Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020

Συστηματικός πόλεμος στα ΜΜΕ


Stratos Chatzikefalas 

Οι Τούρκοι, εκτός από τον πόλεμο μέσω της εργαλειοποίησης των προσφύγων, κάνουν συστηματικό πόλεμο στα ΜΜΕ και σε διεθνείς οργανισμούς κατά της Ελλάδας και υπέρ των παράνομων και ανήθικων μεθόδων τους.
Την προπαγάνδα φυσικά δεν την  εφηύραν οι Τούρκοι, αλλά την έχουν οργανώσει. Αντίθετα, η Ελλάδα πως απαντά στις διαρκείς επιθέσεις κατά των συμφερόντων της και κατά της αξιοπρέπειας της χώρας και των κατοίκων της;

Σε Οικονομία, Μακεδονία, Ελληνοτουρκικά, Μεταναστευτικό οι αντιδράσεις μας είναι από ανεπαρκείς ή και μηδενικές, έως και κάτω του μηδενός, ειδικά όταν έχουμε πρωθυπουργούς να κατηγορούνε τον ίδιο τον λαό τους (Γ.Α.Π. που δήλωσε δημοσίως ότι κυβερνά έναν διεφθαρμένο λαό, ή ο Τσίπρας στα πηγαδάκια των Βρυξελλών που χαρακτήρισε την πλειοψηφία των Ελλήνων, που αντιδρά στην προδοσία της Μακεδονίας, ως μειονότητα καθυστερημένων θερμοκέφαλων ακροδεξιών).
Αν οι κυβερνήσεις μας
  • δεν προετοιμάζονται για πόλεμο (για να διαφυλάξουν την ειρήνη και όχι φυσικά για να επιτεθούμε στην Τουρκία)
  • δεν αντιμετωπίζουν έγκαιρα τον υβριδικό πόλεμο που όλοι βλέπουμε, αλλά ξυπνάνε κατόπιν εορτής (από εκεί που λέγανε ότι θέλουμε τους ξένους για μπόλιασμα και από την αποστολή ΜΑΤ να χτυπήσουν Έλληνες στην Χίο, μέσα σε μία μέρα πήρανε την απόφαση να σφραγίσουν τα σύνορα και να κόψουν όλες τις παροχές στους πρόσφυγες)  
  • δεν έχουν οργανωμένη στρατηγική προπαγάνδας – αντιπροπαγάνδας
  • δεν προβαίνουν έγκαιρα σε πολιτικές κινήσεις, που αξιοποιούνε τα πλεονεκτήματά μας, ώστε να είμαστε οι οδηγοί των εξελίξεων και όχι να τις κυνηγάμε σαστισμένοι (πχ ΑΟΖ)
με ποιον τρόπο θα αποφύγουνε τις διπλωματικές και επικοινωνιακές ήττες και τον πραγματικό πόλεμο;

--------------------------------------------------------- ---------------------------------------------------------
Τούρκος υπουργός: Η Ελλάδα έχει μόνο 115.000 πρόσφυγες, εμείς 4.000.000!

21:53, 07 Μαρτίου 2020
Από χθες το βράδυ η Αστυνομία Ειδικών Επιχειρήσεων της Τουρκίας ανέλαβε καθήκοντα στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού σε σημερινές του δηλώσεις από την πόλη Έλαζιγ, η οποία επλήγη στις 24 Ιανουαρίου από καταστροφικό σεισμό. Ο κ, Σοϊλού αναφέρθηκε στα μέτρα της τουρκικής κυβέρνησης, αλλά και στο μεταναστευτικό, με αιχμή την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι οι Τούρκοι αστυνομικοί τερμάτισαν τις απωθήσεις μεταναστών από την ελληνική πλευρά.
 Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι «οι μάσκες έπεσαν», προσθέτοντας πως «αποκαλύφθηκε πόσο αδίστακτοι είναι αυτοί που δημαγωγούν υπέρ του δήθεν ανθρωπισμού».
Ισχυρίστηκε ότι περισσότεροι από 143.000 πρόσφυγες αναχώρησαν από την Τουρκία περνώντας στην Ελλάδα, ωστόσο στη συνέχεια είπε: «Πόσοι ξένοι βρίσκονται στη χώρα του Μητσοτάκη, ξέρετε; Συνολικά 115.000 ξένοι για τους οποίους πήρε 10 φορές τα χρήματά τα οποία τους αναλογούν. Από αυτούς οι 40.000 και κάτι είναι στα νησιά και οι 70.000 και κάτι στην ηπειρωτική Ελλάδα. Εμείς έχουμε 4 εκατομμύρια πρόσφυγες. Όταν κάποιος μιλάει ας κοιτάει πρώτα τον εαυτό του. Ας κοιτάει τι βάρος κρατάει ο ίδιος. Έχουν παραβιάσει πλήρως τις διαδικασίες που έθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες καθώς και τη Συνθήκη της Γενεύης», υποστήριξε.
Πρόσθεσε ακόμα ότι «αυτό είναι μόνο η αρχή. Κοιτάξτε, εμείς πέρυσι πιάσαμε 451.000 παράτυπους μετανάστες. Τώρα ο καιρός είναι ζεστός. Όσο πάει και ζεσταίνει. Στον Έβρο, με την Ελλάδα μάς χωρίζει μία συνοριακή γραμμή πάνω από 200 χιλιόμετρα. Δυστυχώς φέτος στα Βαλκάνια υπήρξε ανομβρία. Σε κάποια μέρη (του Έβρου) η στάθμη από τη βροχή έπεσε στα 40 με 45 εκατοστά. Αυτό τι σημαίνει; Ότι με τα πόδια σας εύκολα μπορείτε να περάσετε. Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ικανότητα να τους συγκρατήσει στα σύνορα. Να δείτε τι έχει να γίνει μετά. Δεν είναι μόνο ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα, αλλά και τι θα γίνει μετά».