Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Ελλάδα – Τουρκία: Το εφιαλτικό σενάριο με το Barbaros και ο δρόμος για την Χάγη


Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος

Κώστας Τσιτούνας

    Η ελληνική διπλωματία δίνει μάχη για να αποτρέψει τόσο την πρωτοκόλληση της ψευτοσυμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης στον ΟΗΕ, όσο και το ενδεχόμενο στρατιωτικής εμπλοκής Ελλάδας – Τουρκίας.
    Ποιο είναι όμως το σενάριο που μπορεί να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο την ελληνική πλευρά; Μην βιαστείτε να πείτε την έκφραση: «θερμό επεισόδιο». Οι Τούρκοι θέλουν σε κάθε περίπτωση να εμφανιστούν ως αμυνόμενοι και όχι ως επιτιθέμενοι.
    Το ερώτημα που θα κληθεί να απαντήσει στο άμεσο μέλλον η ελληνική πλευρά είναι «τι θα κάνουμε σε περίπτωση που οι Τούρκοι στείλουν ερευνητικό σκάφος στο Αιγαίο;».

ΟΙ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ


Ιωάννης Μ. ΑσλανίδηςΑντγος ε.α.Επίτιμος Δκτης της Σ. Σ. Ε
   
 Η παρούσα ιστορική αναδρομή είναι απόρροια ερεθίσματος και αγανάκτησης, επειδή η τουρκική προπαγάνδα, δυστυχώς και η παιδεία της γείτονος χώρας, έφθασε σε τέτοιο σημείο θράσους, υποκρισίας ακόμη και κακίας, ώστε ούτε λίγο ούτε πολύ, δια διαφόρων εκδοθέντων κατά καιρούς βιβλίων, δημοσιεύσεων, ακόμη και δηλώσεων υψηλοβάθμων στελεχών, να προσπαθούν να πείσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη ότι, είναι αυτόχθονες στη Μ. ΑΣΙΑ.

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Είναι ασφαλώς αρρωστημένες οι προσπάθειες του θύματος να γίνει φίλος με το θύτη του – πόσο μάλλον των Ελλήνων με έναν λαό που προέβη σε μία εθνοτική κάθαρση με τόσο επιμέλεια, η οποία ξεπερνάει ακόμη και τις ναζιστικές θηριωδίες του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.
Γράφει ο Ιάκωβος Ιωάννου

Italy by Drone in 4K - Rome, Venice, Florence, Pisa, Milan, etc.


Τα ωραιότερα μοναστήρια της Ελλάδας!Η Ελλάδα είναι διάσπαρτη από όμορφα μοναστήρια. Υπάρχουν συνολικά 230 μοναστήρια σε ολόκληρη την επικράτεια, άρρηκτα δεμένα με την ελληνική φύση και ιστορία.
Κάποια από αυτά βρίσκονται σκαρφαλωμένα σε απόκρημνους βράχους, κάποια αιωρούνται πάνω από γκρεμούς και άλλα ορθώνουν το ανάστημα τους σε ανεμοδαρμένες πλαγιές και σε καταπράσινες πεδιάδες.
Όλα τα μοναστήρια μας είναι όμορφα.

 Μονή Σίμωνος Πέτρας
Μονή                             Σίμωνος                             Πέτρας
Η Μονή Σίμωνος Πέτρας, γνωστή και ως Σιμωνόπετρα, είναι 13η στην ιεραρχία των μονών του Αγίου Όρους. Βρίσκεται σε υψόμετρο 300 μέτρων πάνω από τη θάλασσα, σε βράχο από γρανίτη, που έχει βάθος 10 χλμ. μέσα στη γη. Μοιάζει σχεδόν να κρέμεται. Ξεκίνησε να κτίζεται το 1257, και θεωρείται σύμφωνα με την Wikipedia ένα από τα τολμηρότερα οικοδομήματα του Mεσαίωνα.