Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Στρατηγός Κωσταράκος: 20 Βήματα για την Εθνική Άμυνα στον 21ο αιώνα


20 Βήματα για την Εθνική Άμυνα στον 21ο αιώνα
Μετά από περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες υπηρεσίας στην Άμυνα της χώρας και υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων στη περιοχή μας, αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ με όλους – γιατί η άμυνα μας αφορά όλους - μια σειρά από ενέργειες που κατά τη γνώμη μου απαιτούνται για την αποτελεσματική βελτίωση της κατάστασης των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στον 21ο αιώνα. Οι ενέργειες αυτές συνδυάστηκαν με τους πέντε άξονες που καθόρισε ο κ.ΥΕΘΑ στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για την Εθνική Αμυνα.

«Κάντο όπως το Ισραήλ»


Το έστειλε ο Παύλος Δημητριάδης
Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης
    Δεν ήταν απρόβλεπτο, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Ήταν το προβλεπόμενο, ήταν το αναμενόμενο και έπρεπε να το  είχαμε αποτρέψει, ή τουλάχιστον να ήμασταν προετοιμασμένοι και έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά. Και όμως συνέβη.   Φυσικά αναφερόμαστε στην συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και της αναγνωρισμένης διεθνώς (δυστυχώς) κυβέρνησης της τριχοτομημένης Λιβύης, η οποία πυροδότησε την ένταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Τραγική η Ελλάδα στη διαχείριση των ΚΡΙΣΕΩΝ, ενώ κακοποιεί κάθε έννοια περί της ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ


Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες για την επέμβαση της ισραηλινής Αεροπορίας με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος “Γιαβούζ” (σ.σ. αυτό απείλησαν με χαμηλές διελεύσεις), οι Ισραηλινοί φρόντισαν από το πρωί, χωρίς τυμπανοκρουσίες, να διαβιβάσουν το μήνυμά τους στους Τούρκους. Η “ασεβής” συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι Τούρκοι απέναντι στην Ελλάδα που τους έχει καλομάθει, απλά δεν γίνεται αποδεκτή από το Ισραήλ. Με “πειστήριο” την παρελθούσα συμπεριφορά τους, που αποτελεί την πιο αξιόπιστη αποτροπή, οι Ισραηλινοί φρόντισαν διά της Αεροπορίας τους να διαμηνύσουν στους Τούρκους να μαζευτούν, αν δεν επιθυμούν να αντιμετωπίσουν “παρατράγουδα”.

Λέσβος σε κίνδυνο αλλά και η χώρα

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/SiBFWDZ3lmA" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Δημοτική Σύμβουλος 'Εφη Γιαννάκα για λαθρομεταναστευτικό 25/11/19