Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020

Έγινε το αυτονόητο: Δίνουν τα κατασχεμένα τεθωρακισμένα των ισλαμιστών της Λιβύης στις δυνάμεις ασφαλείας - Πάνε Έβρο


Έπρεπε να έχουμε κατάσταση πολέμου για να γίνει το αυτονόητο: Να δοθούν στις δυνάμεις ασφαλείας τα κατασχεθέντα προ πέντε ετών(!) τεθωρακισμένα οχήματα που σάπιζαν στον Πειραιά.
Μάλιστα, ο Κυριάκος Βελόπουλος είχε αναφερθεί για το ζήτημα της μη αξιοποίησής τους πριν δύο ημέρες σε τηλεοπτική εκπομπή.

Όλα ξεκίνησαν το 2015 , όταν εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε πλοίο ανοικτά της Κρήτης, 16 στρατιωτικά και πολιτικά οχήματα με προορισμό τους ισλαμιστές της Τρίπολης.
Εντοπίστηκαν στο οχηματαγωγό πλοίο «TYCHY» και κατασχέθηκαν σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο έχει επιβάλει εμπάργκο όπλων στη Λιβυή.
Το πλοίο” είχε αποπλεύσει από τον λιμένα “La Spezia” της Ιταλίας και είχε προορισμό το λιμένα “Κhalid” της Λιβύης, μέσω του λιμένα “Deringe” της Τουρκίας.
Πρόκειται για:
Οκτώ οχήματα κατηγορίας MRAP Τyphoon GSS-300,
Πέντε θωρακισμένα Toyota Land Cruiser,
Δύο οχημάτων BMW και ενός οχήματος Mercedes.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα 8 κατασχεμένα MRAP τελικώς αποδεσμεύτηκαν και διατίθενται στην ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα στις αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.
Μάλιστα, κάποια από αυτά έχουν ήδη σταλεί στο μέτωπο του Έβρου, όπου θα συνδράμουν στην μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης και της τουρκικής προκλητικότητας.
Πραγματικά είναι ανεξήγητο γιατί τόσο καιρό δύο ελληνικές κυβερνήσεις είχαν αφήσει τα οχήματα και «σάπιζαν», τη στιγμή μάλιστα που η χώρα έχει σοβαρότατη έλλειψη από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού όλων των τύπων. 
Σε κάθε περίπτωση, κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Tα MRAP Τyphoon GSS-300 είναι της καναδικής εταιρείας Streit Group.
Τα τεχνικά στοιχεία των οχημάτων είναι τα ακόλουθα: μήκος 6,5 μέτρα πλάτος 2,43 μέτρα, ύψος 2,37 μέτρα, βάρος 12,5 τόνους διμελές πλήρωμα και μπορεί να μεταφέρει 8 εξοπλισμένους στρατιώτες ή αστυνομικούς.
Το επίπεδο προστασίας που προσφέρει η θωράκιση του οχήματος είναι Level 2 STANAG 4569, ενώ με πρόσθετη θωράκιση αυτό μπορεί να φτάσει στο Level 3.
Η μέγιστη ταχύτητα του οχήματος επί οδοστρώματος φτάνει τα 100 χλμ/ώρα ενώ η αυτονομία του τα 1.000 χλμ.

Δείτε στο 8:10 του παρακάτω βίντεο την προ ημερών παρέμβαση του Κυριάκου Βελόπουλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!