Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

O ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΚΟΣΑπό τη μιά μεριά είναι ο καλός και από την άλλη ο κακός.
Ποιός είναι ο καλός και ποιός ο κακός;
Ο καλός έιμαστε εμείς, η Ελλάδα, και κακός είναι η Τουρκία,
Το πιο εύκολο πράγμα είναι να είσαι καλός και το πιό δύσκολο να είσαι κακός. Και τούτο διότι για να είσαι κακός πρέπει να έχεις ούμπαλα, ενώ για να είσαι καλός δεν χρειάζεται να διαθέτεις τίποτε παρά μόνο να είσαι μαλακοπίτουρας.
Απτό παράδειγμα ο στρατός: Οι στρατιώτες λένε κακό τον Αξιωματικό που είναι καλός στην Υπηρεσία του και εφαρμόζει τους κανονισμούς και τις διαταγές,  και καλό τον ντεμεκέ τον ξεγάνωτο που έλεγε και ο αλήστου μνήμης Γιαννόπουλος, ο οποίος δεν μπορεί να αρνηθεί τίποτε στους στρατιώτες και κάνει όλα τα χατήρια τους.
Εν προκειμένω  η Τουρκία μπορεί να κάνει όχι μόνο τον κακό και τον ταραξία της περιοχής αλλά και τον τσαμπουκά στην Αμερική διότι είναι Χώρα υπολογίσιμη. Απεναντίας η Ελλάδα κάνει το καλό αρνί γιατί δεν μπορεί να εναντιωθεί ούτε στη Τουρκία, έτσι που τη καταντήσανε την Ελλάδα οι εθνοπατέρες, πολύ σε περισσότερο στην Αμερική.  Είμαστε οι καλλίτεροι YESMEN της υφηλίου.
Τρανταχτή απόδειξη ότι δεν μπορούμε ούτε να βήξουμε, χωρίς να ζητήσουμε την άδεια από τους Αμερικάνους, είναι η ενέργεια του Καραμανλή του πρεσβυτέρου που, όταν ήλθε ανανεωμένος από τη Γαλλία, θέλοντας να τσμπουκαλευτεί στους Αμερικανούς έφυγε από το σατρατιωτικό το σκέλος του ΝΑΤΟ και μετά τρέχαμε και παρακαλούσαμε να ξαναμπούμε και μπήκαμε με δυσμενέστερους όρους.
Δεύτερη απόδειξη είναι η συμφωνία του ποδαριού του Τσίπρα που συνήψε με τους σκοπιανούς  με εντολή και συνταγή των Αμερικανών. Γι’ αυτό την συνήψε εν κρυπτώ και παραβύστω και εν αγνοία των άλλων κομμάτων, αφ’ ενός μεν για να μην αλλοιωθεί η συνταγή, αφ’ ετέρου δε για να ΘΡΕΨΕΙ, σύμφωνα με τα γράμματα που έχει μάθει ο Τσίπρας, τη δόξα μόνος του.
Εδώ  και δεκάδες χρόνια παρατηρούμε τα τρένα να περνάνε και τα Τούρκικα αεροπλάνα να αλωνίζουν το Αγαίο και τα νησιά μας και οι διοικούντες συνιστούν μόνο ψυχραιμία.
Κάποιο πρωινό θα ξυπνήσουμε με κατεβασμένα τα σώβρακα  από τους Τούρκους και οι δικοί μας ταγοί, τρομάρα τους, θα μας συστήνουν βαζελίνη.
 Υπάρχει μια παροιμία: «Βάρα για να σε φοβούνται ή κλάψε για να σε λυπούνται.»
Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να κλαίμε.
Χρόνια πολλά, καλή χρονιά και περαστικά μας.
Διώνη Πικερμίου 07-01-2020

Δημήτριος Ζιώγας