Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Μπιλιράκης: Το EastMed Act «πολεμά» την τουρκική κακοήθη επιρροή


Την ικανοποίηση του για την ενσωμάτωση του νομοσχεδίου «EastMed Act» στον γενικό προϋπολογισμό της αμερικανικής κυβέρνησης εκφράζει ο συμπρόεδρος της Ελληνο-Ισραηλινής Συμμαχίας στο Κογκρέσο, Γκας Μπιλιράκης.
Τονίζοντας ότι το νομοσχέδιο προωθεί τα στρατηγικά συμφέροντα της Ουάσιγκτον στην ανατολική Μεσόγειο, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής σημειώνει ότι το «EastMed Act» ενισχύει τη συνεργασία των ΗΠΑ «με τους αξιόπιστους συμμάχους της Δύσης με στόχο την αναχαίτιση της ρωσικής, ιρανικής και τουρκικής κακοήθους επιρροής στη περιοχή».

Π. Λιάκουρας: Χωρίς υπόσταση η συμφωνία Τουρκίας και Λιβύης – Τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα


«Χρειάζεται να υπάρξει μία επιθετική διπλωματία εκ μέρους της Αθήνας προκειμένου να αποτραπεί η εφαρμογή της Συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης», τονίζει στο OnAlert και τον Κώστα Αλατζά, ο Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Αντιπρόεδρος του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, Πέτρος Λιάκουρας.
Αναλύοντας τις τελευταίες προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας, ο κ. Λιάκουρας επισημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να κινητοποιήσει τους Συμμάχους να πείσουν την Τουρκία να σταματήσει την αλαζονική τακτική της και να προχωρήσει σε μία συνολική οριοθέτηση με όλα τα κράτη της περιοχής, για να μην γίνει η νοτιανατολική Μεσόγειος μια ταραγμένη θάλασσα.

Όταν η Φιγκαρό δικαιώνει το Ολυμπία: Η λεγόμενη αραβική άνοιξη ήταν βρώμικο σχέδιο της Τουρκίας με συνεργό την Κλίντον!
Le Figaro: Ο Ερντογάν από το 2011 ξεκίνησε μια κρυφή πολιτική ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας
«Η Ελλάδα ζήτησε την υποστήριξη της ΕΕ η οποία τη δικαίωσε»
«Η Τουρκία δεν έχει συμμάχους στην κρυφή πολιτική ανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας», γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, αναφερόμενη στη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων συνόρων μεταξύ Τουρκίας – Λιβύης και στην αντίδραση με κοινή δήλωση Αθήνας, Καΐρου και Λευκωσίας.

Ισραήλ-Τουρκία: Πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι συζητούν για αγωγό φυσικού αερίου“Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι είναι ανοικτοί σε συνομιλίες με την Άγκυρα σχετικά με την πρότασή της για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου από το Ισραήλ μέσω της Τουρκίας στην Ευρώπη, εάν οι Τούρκοι έχουν σοβαρή πρόταση”, μετέδωσε η  ισραηλινή δημόσια ραδιοτηλεόραση.