Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019

Αντιδράσεις στη Βουλγαρία για τον «χάρτη «μακεδονικής» γλώσσας»


Τη θεωρούν … βουλγαρική


    O «Χάρτης της «μακεδονικής» γλώσσας» που συνέταξε και υιοθέτησε η Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών των Σκοπίων, προκαλεί έντονες αντιδράσεις στην Βουλγαρία.
    Στον λεγόμενο «Χάρτη της «μακεδονικής» γλώσσας» αναλύονται ιστορικά και γλωσσικά επιχειρήματα για την υπεράσπιση της επίσημης φιλολογικής γλώσσας της χώρας, ως ξεχωριστής, ανεξάρτητης γλώσσας με συνέχεια και γενεαλογία που καθορίστηκε στα Σκόπια ως «μακεδονική».

Θέμα: Σκέψεις #37


Αγαπητοί μου φίλοι


 ‘Εμαθα ότι ο K. Μητσοτάκης θα έλθει να δει τον πρόεδρο Τράμπ στι1 7 Ιανουαρίου. Δεν μου αρέσει και τόσο πολύ αυτή η επίσκεψη. Εγώ πιστεύω θα έλθει εδώ να διαπραγματευθεί (ελπίζω να το κάνει) η μάλλον να πάρει τις οδηγίες του για την συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και της Ανατ. Μεσογείου με τους Τούρκους. Μάλλον είναι σαν αυτό το γεγονός (συνομιλία) που περιέγραψα προς το τέλος των «Σκέψεις μου» νο.37. Γνωρίζουμε ότι η Τουρκία πάει να βάλει «σφήνα» στον αγωγό South Stream από τα κοιτάσματα του Ισραήλ μέσω Κύπρου, Κρήτης, Κατάκολο και μετά Ιταλία και αυτό δεν θα το επιτρέψει ποτέ το Ισραήλ….

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 37


                                                                                   2 Δεκεμβρίου  2019   


Αγαπητοί φίλοι μου σας χαιρετώ,

Η Ελλάδα ‘εχει ανυπολόγιστη αξία για το ΝΑΤΟ και Ευρώπη. Γι’αυτό εμφανίζονται και διακινούνται τα διάφορα σενάρια που εμφανίζουν την Χώρα μας «κουτσουρεμένη» και την Κρήτη ανεξάρτητη.
Η πρόταση του Αλκιβιάδη Στεφανή να υπάρξει ένα προαναχωριτικό κέντρο για τους λαθρομετανάστες, πάνω στις ακατοίκιτες νησίδες Λέβιθα και Κίναρο, βόρεια της Καλύμνου, για καταγραφή των    λαθρομεταναστών πριν γίνει η απέλαση τους, είναι πολύ σωστή και συμφωνώ απόλυτα!!...γιατι δεν μπορούν να φύγουν πουθενά για να αποφύγουν την απέλαση.
Η Κυβέρνηση φοβάται ότι η περιοχή αυτή είναι «γκρίζες ζώνες» , σύμφωνα με τους Τούρκους,  που ζητούν 18 νησιά μας, και άλλαξε γνώμη και θα τα κτίσει στην Λέρο, Βόρεια της Καλύμνου!,