Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020

Κατάπτυστη ανακοίνωση της νομαρχίας Αδριανούπολης κατά της Ελλάδας! Τα ψεύδη που αναφέρει


Στην Αδριανούπολη, πολλοί συμπατριώτες μας σπεύδουν να ψωνίσουν, γιατί... “είναι φθηνά”. Μόνο τη περίοδο της αιχμαλωσίας των δύο στρατιωτικών είχε σταματήσει το φαινόμενο. Αμέσως μετά τα ψώνια συνεχίστηκαν.
Η νομαρχία Αδριανούπολης λοιπόν ,αναγνωρίζοντας την “οικονομική αιμοδοσία” που της παρέχουμε εξέδωσε μια κατάπτυστη, συκοφαντική ανακοίνωση, στηριζόμενη στα ψεύδη του καθεστώτος Ερντογάν που υπηρετεί. Διαβάστε την ανακοίνωση:
“Κατά το έτος 2019 συνελήφθησαν από τις αρχές ασφαλείας εντός της Επαρχίας Αδριανούπολης συνολικά 126.827 παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι αφού καταγράφηκαν μεταφέρθηκαν σε άλλες πόλεις της Τουρκίας.

Από την 27 Φεβρουαρίου 2020 καταγράφηκε έντονη εισροή μεταναστών στην περιοχή μας, η οποία έχει σύνορα συνολικού μήκους 204 χιλιομέτρων με την Ελλάδα (12 χιλιόμετρα χερσαία σύνορα και 192 χιλιόμετρα σύνορα διαμέσου του Έβρου ποταμού). Σε αυτή τη συνοριακή γραμμή, υπάρχουν Μονάδες που υπάγονται στην 4η και την 54η Μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες Πεζικού, οι οποίες μεταβιβάζουν στην Νομαρχία τα αριθμητικά στοιχεία των κινήσεων των μεταναστών.
Από την 27 Φεβρουαρίου 2020 και μέχρι σήμερα (16/3/2020), από τα σύνορα της Νομαρχίας Αδριανούπολης προς την Ελλάδα πέρασαν συνολικά 147.122 παράνομοι μετανάστες (55.904 από την περιοχή ευθύνης της 4ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας που εποπτεύει τον Έβρο ποταμό και 91.228 από την περιοχή ευθύνης της 54ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας που εποπτεύει τα χερσαία σύνορα), ενώ συνεχίζεται η μετάβαση μεταναστών προς την Ελλάδα.
Οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας των συνόρων, χρησιμοποιούν εναντίον των μεταναστών καπνογόνα, δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και πραγματικές καθώς και πλαστικές σφαίρες με αποτέλεσμα τον θάνατο 3 και τον τραυματισμό 214 μεταναστών. Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, 206 από αυτούς πήραν εξιτήριο και 8 νοσηλεύονται ακόμα. Επιπλέον παρασχέθηκε υγειονομική περίθαλψη σε 7.096 μετανάστες για διάφορους λόγους, εκ των οποίων 1.581 παιδιά και 44 εγκυμονούσες γυναίκες.
Η συμπεριφορά των Ελληνικών αρχών ασφαλείας παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου. Για τους θανάτους των μεταναστών έχουν υποβληθεί καταγγελίες στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ ακόμη 25 καταγγελίες μεταναστών για κακομεταχείριση από τις ελληνικές αρχές ασφαλείας διερευνώνται από δικηγορικούς συλλόγους της Τουρκίας”.

Γιατί είναι απαράδεκτη η ανακοίνωση:
Με την πρώτη παράγραφο η Νομαρχία επιχειρεί να προβάλει την εικόνα μιας Τουρκίας που ελέγχει τα σύνορα της, εν αντιθέσει με την Ελλάδα, ενώ αφήνει και αιχμές για επαναπροωθήσεις μεταναστών από τις Ελληνικές αρχές, συντασσόμενη στη γραμμή των τουρκικών ΜΜΕ τα οποία το προηγούμενο διάστημα μετέδιδαν δήθεν ρεπορτάζ για κακομεταχείριση μεταναστών-προσφύγων από τις Ελληνικές αρχές και βίαιη επαναπροώθηση τους στο τουρκικό έδαφος στην περιοχή του Έβρου.
Η Νομαρχία αναπαράγει τα fake news της τουρκικής Κυβέρνησης και ειδικά του Τούρκου Υπουργού Εσωτερικών Σοϊλού, ο οποίος από την πρώτη ημέρα της απόπειρα εισβολής και κατάργησης των συνόρων της Ελλάδας διέσπειρε ψευδείς δηλώσεις με αναρτήσεις στο twitter (η τελευταία σχετική ανάρτηση καταγράφηκε στις 6/3/2020, όταν ο ανεκδιήγητος Υπουργός ανέφερε ότι έχουν περάσει τα σύνορα 142.175 άτομα.
Η ανακοίνωση κάνει λόγο για 3 νεκρούς σε αντίθεση με δηλώσεις Τούρκων Υπουργών αλλά και του ιδίου του Ερντογάν, οι οποίοι μιλούσαν για 4-5 νεκρούς. Αλήθεια πότε και που έγιναν οι κηδείες των νεκρών (όσοι και εάν είναι) και για ποιο λόγο δεν είδαμε ούτε 1 πλάνο από αυτές ;
Η Νομαρχία μιλά για εισροή μεταναστών στα όρια ευθύνης της από την ξεχνώντας να αναφέρει με ποιο τρόπο έφθασαν στην περιοχή (μισθωμένα λεωφορεία, ακόμα και ταξί). Aς φρεσκάρουμε λοιπόν την μνήμη…
Η ανακοίνωση κάνει λόγο για χρήση δακρυγόνων, καπνογόνων και σφαιρών από τις Ελληνικές αρχές. Και εδώ fake news. Ξεχνάει η Νομαρχία να αναφέρει τους τόνους χημικών και καπνογόνων που ρίχνονται καθημερινά από την τουρκική αστυνομία, προκειμένου να διευκολύνουν τις ορδές να προσπαθήσουν να ρίξουν τον φράκτη. Ας ξαναθυμηθούμε λοιπόν….
Συμπέρασμα;
Είναι γεγονός ότι στην «δημοκρατική» Τουρκία όλοι ακολουθούν τις επιταγές του καθεστώτος Ερντογάν. Στο πλαίσιο αυτό είναι λογικό ότι η Νομαρχία Αδριανούπολης θα ταυτιστεί με την κεντρική κατεύθυνση που είναι η παραγωγή και η διασπορά fake news με σκοπό την απόκρυψη των πραγματικών υπευθύνων για αυτό που συμβαίνει από τις 29/2/2020 στην περιοχή του Έβρου, αλλά ας μην υποτιμά την νοημοσύνη μας.
Μιλάμε για καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου, μιλάμε για κανονική απόπειρα εισβολής και κατάλυσης των συνόρων της Ελλάδας από την Τουρκία, ας μην γελιόμαστε.
Ας το ξανασκεφτεί λοιπόν η Νομαρχία της Αδριανούπολης προτού εκδώσει παρόμοιες ανακοινώσεις στο μέλλον και ας σκεφτεί και λίγο εάν την συμφέρει η αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων. Προτού αναρτήσει κάτι παρόμοιο ας σκεφτεί ποιοι είναι αυτοί που στηρίζουν την αγορά της.
militaire