Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2020

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ!


Από την πρώτη ημέρα που άκουσα να μιλάει ο ΥΠΕΘΑ κάτι μου  στράβωσε. Θέλετε το αισθητήριό μου, θέλετε η ενασχόλησή μου επί σειρά ετών με στρατιώτες και όχι μόνο, σκέφθηκα ότι αυτός δεν μου κάνει για ΥΠΕΘΑ.
Η πρώτη επιβεβαίωσή μου έγινε με το Oruc Reis το οποίο τάχα ισχυρός άνεμος παρέσυρε στη δική μας υφαλοκρηπίδα και το οποίο ως καλοί και ευγενικοί οικοδεσπότες το συνοδεύσαμε μέχρι την έξοδό του από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και του ευχηθήκαμε καλό κατευόδιο.

Η δεύτερη ήρθε με το μυθοπλαστικό αφήγημα της δήθεν συνομιλίας που είχε με το πρωθυπουργό και την ψυχραιμία που συνιστούσε ο ένας στον άλλο.
 Δεν είμαι πολεμοχαρής όμως δεν μπορώ να παριστάνω ούτε τον βλάκα ούτε τον μακάκα.
Αφού φύσαγε ισχυρός άνεμος, όπως ισχυρίσθηκαν οι αρμόδιοι και αναρμόδιοι, γιατί δεν άφησαν ένα καράβι μας να παρασυρθεί από τον ισχυρό άνεμο και να κάνει μία διέλευση πάνω από τα καλώδια του Oruc Reis που βρισκετο μέσα στη δική μας υφαλοκρηπίδα;
Η τρίτη επιβεβαίωσή μου έγινε από την μετριοφροσύνη του ΥΠΕΘΑ, καθόσον δήλωσε ότι  θα παίρνει πάντα άριστα από την ψύχραιμη αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων. Δυστυχώς το άριστα θα το παίρνει από τους Τούρκους και όχι από τους Έλληνες.
Η τέταρτη και χειρότερη είναι τα συγχαρητήρια που έδωσε ο ΑΚΑΡ στον Παναγιωτόπουλο για τις ψύχραιμες ενέρεγειές του.
Αυτό μου θυμίζει τους χαρακτηρισμούς,  καλός και κακός, που προσέδιδαν στους αξιωματικούς οι στρατιώτες. Καλός ήταν αυτός που τους έκανε τα χατήρια. Κακός ο υπηρεσιακός και καλός για την Υπηρεσία.
Το να σε συγχαίρει ο εχθρός σου για τις ενέργειές σου νομίζω πως είναι κατάντημα.
«Βάρα για να σε φοβούνται ή κλάψε για να σε λυπούνται».
Από το 74 και μετά όλοι οι πολιτικοί συνιστούν ψυχραιμία. 
Κάποιο πρωινό, από τη πολλή ψυχραιμία, θα βρεθούμε με τα σώβρακα κατεβασμένα.
Να θυμάστε ότι οι Τούρκοι είναι θρασύδειλοι. Αλλά οι πολιτικοί μας ηγέτες, τρομάρα τους, διακατέχονται από το φοβικό σύνδρομο. 
Στ’ αλήθεια, θα προτιμούσα τον Καμμένο για τον οποίο οι Τούρκοι δεν είχαν να πούν καλή κουβέντα.
Διώνη Πικερμίου 06-02-2020
Δημήτριος Ζιώγας 

 Ο αιρετικός