Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020

Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ C ΕΣΩΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ WUHAN ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ


Από τον Richard Cheng, M.D., Ph.D.
Η κυρία N ζει στο Wuhan της Κίνας. Λαμβάνει ιδιαίτερη μέριμνα για την ευημερία ολόκληρης της οικογένειάς της, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας της ηλικίας 71 ετών. Η κυρία Ν. ενδιαφερόταν πάντα για τη διατροφή και πρόσφατα έμαθε για τα αντιικά αποτελέσματα της βιταμίνης C.
Είμαι γιατρός που κατοικεί σήμερα στη Σαγκάη. Διεξήγαγα συνέντευξη από την κυρία N μέσω τηλεφώνου, αφού έλαβα μια προωθημένη ιστορία που δημοσίευσε στα κινεζικά κοινωνικά μέσα WeChat.
Έκανα μια προσπάθεια να έρθω σε επαφή με την κυρία N για να επαληθεύσω την ιστορία και παρακάτω είναι αυτό που μου είπε.
Η κυρία N ζει με το παιδί της στο επίκεντρο της πανδημίας του COVID-19. Είναι κοντά στους γονείς της και στον αδελφό της και στη σύζυγό του. Οι έξι από αυτούς επισκέπτονται ο ένας τον άλλο σε τακτική βάση. Η μητέρα της έχει διαβήτη και καρδιακή νόσο με στεντ, εκτός από αρκετές άλλες χρόνιες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της οισοφαγίτιδας με παλινδρόμηση.
Λίγο πριν την Κινέζικη Πρωτοχρονιά, γύρω στην 21η Ιανουαρίου, η μητέρα της εμφάνισε συμπτώματα παρόμοια με τη γρίπη, με χαμηλό πυρετό 38C. Με βάση τις γνώσεις της, η κυρία N ενημέρωσε όλα τα μέλη της οικογένειας να παίρνουν από του στόματος βιταμίνη C. Έπαιρνε περίπου 20.000 mg ημερησίως σε χωρισμένες δόσεις. Η μητέρα της πήρε μικρότερη δόση, ίσως το ήμισυ ή λιγότερο από όσα πήρε η κόρη της.
Η κατάσταση της μητέρας της ήταν σταθερή για 9-10 ημέρες. Στις 30 Ιανουαρίου, όμως, η μητέρα της αποφάσισε να μεταβεί στο Wuhan Union Hospital, στο Tongji College of Medicine, το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κεντρικής Κίνας, ένα νοσοκομείο που είναι εξέχον όχι μόνο στη Wuhan αλλά σε όλη την Κίνα. Ήθελε να ελέγξει αν ήταν μολυσμένη με τον ιό πνευμονίας Wuhan. Στο νοσοκομείο, διαγνώστηκε με αυτό που έγινε γνωστό τώρα ως πνευμονία Covid-19. Τη δεύτερη ημέρα μετά την εισαγωγή, ο πυρετός της άρχισε να ανεβαίνει, μέχρι και 39,6C. Σε 10 περίπου ημέρες, στις 10 Φεβρουαρίου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και πήγε στην καρδιο-πνευμονική μηχανή ως τελική προσπάθεια να σώσει τη ζωή της.
Εκείνη την περίοδο η κυρία Ν έμαθε για τις κλινικές δοκιμές με βιταμίνη C, χορηγούμενες με έγχυση (IVC, ενδοφλέβια βιταμίνη C). Αμέσως ζήτησε από τον υπεύθυνο στη ΜΕΘ να χρησιμοποιήσει μεγάλη δόση IVC στη μητέρα της. Ο θεράπων ιατρός συμφώνησε αλλά θα χορηγούσε μόνο περίπου 10.000 mg. Έτσι κι έγινε. Μετά από 20 ημέρες στη ΜΕΘ, η μητέρα της βελτιώθηκε και αφέθηκε σε έναν κανονικό θάλαμο πριν από λίγες ημέρες, συνεχίζοντας τη θεραπεία IVC, όπως επέμεινε η κυρία Ν.
Στο νοσοκομείο, η κυρία Ν, ο αδελφός της και η αδελφή της γύρναγαν για να επισκεφτούν και να φροντίσουν τη μητέρα της. Φορούσαν πολύ απλή προστασία: γάντια και μάσκες. Σημειώνεται επίσης ότι ενώ η μητέρα της αρρώστησε στο σπίτι, κανένα από τα πέντε μέλη της οικογένειας δεν φορούσε μάσκα για αρκετές ημέρες. Αλλά όλοι τους έπαιρναν από το στόμα δισκία βιταμίνης C. Κανένας από αυτούς δεν ανέπτυξε μόλυνση COVID-19.
Μέχρι στιγμής, αυτή είναι η ιστορία της κυρίας Ν. Ευχόμαστε η μητέρα της να ανακάμψει πλήρως και γρήγορα.
Στο πλαίσιο της τεράστιας έρευνας, των κλινικών μελετών, των αναφορών περιπτώσεων και των δικών μου δεκαετιών εμπειρίας σχετικά με τη χρήση της βιταμίνης C στις λοιμώξεις από ιούς, συνοψίζω την παρακάτω ιστορία με μερικά μηνύματα:
  1. Τα δισκία βιταμίνης C σε υψηλές δόσεις ημερησίως μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο η οικογένεια δεν κόλλησε τη λοίμωξη.
  2. Δεδομένης της ηλικίας της, του ιστορικού της χρόνιας νόσου και της υψηλής θνησιμότητας του COVID-19 στους ηλικιωμένους, η ενδοφλέβια βιταμίνη C μπορεί να διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της μητέρας της.
  3. Τα νέα των επίσημων κλινικών δοκιμών ενδοφλέβιας βιταμίνης C έχουν σίγουρα θετικό αντίκτυπο σε αυτή την περίπτωση, καθώς ο θεράπων ιατρός ενθαρρύνθηκε να χρησιμοποιήσει ενδοφλέβια βιταμίνη C.
  4. Ένα ανοσοποιητικό σύστημα που λειτουργεί καλά είναι υψίστης σημασίας για να κρατήσει μακριά τη ιογενή λοίμωξη. Και, η βιταμίνη C μπορεί να στηρίξει την άμυνα κατά του ιού COVID-19, κυρίως στους χρόνιους ασθενείς με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Η βιταμίνη C μπορεί να σκοτώσει τον ιό στο σώμα. Γιατί; Κυρίως λόγω της ικανότητάς της να παράγει υπεροξείδιο του υδρογόνου  Ξέρουμε ότι το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι ένας ισχυρός δολοφόνος των μικροβίων, σκοτώνει βακτήρια και ιούς. Η βιταμίνη C δεν είναι μόνο ένα φάρμακο που σκοτώνει ιούς, είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Γιατί είναι σημαντικό αυτό; Γιατί ξέρουμε ότι ο κορονοϊός σκοτώνει μέσω μόλυνσης ή φλεγμονής των πνευμόνων, προκαλώντας μια πάθηση που ονομάζεται σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας, που κάποιος δεν μπορεί να αναπνεύσει. Η βιταμίνη C μπορεί να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και έτσι προλαμβάνει επιπλέον βλάβη και επισκευάζει την υπάρχουσα βλάβη.
Ο Δρ Richard Cheng βρίσκεται ακόμα στην Κίνα τώρα. Συνεχίζει να εργάζεται υπερωρίες με ειδικούς κινέζους γιατρούς και νοσοκομεία για να διευκολύνει την παροχή ενδοφλέβιας βιταμίνης C για τα σοβαρότερα άρρωστα με COVID-19. Δείτε το παρακάτω βίντεο.

https://mariosdimopoulos.com/epidimies