Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Το πιο σύντομο άρθρο-σχόλιο που δείχνει συνοπτικά… “δίκαια συνεκμετάλλευση


Διαβάζοντας κάποιος προσεκτικά τον χθεσινό «έγκυρο» κυριακάτικο Τύπο (ΒΗΜΑ & ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) αναφορικά με τις «έντονες ανησυχίες» για την «τουρκική προκλητικότητα» στο Αιγαίο και στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο, δύσκολα μπορεί ν΄ αποφύγει «δεύτερες σκέψεις» που καταλήγουν σε μια βάσιμη υποψία:

Η Ρωσία θα γιορτάσει τα 2.500 χρόνια του Ελληνικού βασιλείου του Βοσπόρου


Την άγνωστη ιστορία των Ελλήνων που έζησαν και αναπτύχθηκαν στη Μαύρη Θάλασσα θα τιμήσουν οι Ρώσοι την επόμενη χρονιά. Η αρχαία ελληνική διαδρομή του χρυσού δακτυλιδιού του Βασιλείου του Βοσπόρου που ζωντανεύει ξανά ως τουριστική διαδρομή, θα τιμηθεί φέτος με πολυάριθμες εκδηλώσεις.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο του παγκόσμιου τουριστικού και εκπαιδευτικού προγράμματος «Ο χρυσός δακτύλιος του βασιλείου του Βοσπόρου», μέσα στο 2020 θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές, επιστημονικές, εκπαιδευτικές, αθλητικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις μεγάλης κλίμακας στη Μόσχα, Σότσι, Σεβαστούπολη, Κριμαία, Κρασνοντάρ και Ροστόφ.

Κύριε Μητσοτάκη, οφείλετε πλέον να πάρετε θέση για την προπαγάνδα της συνεκμετάλλευσης που γίνεται από υποστηρικτές σας.


Μέχρι χθες είχαμε αποκαλύψει ανώνυμους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι οποίοι προεκλογικά στήριξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έχουν αρχίσει μία προπαγάνδα περί συνεκμετάλλευσης. Με επιχειρήματα έως και υβριστικά για το έθνος, αφού έφτασαν στο σημείο να αποκαλούν το Καστελόριζο «έναν βράχο με 500 ανθρώπους».

"si vis pacem, para bellum" Εάν θέλεις ειρήνη, παρασκευάζου για πόλεμο

Δημήτρης Χ. Παξινός

Αυτή η σοφή ρήση ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει. Και θα καταδυναστεύει κάθε λαό που δεν μερίμνησε για την αυτοπροστασία του, δηλαδή την προστασία του λαού του. Ό,τι πιο απαίσιο, οδυνηρό και συνάμα εγκληματικό.
Τρισεκατομμύρια ξοδεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια για τον εξοπλισμό του στρατού, για σύγχρονα οπλικά συστήματα. Με απόλυτη σχεδόν ομοφωνία των κομμάτων. Προς τιμήν τους.

Ανθέλληνες έμποροι του ανθρωπισμούΓράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης
Ανθρώπινη η αγανάκτηση και ο αποτροπιασμός για την συστηματική εφαρμογή μεθόδων που «αξιοποιούν» την ανθρώπινη δυστυχία η οποία συσσωρεύεται μέσα στην Ελλάδα από τον συνεχή εποικισμό της χώρας μας με ποταμούς δυστυχισμένων ανθρώπων οι οποίοι καταφθάνουν ασταμάτητα, δημιουργώντας εκρηκτικές καταστάσεις ανασφάλειας, εγκληματικότητας και ανθρώπινης δυστυχίας στην Ελληνική κοινωνία.

Η Τουρκία ετοιμάζεται ακόμη και για πόλεμο και οι Ευρωπαίοι παίζουν χαρτοπόλεμο! Μόνοι είμαστε…


Δεν θα υποτιμήσουμε καμία δήλωση-ανακοίνωση των Ευρωπαίων εταίρων μας…Όποια δήλωση-ψήφισμα-ανακοίνωση, είναι καλοδεχούμενα νέα και ευχαριστούμε πολύ τους “συμμάχους” για τη λεκτική τους υποστήριξη. Δεν αρκούν για να αντιμετωπιστεί το φασιστικό καθεστώς της Τουρκίας, το οποίο δείχνει ικανό να κάνει ακόμη και πόλεμο. Όπως σωστά επεσήμανε στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Γεωπολιτικών Μελετών ο έμπειρος δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός, “ο Ερντογάν δεν ξέρει που να σταματήσει”. Ένα τέτοιο καθεστώς δεν αντιμετωπίζεται μόνο με δηλώσεις. Χρειάζεται δράση… Η οποία δεν υπάρχει.

Ψάχνουν πλοίο που μεταφέρει όπλα από Τουρκία στη Λιβύη


Σύμφωνα με πληροφορίες που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί το Λιμενικό Σώμα , αναζητεί φορτηγό πλοίο για το οποίο υπάρχουν πληροφορίες ότι μεταφέρει όπλα από την Τουρκία στη Λιβύη.
Οι πηγές που διαρρέουν την πληροφορία αναφέρουν ότι πρόκειται για το πλοίο  St Vincent Grenadines ,το οποίο φέρεται να έχει προορισμό τη Μισράτα, στη Λιβύη.