερα βιβλία του 2019 χαρακτήρισαν οι Financial Times το βιβλίο «The thirty year genocide - Turkey’s destruction of its christian minorities 1894-1924» («Τριάντα χρόνια γενοκτονία - Η τουρκική καταστροφή των χριστιανικών μειονοτήτων 1894-1924»). Tο βιβλίο, κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και συνυπογράφουν οι διεθνούς φήμης Ισραηλινοί καθηγητές Benny Morris και Dror Ze’evi (Μπένι Μόρρις και Ντρορ Ζεέβι).

«ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ……….»                                           Άρθρο του Σωκράτη Β. Σίσκου

Αποτέλεσμα εικόνας για ελληνική σημαία εικόνες

Ο θαυμάσιος αυτός μύθος του Αισώπου δείχνει, με την παραβολική του διάσταση, το αποτέλεσμα της αφροσύνης και αδιαφορίας των ανόητων πολιτών, οι οποίοι γλεντούν και τραγουδούν την ώρα που καίγονται τα σπίτια τους.
Η λανθασμένη εκτίμηση των κινδύνων που περιζώνουν σήμερα την Ελλάδα και η έλλειψη σωστής ενημέρωσης του ελληνικού λαού εδώ και πολλές δεκαετίες, οδήγησε τους πολίτες σε μια κατάσταση απόλυτης ευφορίας και καταναλωτικής ευφροσύνης, ώστε να μην αντιλαμβάνονται ότι είναι δυνατόν να χαθούν τα πάντα σε έναν ολιγοήμερο κυκλώνα καταστροφής και ολέθρου.

"Κυριάκο Μητσοτάκη ΣΤΕΙΛΕ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ για να σταματήσεις την προδοσία"


Συνέντευξη του τ.Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων που διοργάνωσε τα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Αθήνας.

Α΄ ΜΕΡΟΣ

Ποιες ενέργειες έγιναν για την αποτροπή της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας;

Εκπομπη Αντιθεσεις ΚΡΗΤΗ ΤV 7 Δεκ. 2017Τό Ψευτορωμέικο θά διακοσαρίσει;


Καθώς λουζόμαστε τό νέο αὐτό ἀπίστευτο ρεζιλίκι μέ τήν τουρκολιβυκή συμφωνία καί τίς κωμικές μας κρατικές ἀντιδράσεις, μοὔρχονται στόν νοῦ οἱ πρό ἑβδομάδων συζητήσεις γιά τήν Ἐπιτροπή ἑορτασμοῦ τοῦ 2021, γιά τά 200χρονα τῆς Ἑλληνικῆς Ἐπανάστασης. Ἀλήθεια, εἶναι κάποιος βέβαιος ὅτι ἡ Ἑλλάδα θά εἶναι σώα καί ἀβλαβής σέ μιά διετία, μέ τόν ρυθμό κατάρρευσης πού ὅλοι πιά ζοῦμε;
Ποιός θά ἀντιμετωπίσει τήν τουρκική ἀπειλή, πού γίνεται ὁλοένα καί σαφέστερη, τό …πολιτικό μας προσωπικό; Ποιός θά ἐπαναφέρει τἠν ἐξοπλιστική ἐπάρκεια καί τό μάχιμο πνεῦμα τῶν Ἐνόπλων μας Δυνάμεων; Ποιός θά ἀνασχέσει τόν λαθροεποικισμό τῆς πατρίδας μας, τήν ἐκτρωματική ἀλλοίωση πού συνεπάγεται ἡ μαζική παράνομη μετανάστευση;

Αγαπητοί φίλοι


Αγαπητοί φίλοι
Φίλος μου έστειλε το κείμενο που δημοσίευσε το Ποντίκι για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου.
Αυτο το κείμενο έχει και αρκετά σωστά αλλά και πολλές παραλείψεις και φανταστικές αριστερόστροφες περιγραφές. Προσπαθεί να μειώσει τον Ζερβά και να προβάλει τον Άρη Β .

Παρατηρήσεις μου:

Παράνομοι μετανάστες...


ΛΕΣΒΟΣ 
Αφίξεις Νοεμβρίου: Παράνομοι μετανάστες: 4.130, με 108 σκάφη.
Συνολικές αφίξεις 2019: Παράνομοι μετανάστες: 23.416, με 630 σκάφη.
Μεταφορές στην ενδοχώρα το Νοέμβριο: 2.872
Συνολικές μεταφορές στην ενδοχώρα φέτος: 15.708
Σύνολο παρανόμων μεταναστών και προσφύγων που παραμένουν στο νησί: 18.958

Ο Θάνος Ντόκος και «η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου»


της Φανούλας Αργυρού*
 Τα γεγονότα άρχισαν και πάλιν να τρέχουν  το ένα μετά το άλλο και κάποια να περνούν απαρατήρητα ή με ελάχιστες αναφορές και επικρίσεις και να παραμερίζονται εφόσον έρχονται νεότερα και η ιστορία πάει λέγοντας.
Προτού ανακοινωθεί, λοιπόν,  η συμφωνία Τουρκίας/Λιβύης για οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ τους,  συνέβη και κάτι άλλο.