Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020

EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Στη χώρα του «παν μέτρον άριστον» όχι μόνο έχουμε χάσει το μέτρον, αλλά έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια.

Στο βωμό του δήθεν εκδημοκρατισμού της χώρας που ξεκίνησε ο δήθεν δημοκρατικός Ανδρέας Παπανδρέου και η δήθεν δημοκρατική παρέα του και ακολούθησαν και τα άλλα μιμητικά κόμματα, για να μη χάσουν την επαφή με την εξουσία έχουν ισοπεδωθεί τα πάντα.
Στο βωμό του δήθεν εκπολιτισμού και εξευρωπαϊσμού μιας χώρας που στερείται παιδείας, αγωγής και σεβασμού μεταξύ των ανθρώπων καθόσον ένας φονιάς μπορεί να σκοτώσει όσους θέλει και σε πέντε χρόνια να κυκλοφορεί ελεύθερος για να αυξήσει τον κύκλο των εργασιών του η Χώρα αυτή δεν ενδιαφέρεται για την πλειονότητα των νομοταγών πολιτών της και νομοθετεί πάντα υπερ των κακοποιών και εγκληματιών.

Αφορμή για να γράψω τούτες τις γραμμές είναι τα επίκαιρα περιστατικά με τον αστυνομικό που χαστούκισε τον 11χρονο και με τον μαθητή που έκανε φοβερό μπούλινγκ στη καθηγήτριά του.

Εκείνο που με βγάζει από τα ρούχα μου είναι ότι οι υπόλοιποι μαθητές έκαναν κατάληψη για συμπαράσταση στον τραμπούκο συμμαθητή τους.

Ας ξεκινήσω με τον αστυνομικό που χαστούκισε τον 11χρονο. Το γεγονός παρουσιάστηκε από όλους ακόμη και από τον υπουργό της Δημόσιας Τάξης ότι ο αστυνομικός χτύπησε τον 11χρονο στα καλά του καθουμένου σαν να ήταν τρελός ο αστυνομικός και μάλιστα ο υπουργός βιάστηκε να προδικάσει και να δηλώσει πολύ άστοχα «Όποιος χτυπά ανήλικα, δεν χωρά πουθενά».

Πρώτον ο Χρυσοχοϊδης καταδίκασε και απέβαλε από το σώμα τον αστυνομικό χωρίς να απολογηθεί! Απ’ ότι γνωρίζω και ο μεγαλύτερος κακοποιός δικαιούται να δώσει εξηγήσεις και να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Προς θεού δεν θέλω να υπερασπισθώ τους αστυνομικούς για τους οποίους έχω τις πλέον δυσάρεστες εμπειρίες, αλλά δεν πρέπει να προτρέχουμε και να καταδικάζουμε τον οιονδήποτε πρίν αμφί μύθον ακούσουμε.

Αν ο αστυνομικός χαστούκισε τον 11χρονο άνευ λόγου και αιτίας πρέπει να είναι τρελός και όντως δεν έχει θέση πουθενά. Αλλά στο βάθος δεν φταίει ο ίδιος γι’ αυτό, αλλά αυτοί που τον επέλεξαν.

Αν όμως ο 11χρονος εξύβρισε τον αστυνομικό θα πρέπει να εξετασθεί το θέμα και να ελεγχθεί ο αστυνομικός, αλλά να ελεγχθεί και 11χρονος διότι θέλω να πιστεύω ότι η πλειονότητα των αστυνομικών αν εξυβρισθεί από ένα 11χρονο με χυδαίο τρόπο, (εξύβριση των μανάδων τους, των γυναικών τους και των ιδίων ), μάλλον κατά τον Χρυσοχοϊδη η αστυνομία θα μείνει χωρίς στελέχη.

Και τώρα έρχομαι στο τραμπούκο μαθητή.

Όταν ήμουνα μαθητής του γυμνασίου ανάφερα με τετρασέλιδο ενυπόγραφη αναφορά μου το σύλλογο καθηγητών του γυμνασίου στη Γενική Επιθεώτηση της Μέσης Εκπαιδεύσεως για πράξεις άνομες που γινόντουσαν στο γυμνάσιο από τους καθηγητές. Διατάχθηκε σε βάρος μου ΕΔΕ. Ο Γυμνασιάρχης πήρε καταθέσεις από συμμαθητές μου που είχαν τέσσερα στα αρχαία. Το αποτέλεσμα ήταν να με αποβάλουν 4 ημέρες από το γυμνάσιο και να χαλάσουν τη διαγωγή μου.

Τα μετέπειτα γεγονότα με δικαίωσαν καθόσον καθηγητής συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για άνομη πράξη που είχα αναφέρει.

Αλλά οι συμμαθητές μου όχι μόνο δεν κάνανε κατάληψη αλλά ούτε την ελάχιστη διαμαρτυρία για την άδικη αποβολή μου.

Σήμερα μπορείτε να υπολογίσετε τον ξεπεσμό που έχει υποστεί η κοινωνία μας.

Σήμερα το πρωί παρακολούθησα στη τηλεόραση μία συζήτηση γύρω από το συμβάν του μαθητή. Καλεσμένοι στη συζήτηση μεταξύ άλλων η κ. Τενια Μακρή ψυχολόγος και ο κ. Τατσιόπουλος.

Μου έκανε αρνητικότατη εντύπωση η κ. Μακρή η οποία πήρε αναφανδόν θέση υπέρ του μαθητή επιρρίπτουσα την ευθύνη στην οικογένεια που εξέθρεψε το μαθητή. Φαίνεται ότι η κ. Τένια όταν ήταν μικρή εκτρέφετο στο σπίτι της ως να ήταν μικρό ζώο. Τώρα που μεγάλωσε και έγινε μεγάλο ζώο ποιός άραγε να την εκτρέφει. Και μετά παραπονιόμαστε ότι η καινούργια γενιά είναι αγράμματη.

Όλα αυτά τα φαινόμενα και άλλα παρόμοια εμφανίζονται και θα εμφανίζονται στο διηνεκές, διότι στη χώρα αυτή δεν υπάρχει παιδεία, δεν υπάρχει αγωγή και το Υπουργείο Παιδείας πορεύεται με αυτόματο πιλότο διότι οι υπουργοί παιδείας που παρήλασαν και παρελαύνουν απ’ αυτό ουδείς έχει ασχοληθεί με το πραγματικό αντικείμενο της παιδείας και της αγωγής.

Αθήνα 28-01-2020

Δημήτριος Ζιώγας