Τρίτη, 3 Μαρτίου 2020

Γιατί η Τουρκία δεν στέλνει πρόσφυγες και μετανάστες και στη Βουλγαρία;


Ο Ερντογάν λέει ότι αρνείται το ευρωπαϊκό χρήμα για το προσφυγικό και το ανακοινώνει έχοντας δίπλα του τον Βούλγαρο πρωθυπουργό. Ένα εύλογο ερώτημα είναι γιατί ο Ερντογάν δεν στέλνει μετανάστες και πρόσφυγες και στη Βουλγαρία.
Μια εξήγηση:
Η επιλογή Ερντογάν, οφείλεται στην καθαρά υποστηρικτική στάση που έχει υιοθετήσει ο Βούλγαρος πρωθυπουργός έναντι των τουρκικών θέσεων τόσο στο ΝΑΤΟ όσο και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.O Μπορίσοφ λίγο πριν την συνάντηση του με τον Ερντογάν, κατηγόρησε την χρήση «στρατιωτικής βίας έναντι των γυναικόπαιδων στα ελληνικά σύνορα και από τον ελληνικό στρατό».
Καταδίκασε απερίφραστα τέτοιες ενέργειες εκ μέρους των Ελλήνων.
Η Βουλγαρία έχει 800.000 τουρκική μειονότητα σε ένα πληθυσμό λιγότερο των 8 εκατομμυρίων.
Οι σχέσεις της με την Τουρκία ,μετά την πτώση του προηγούμενου καθεστώτος, ήταν ολοένα βελτιούμενες και με τον Μπορίσοφ είναι πλέον εξαιρετικές.
Η Βουλγαρία διαφώνησε κάθετα με την Συμφωνία των Πρεσπών, διότι πάντα θεωρούσε την Β. Μακεδονία ως τμήμα της.
Η Τουρκία δεν έχει κάποια ιδιαίτερη διεκδίκηση από την Βουλγαρία, τουλάχιστον καμία από αυτές που έχει με εμάς (γκρίζες ζώνες, ΑΟΖ κλπ).


Μία ερώτηση: αυτές τις ημέρες μίλησε κάποιος από την Αθήνα με τον Μπορίσοφ;


In press event with visiting Prime Minister, Turkish President revealed he was offered a billion euros to stop the refugee flow, but said he won't accept it.

Exploiting the suffering of refugees over settlement of how much the EU would pay up to .

79 people are talking about this
militaire