Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Συμφωνεί ο κύριος Μητσοτάκης με τη Ντόρα για το Καστελλόριζο;


Την αρχή έκανε ο Ντόκος με το περίφημο «καζάν - καζάν», που έστρωσε το δρόμο στη Ντόρα για την... πατριωτική προσφυγή στη Χάγη.
Τη σκυτάλη πήρε ο πρωθυπουργός, ο οποίος επισημοποίησε τα περί Χάγης για την επίλυση των ελληνοτουρκικών διενέξεων.
Ωστόσο, η Ντόρα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και φανέρωσε τι πραγματικά θα συμβεί στη Χάγη.
Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου από την στήλη του στα ΝΕΑ, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
 «Πρέπει να ξεφύγουμε από τις απαρχαιωμένες αντιλήψεις του περασμένου αιώνα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα μεταξύ μας προβλήματα, να δούμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή «με άλλο μάτι», και να κατανοήσουμε ότι τυχόν προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης μπορεί μεν να έχει ως συνέπεια μερικές απώλειες για μας, όπως ας πούμε την ΑΟΖ του Καστελλορίζου, αλλά θα κατοχυρώσει τα δικαιώματα άλλων νησιών μας, όπως της Ρόδου ή της Λέρου».
Από την πλευρά μας, δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτά που διαβάσαμε.
Είναι αδιανόητο την ώρα που ελλοχεύει ο κίνδυνος για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, να γίνονται τέτοιες ηττοπαθείς (για να μην πούμε τίποτα χειρότερο) δηλώσεις.
Δεν θέλουμε να χαλάσουμε τη φιέστα που έχει στήσει ο κύριος Μητσοτάκης για να γιορτάσει την θριαμβευτική εκλογή της κυρίας Σακελλαροπούλου.
Όμως, θα πρέπει να μας απαντήσει: Συμφωνεί με την αδελφή του;
Αν διαφωνεί, τότε θα πρέπει να την διαψεύσει δημοσίως.
Αν συμφωνεί, τότε δύσκολα τα πράγματα.
Αναμένουμε εναγωνίως την απάντηση....

Συμφωνεί ο κύριος Μητσοτάκης με τη Ντόρα για το Καστελλόριζο; 362842 photo

http://www.antinews.gr/