Τρίτη, 7 Ιανουαρίου 2020

Ο Ι Σ Κ ΕΨ Ε Ι Σ Μ Ο Υ ΝΟ. 40,
                                     6   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020


Αγαπητοί μου φίλοι,

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους σας και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στους Γιάννηδες και Φώτηδες!

Σας παρακαλώ, διαβάστε το παρακάτω άρθρο που αναφέρεται στην “συμφωνία COOPER” για τα Ελληνικά κοιτάσματα
και θα καταλάβετε γιατί όλοι θέλουν να μας χρεοκοπήσουν, την πλουσιότερη Χώρα του Πλανήτη και να μας έχουν στο «χέρι»
και επίσης δώστε μου μια λογική εξήγηση γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ακόμα στην πολιτική σκηνή και περιφέρεται ελεύθερος
και ο κόσμος του κάνει χειραψία και πολλές φορές μερικοί ανόητοι του φιλάνε το χέρι!!
Με πολύ αγάπη και εκτίμηση
Στέλιος Κυριμλής

 _____________________________________

Τα φυσικά αποθέματα της Ελλάδας και η συμφωνία Cooper - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ:
Γιατί οι άνθρωποι εξακολουθούν να αμηχανία για τις πλημμύρες των ιστοριών στον ελληνικό Τύπο τα τελευταία χρόνια που δείχνουν ότι η χώρα έχει τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου και πετρελαίου; Όσοι ακολουθούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις γνωρίζουν ότι αυτό είναι κοινό γνώρισμα στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες και μέρος μιας "μυστικής συμφωνίας" που φαινόταν να ισχύει από τη δεκαετία του 1940!

Ας εξηγήσουμε: Η συντακτική ομάδα του HellasFrappe σερφάρει καθημερινά στον ιστό για ενδιαφέρουσες ιστορίες και κάθε φορά που συναντάμε κάτι που μας εκπλήσσει εντελώς. Αυτό είναι ένα τέτοιο παραμύθι. Αλλά πριν παρουσιάσουμε το άρθρο και την έρευνα που κάναμε για να υποστηρίξουμε το άρθρο σε όλους σας, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε μια δήλωση που έκανε ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος (και Ενέργειας) Γιάννης Μανιάτης Κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου).
Υπάρχει πετρέλαιο ... "Οι Έλληνες δεν θα απογοητευτούν" - είπε ο Γιάννης Μανιαττής - η δήλωση εμφανίστηκε στην εφημερίδα "Καθημερινή".
Το συγκεκριμένο άρθρο ανατίναξε την «ξαφνική» ανακάλυψη (ή εξομολόγηση) της κυβέρνησης του Παπανδρέου ότι υπάρχουν τεράστιες ποσότητες αποθέματος φυσικού αερίου και πετρελαίου στην Ελλάδα και αποκαλύπτει ότι οι Έλληνες πολιτικοί γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες αυτόν τον τεράστιο πλούτο.

Το ίδιο άρθρο ισχυρίζεται ακόμη ότι η πολιτική μας ελίτ αγνόησε το θέμα λόγω μιας μυστηριώδους συμφωνίας που υπεγράφη πολλές, πολλές δεκαετίες πριν (με τη Δύση).

(Παρατηρήστε τη μυστηριώδη λέξη ....)

Αντί να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον πλούτο για να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να αναπτύξουμε το έθνος μας, κυβερνήσεις, όπως αυτή του Παπανδρέου (ειδικά του Ανδρέα Παπανδρέου), μείωσαν τη χώρα μας - και την οικονομία μας - έτσι ώστε το έθνος μας να μπορέσει να γίνει καταναλωτικά μηχανήματα, ευκολότερη λεία για το τραπεζικό σύστημα (το οποίο όλοι γνωρίζουμε ότι λειτουργεί με χρήματα πετρελαίου).

Το άρθρο παραθέτει επίσης κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες και σκληρά γεγονότα για τον φυσικό πλούτο της Ελλάδας, καθώς και πολλές ερωτήσεις για το όλο θέμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εδώ στο 
HellasFrappe αποφασίσαμε να μεταφράσουμε αυτό το άρθρο για τους αναγνώστες μας, καθώς και να το αναλύσουμε λίγο. Κάναμε επίσης λίγο από τη δική μας έρευνα και καταρτίσαμε την ακόλουθη έκθεση.

Σήμερα γνωρίζουμε ότι πριν αναγκαστεί ο Γιώργος Παπανδρέου να αποχωρήσει από την εξουσία, είχε ανακοινώσει την εξερεύνηση του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στη νότια περιοχή της Κρήτης και το Ιόνιο, το οποίο, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, συμπεριελήφθη ( για κάποιο περίεργο λόγο) τις νέες δανειακές συμβάσεις.  

(Αυτό μόνο και μόνο θα πρέπει να κάνει κανείς ύποπτο ...)

Ανακαλύψαμε επίσης ότι ο Παπανδρέου περιέλαβε το θέμα της ΠΓΔΜ στις ίδιες συμφωνίες, τις οποίες άφησε να αντιμετωπίσει η προσωρινή κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, ώστε να μπορέσει να καεί όλες τις κυβερνήσεις μετά από αυτόν.

Οι παραπάνω πληροφορίες πρέπει να μας παρακινήσουν να θέσουμε υπό αμφισβήτηση πολλά πράγματα.

1. Γιατί οι ηγέτες μας παραδέχθηκαν ξαφνικά ότι η Ελλάδα έχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο όταν οι γεωλόγοι και οι επιστήμονες της Ελλάδας έχουν μιλήσει για αυτό εδώ και περίπου οκτώ δεκαετίες;

2. Γιατί όλες οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, με εξαίρεση την κυβέρνηση Καραμανλή, δεν αναγνώριζαν αυτόν τον τεράστιο πλούτο και / ή το αρνήθηκαν; Ποιο συμφέρον εξυπηρετούσε αυτό;

Οι απαντήσεις είναι σίγουρα περίπλοκες, αλλά πρέπει επίσης να είναι προφανείς. Η ιστορία του τεράστιου πλούτου της Ελλάδας είναι παλιά, αλλά δεν είναι κάτι που εμφανίστηκε και / ή ανακαλύφθηκε πρόσφατα, όπως μερικοί θέλουν να σκεφτούμε.

Σε ένα βιβλίο του 1947 του Δημήτρη Μαμπάτση με τίτλο "Βαρειά βιομηχανία της Ελλάδας" μαθαίνουμε ότι η Ελλάδα είναι ένα από τα πλουσιότερα έθνη στον κόσμο σε ραδόνιο, αλουμίνιο, βωξίτη, μαγγάνιο, μαγνήσιο, νικέλιο, κόκκινο υδράργυρο και λανθάνιο. Επίσης μαθαίνουμε ότι έχουμε τεράστιες ποσότητες ουρανίου και άνθρακα. Λάβετε υπόψη ότι ένας από τους λόγους για τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο ήταν για τους λιγνιτικούς! ).

Το βιβλίο υποστηρίζει επίσης ότι υπάρχουν πλούσιες κοιλάδες πετρελαίου και οσμίου, φυσικό αέριο και ότι μόνο αποθέματα μεθανίου που υπάρχουν νότια της Κρήτης επαρκούν για να ξεκινήσουν δέκα χιλιάδες χρόνια τα αυτοκίνητα στον πλανήτη. Ναι διαβάζετε σωστά! Για χιλιάδες χρόνια....

(Και ναι ... Αυτό ήταν κοινή γνώση το 1947)!

Αλλά το ίδιο βιβλίο μιλάει επίσης για τη μυστηριώδη "συμφωνία 
Cooper".

Ποια είναι λοιπόν η "Cooper Agreement"; Και πώς μια αμερικανική εταιρεία ταιριάζει σε όλα αυτά;

Λοιπόν, αν το google "Cooper συμφωνία" δεν θα βρείτε πάρα πολύ, εκτός από μερικές ελληνικές θέσεις στο blog. Προσπαθήσαμε να βρούμε συγκεκριμένες πληροφορίες για αυτό, αλλά nada ... τίποτα.

Έτσι έπρεπε να διαβάσουμε λίγο το βιβλίο.

Το βιβλίο υποστηρίζει ότι αυτή η συγκεκριμένη συμφωνία έγινε στο περιθώριο αρκετών άλλων συμφωνιών τότε ή μέσω μυστικής διπλωματίας.

Από καιρό σε καιρό διαδίδονται πληροφορίες στον ελληνικό Τύπο σχετικά με αυτή τη συμφωνία η οποία λέγεται ότι υπάρχει στο Υπουργείο Βιομηχανίας και Ανάπτυξης και παραδόθηκε από υπουργό σε υπουργό ως «ιερό μυστικό». Σύμφωνα με τη συμφωνία, οι πρώην ηγέτες μας συμφώνησαν να μην επιτρέψουμε να εκμεταλλευτούν τις θάλασσές μας και τη γη μας για τον φυσικό πλούτο τους, επειδή ελέγχονταν τα δικαιώματα εξερεύνησης και εκμετάλλευσης για 70 χρόνια!

Μετά τη δημοσίευση αυτής της εκπληκτικής πληροφορίας, ο συγγραφέας του βιβλίου, Δημήτρης Μμπάτσος, σκοτώθηκε μυστηριωδώς από τον Ν. Μπελογιάννη το 1952!

Συναίνεση μερικοί θα έλεγαν ... Αλλά ήταν;

Σκεφτείτε πραγματικά σκληρά. Η Συμφωνία Cooper δεσμεύτηκε στην Ελλάδα για 70 χρόνια και η λήξη της ήταν στις 31 Δεκεμβρίου 2010, όταν ανέλαβε την εξουσία ο Γιώργος Παπανδρέου.

Τώρα ξέρουμε τι μπορείτε να σκεφτείτε όλοι ... Αυτό είναι πολύ ένα σύμπτωμα δικαίωμα;

Αλλά είναι;

Δεν είναι μυστικό ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει εργαστεί ποτέ για τα ελληνικά συμφέροντα, έτσι είναι ασφαλές να πούμε ότι εξυπηρετούσε τα συμφέροντα άλλων εθνών ή ομάδων όταν έπαψε αυτή η εξωφρενική συμφωνία;

Η προφανής απάντηση θα ήταν ναι, αλλά κανένας δεν ξέρει σίγουρα. Οι μάρτυρες όπως αυτές ή η αποκαλούμενη μυστική διπλωματία δεν δημοσιεύονται κανονικά σε τοπικές εφημερίδες!

Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι υπήρχε μια ειδική ρήτρα σε αυτή τη συμφωνία.

Σύμφωνα με διάφορες δημοσιεύσεις στο 
blog σχετικά με αυτό το θέμα, η ρήτρα επισημαίνει ότι εάν η Ελλάδα δεν ανταποκριθεί αρνητικά στην Εταιρεία Χημικών Κατασκευών της Hugh Cooper & CoInc. στο τέλος της πρώτης φάσης της συμφωνίας ή καταγγείλει τη συμφωνία μέχρι την ημερομηνία παραπάνω, τότε η σύμβαση θα ανανεωθεί αυτόματα για άλλα 25 χρόνια!

(Πόσα χρόνια έχει εκτιμήσει η Τρόικα ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει; Και με τη νέα συμφωνία διάσωσης του Αλέξη Τσίπρα, η Ελλάδα χρειάζεται πράγματι περίπου 25 χρόνια!)

Μπορούμε μόνο να υποθέσουμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν καταγγέλλει τη συμφωνία, διότι αμέσως μετά την παραπάνω ημερομηνία, η Ελλάδα υπέγραψε σειρά υπομνημάτων και δανειακών συμφωνιών. Εξαιτίας αυτού, κάθε περιουσιακό στοιχείο στη χώρα μας βρίσκεται τώρα στα χέρια των πιστωτών μας ή έχει παραδοθεί στους δανειστές μας. Και όλα αυτά δεν είναι στην ονομαστική του αξία ..... Αλλά υποτιμάται πλήρως!

Αμέσως μετά την ημερομηνία λήξης (και εντελώς τυχαία) η Ολυμπιάδα Χαλκιδικής από την TVX Gold από τον Γιώργο Σόρο, άρχισε να εκμεταλλεύεται την υπόγεια επιφάνεια στα ορυχεία της στη Χαλκιδική και εκπλήσσει, εκπλήσσει ότι τώρα αναγγέλλεται ότι υπάρχουν τεράστιες ποσότητες χρυσού και ουρανίου εκεί!

Πόσο ουράνιο; Στις 23/2/96, μια εμπιστευτική έκθεση, που δημοσιεύτηκε στην οικονομική εφημερίδα "Επανίτιδα", έδειξε κάποια συγκλονιστικά αποτελέσματα γεωλογικών μετρήσεων που έγιναν στη Βόρεια Ελλάδα από το IGME (Ελληνικό Ινστιτούτο Γεωλογίας και Ορυκτών Ερευνών). Η έκθεση ανέφερε ότι η IGME διαπίστωσε ότι η περιοχή περιείχε περισσότερα από 100 TRILLION DRACHMAS σε αποθέσεις ουρανίου και άλλα σπάνια μέταλλα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή δορυφόρων και πυραύλων.Σήμερα, αυτά τα ευρήματα αγνοούνται και λέει ότι το Ινστιτούτο πρόκειται να κλείσει ...

Είναι και αυτή σύμπτωση ...;

Ή μήπως πρέπει να ανησυχούν;

Και αν νομίζετε ότι το άρθρο γράφτηκε από δημοσιογράφο, τότε ξανασκεφτείτε. Το άρθρο υπογράφηκε από επτά διακεκριμένους Έλληνες επιστήμονες και αναφέρεται σε ορυκτά αποθέματα στην περιοχή της Ελλάδας τα οποία ισχυρίζονται ότι περιέχουν πάνω από 300 εκατομμύρια τόνους συμπυκνωμένου ουρανίου. Σημειώνουν επίσης ότι υπάρχουν περίπου 16% άλλων σπάνιων ορυκτών, όπως το ρουτίλιο, το loutesio και το λανθάνιο, τα οποία έχουν πολύ συγκεκριμένες χρήσεις και στην κατασκευή πυραυλικών συστημάτων.

Οι επιστήμονες σημειώνουν επίσης μια περιοχή στην περιοχή του Όρους Symbol στην Καβάλα. Σύμφωνα με αυτούς είναι μια από τις μεγαλύτερες καταθέσεις ουρανίου διεθνώς. Δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσουμε ότι όταν δημοσιεύθηκε αυτό το άρθρο στη δεκαετία του '90, το ουράνιο είχε τιμές περίπου $ 20.000 ανά γραμμάριο!

Φανταστείτε ποια είναι η αξία της σήμερα!

Πάρα πολλές συμπτώσεις ...

Και σίγουρα πάρα πολλές ερωτήσεις.

Και σίγουρα 
ANGER πολλά ANGER.

Ανακαλύψαμε επίσης ότι όταν οι Γερμανοί κατέλαβαν την Ελλάδα χαρτογράφησαν όλες αυτές τις περιοχές και μετά την πτώση του Χίτλερ οι σχετικοί χάρτες και πληροφορίες δόθηκαν στους Αμερικανούς. Τώρα λοιπόν καταλαβαίνουμε ποια είναι τα συμφέροντά τους στη Μακεδονία και τη Θράκη ... Ή τουλάχιστον είναι ένα από τα ενδιαφέροντά τους.

Πολύ ενδιαφέρον, ο πρώην πρεσβευτής στην Ελλάδα Νίκολας Μπερνς είπε σε μια ζωντανή εκπομπή στο τηλεοπτικό κανάλι της MEGA ότι όχι μόνο υπάρχει πετρέλαιο στο Αιγαίο, αλλά αυτό δημιουργεί ουσιαστικά ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. - Έτσι ουσιαστικά άφησε να γίνει κατανοητό ότι αν προσπαθούσαμε ποτέ να εκμεταλλευτούμε ή / και να εξερευνήσουμε τα φυσικά μας αποθέματα, τότε η Τουρκία θα ξαφνικά κήρυξε ένα casus belli σε εμάς; Αυτό σημαίνει ότι συνεργάζονται; Χμμ ......

Η παρουσία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην ελληνική αγορά επιβεβαιώθηκε και η Χίλαρι Κλίντον σε συνέντευξή της στην εκδήλωση Παπαχελάς "Νέοι Φακέλλο". 
Κάντε κλικ εδώ για εκείνη την ιστορία.

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι αναρωτιέστε πώς μπορεί να θεωρηθεί ότι ένα έθνος με τόσο μεγάλο πλούτο ( χωρίς άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως το κλίμα μας, ο πλούτος του εδάφους, η ποιότητα του νερού ) αντιμετωπίζεται ως πτώχευση κατάσταση. Αναρωτιόμαστε το ίδιο πράγμα. Αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι η ενέργεια είναι δύναμη, και επειδή είμαστε ένα μικρό έθνος, πρέπει να στηρίξουμε τους γίγαντες παγκόσμιους παίκτες.

Αν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι η συμφωνία 
Cooper είναι συνωμοσία ... τότε σας συμβουλεύουμε να διαβάσετε την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως που εκδόθηκε τη δεκαετία του 1940 και μιλά άμεσα για αυτή τη συμφωνία παρακάτω.


Steve A. Kirimlis, VP
Courtesy Title & Escrow Corp.
Reges Law Firm, P.C. General Counsel
10411 Motor City Drive, Suite 301
Bethesda, MD 20817

Bus: 240-395-1391
Fax: 240-395-1393
Licensed in MD/DC/VA/PA