Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο. 46 7 Απριλίου, 2020

Στέλιος Κυριμλής


Αγαπητοί μου φίλοι γειά σας,

Αυτό που δημιουργήθηκε σε όλον τον κόσμο, και ζούμε τώρα, πιστεύω πως έγινε από τις πολιτικές, τα ΜΜΕ και όπως πάντοτε, την κερδοσκοπία.
Όμως ας πάμε λίγο πίσω στον Ιανουάριο… Τότε οι ΗΠΑ και η Κίνα, ύστερα από ένα χρόνο πόλεμο δασμών δισεκατομμυρίων δολαρίων στα προιόντα εισαγωγής, υπέγραψαν μια εμπορική συμφωνία και νομίζαμε ότι όλα θα πάνε καλά….

Η φιλονικία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνα ήταν γιατί η Κίνα εδώ και χρόνια,  συνήθιζε να υποτιμά το νόμισμα της για να το κάνει πιο φτηνό και όλα τα προιόντα της να είναι πιο φτηνά και έτσι να τα πουλούν σε όλον τον κόσμο, κάτι που             η ΗΠΑ θεώρησε πολύ άδικο.
Επίσης η Κίνα, είχε αυτό που αποκαλούμε «Hand-out»  τεχνολογία….Δηλαδή, μια χώρα που π.χ. παράγει Τηλέφωνα και πρόκειται να επενδύσει στην Κίνα, θα έπρεπε να παραδώσει την τεχνολογία της στην Κίνα….Ο Τράμπ        συνέχιζε να πιέζει, να διαφωνεί και να αγωνίζεται με τους Κινέζους για να τους υποχρεώσει να υπογράψουν αυτήν την νέα εμπορική συμφωνία όπου θα ανοίξει η Κινέζικη αγορά σε περισσότερα Αμερικανικά προιόντα που θα δουλέψουν μόνο με το «Γουάν» (νόμισμά τους) χωρίς όμως να το υποτιμούν και η συμφωνία υπογράφει στις 15 Ιανουαρίου, 2020.
Εκείνη την στιγμή η αγορά ήταν σε υψηλά επίπεδα ακόμη και δύο εβδομάδες αργότερα εμφανίστηκε
ο ιός,  δηλαδή η είδηση ότι έχει ξεσπάσει από το Γουχάν μια επιδημία στην Κίνα…
Τώρα θα το θέσω ευθέως …εντάξει???...Ο ιός αυτός που είναι…αλλά άς μην μιλήσω για αυτόν, ποιος τον έκανε και από που ήλθε….και δεν θα μιλήσω γιατί δεν είμαι γιατρός ούτε ειδικός….απλώς σαν άνθρωπος που ασχολείται         με αριθμούς,  θα μιλήσω για αυτούς,  γιατί αυτό γνωρίζω και ελπίζω να με καταλάβετε….
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες περισσότεροι από 11,000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις ΗΠΑ από αυτόν τον ιό. Κατά τις τελευταίες επτά εβδομάδες υπήρξαν πάνω από 50,000 χιλιάδες θάνατοι παγκοσμίως….Ο Κινέζος πρόεδρος Τσί πριν τέσσερις ημέρες ήταν στο Γουχάν και ανακοίνωσε ότι έχουν περιορίσει τον Κορωνοιό …Μηδέν θάνατοι αναφέρθηκαν στην Κίνα τις τελευταίες 4 ημέρες !
Ο πληθυσμός της Κίνας είναι 1,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι που δεν ζούν με τις καλύτερες υγειονομικές συνθήκες η υψηλά πρότυπα για διατροφή. Εγώ, ως ένας φυσιολογικός άνθρωπος, μπορεί κανείς να μου εξηγήσει πως ο ιός αυτός επιβραδύνεται και σχεδόν να σταματήσει σε μια Κίνα , ενώ εξαπλώνεται στις ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία????...Πώς είναι δυνατόν η Ρωσία με 7,000 χιλιόμετρα κοινά σύνορα με την Κίνα να έχουν 253 κρούσματα και 6 νεκρούς, σε πληθυσμό 150 εκατομμυρίων ???
Πως η Ινδία με ένα δισεκατομμύριο πληθυσμό και μόλις 150 χιλιόμετρα από την Κίνα έχουν 150 κρούσματα και 10 νεκρούς και η Ιταλία με 65 εκατομμύρια πληθυσμό να έχει 170,000 κρούσματα και 17,000  νεκρούς, στην Ισπανία 142,000 κρούσματα και 14,000 νεκρούς, στην Γαλλία 10,350 νεκρούς με110,000 κρούσματα ?????
Δεν πιστεύω σε θεωρίες συνομωσίας αλλά θα πώ αυτά που πιστεύω….
Πιστεύω ότι οι Κινέζοι δεν ήθελαν την συμφωνία με τις ΗΠΑ….Ο Τράμπ πίεσε σκληρά και έλαβε αυτά που ήθελε με την υπογραφή της συμφωνίας που δεν άρεσε καθόλου στους Κινέζους…Τώρα τι κάνουμε??.....ας κάνουμε τον ιό και να τον ελευθερώσουμε και να κάνουμε τον κόσμο να φρικάρει…όλα τα χρηματιστήρια στον κόσμο να πέφτουν κατακόρυφα, την Κινεζική αγορά σε μείωση τουλάχιστον από 30%-50% ανάλογα με τον τομέα που εξετάζουμε….οι μετοχές μειώθηκαν το ίδιο και περισσότερο, και ποιος τις αγοράζει τώρα???....Η Κίνα βέβαια!...Έτσι η Κίνα εθνικοποίησε τις εταιρείες της , αλλά η αγορά τους γίνεται όχι με σφαίρες , όχι με πόλεμο, όχι επιχειρηματικά, όχι εθνικοποίηση η με κάποια πολιτική απόφαση η κάποιες διμερείς συμφωνίες….ΟΧΙ…Απλώς αγοράζουν τις μετοχές επιχειρήσεων ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ!!!...
Η αγορά είναι κάτω 15% στην Αγγλία, κάτω 12% στην Ιαπωνία, 35% κάτω στην Ευρώπη, κάτω 30% στις ΗΠΑ….και ξέρετε που είναι η Κινέζικη αγορά που πυροβόλησε τα χαμηλά αυτά σημεία??...κάτω στα 1.4% ΜΟΝΟ!!!
Δεν υπάρχει λογική. Ο χρυσός είναι κάτω 12% και ποίοι είναι οι κορυφαίοι κάτοχοι του χρυσού??..ΗΠΑ, Αγγλία, Ιαπωνία, Γαλλία, Κίνα και Ινδία!...και τώρα που το χρυσό πάει κάτω ποιος το αγοράζει?...Η Κίνα!...Διάφοροι διευθύνοντες σύμβουλοι Αμερικανικών εταιρειών στην Κίνα, ανακοίνωσαν πριν μερικές ημέρες, ότι ανοίγουν τα εργοστάσια τους και είναι σε πλήρη δραστηριότητα και 100% αποδοτικότητα! Τα σούπερ μάρκετ στις ΗΠΑ και Ευρώπη εξαντλούνται από τις προμήθειες. Κανείς δεν αγοράζει τίποτε από την Κίνα τον τελευταίο μήνα, αλλά τώρα η Κίνα έχει περιορίσει τον ιό, καθώς εμείς εξαντλούμε τις προμήθειες μας. Οπότε σύντομα θα αγοράζουμε από αυτούς, κυρίως ιατρικό εξοπλισμό, αφού το σύστημα μας εδώ είναι ανεπαρκές.…Θα αγοράζουμε πολλά δισεκατομμύρια προιόντα από την Κίνα, και αυτό θα εκτινάξει την οικονομία της πάλι στα ύψη.
Δεν υπάρχει λογική, η Κίνα με 1,6 δισεκατομ. Πληθυσμό, να έχει μόνο 3,000 νεκρούς με 8,000 κρούσματα και η ΗΠΑ  400,000 κρούσματα με 12,000 νεκρούς και ολόκληρη η Δύση να έχει παραλύσει με 550,000 κρούσματα και 100,000 νεκρούς και να μην μπορεί να σταματήσει τον ιό!!..
Πώς το έκαναν οι Κινέζοι, τι χρησιμοποίησαν και το σταμάτησαν?...Δεν υπάρχουν αεροπορικές πτήσεις, όλοι κλειστοί στα σπίτια τους….κλειστά σχολεία, κλειστά μαγαζιά, κλειστές επιχειρήσεις, όχι αθλήματα…όλοι μας παραλύουμε…όπως και ο τρόπος ζωής μας…
Πρίν μερικούς μήνες, όλοι εδώ στις ΗΠΑ, μιλούσαν για την καλή πορεία της οικονομίας, την αύξηση του χρηματιστηρίου, την μείωση της ανεργίας, τους πρωτοφανείς υψηλούς ρυθμούς εργασίας για τους Αφροαμερικανούς και τους Λατίνους και για γενική αισιοδοξία και σιγουριά του προέδρου για επανεκλογή του στις επερχόμενες εκλογές και με τους  Δημοκρατικούς ακόμα  αναποφάσιστοι για τον υποψήφιο τους!!!
Τις τελευταίες όμως ημέρες, όλοι μιλούν για την πολύ κακή κατάσταση στην χώρα και στην οικονομία της και δεν νομίζω να υπάρχει οικογένεια που να μην έχει πληγεί οικονομικώς από την πτώση του χρηματιστηρίου, τις τιμές των ακινήτων, από το κλείσιμο των εταιρειών , την εκτίναξη της ανεργίας στο 9% η 10%, τους θανάτους από τον ιό, και γενικά όλοι είναι σε απόγνωση !!!...
Πριν μερικές ημέρες έβλεπα  τον πρόεδρο Τράμπ ο οποίος βγήκε στην τηλεόραση σε διάφορα κανάλια, στις 9.00 το βράδυ να μιλήσει στον Αμερικανικό Λαό, πράγμα που γίνετε μόνο σε μεγάλη έκτακτη Εθνική ανάγκη…Σε όλα τα κανάλια μιλούσαν για όλα τα στραβά και δεινά της Αμερικής και τις ευθύνες του προέδρου και τον κατηγορούσαν με διάφορους τρόπους, για όλα αυτά….
Δεν είμαι Δημοκρατικός, αλλά ούτε μου αρέσει ο Τράμπ και συνήθως μιλώ εναντίον του,….όμως ο τρόπος που αναφέρθηκαν στον πρόεδρο τα διάφορα κανάλια, που μερικά η πολλά από αυτά , είναι χρηματοδοτούμενα η ελεγχόμενα και από ξένους, έχουν ξεπεράσει τα όρια που τον ξευτιλίζουν, σε σημείο που μπορεί να υποστηρίξουν ακόμα και αναρχία….βλέπετε έρχονται εκλογές σύντομα και το βαθύ κράτος δεν θέλει να ξαναβγεί ο Τράμπ….. Θορυβήθηκαν όταν στις αρχές Μαρτίου, ο Τράμπ ζήτησε να εθνικοποιήσει την Federal Reserve και η κυβέρνηση να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο της κεντρικής τράπεζας από τους Rothschild και να εκτυπώνει τα δικά της δολάρια…. Είναι κάτι που προσπάθησε να κάνει και ο Κέννεντυ αλλά δεν μπόρεσε!!..                                                                                                                                                                                                                                                                                       Δεν μου αρέσει και σε εμένα ο συγκεκριμένος τύπος, αλλά πρέπει να υποστηρίξουμε τους Δημοκρατικούς θεσμούς και να μην καταστραφεί ο συνταγματικός τρόπος εκλογής προέδρου….
Αγαπητοί μου φίλοι, αυτές είναι οι τελευταίες σκέψεις μου και έχετε όλο το δικαίωμα να διαφωνείτε και να μου το πείτε….

Με αγάπη και εκτίμηση
Στέλιος Κυριμλής
Πρόεδρος Μακεδονικού Συλλόγου
Greater Washington D.C. Area
Πρώην Ύπατος Πρόεδρος
Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής
Steve AKirimlisVP
Courtesy Title & Escrow Corp.
Reges Law Firm, P.C. General Counsel
Maryland Office:                                          Virginia Office:
10411 Motor City Drive, Suite 301            8133 Leesburg Pike, Suite 380
Bethesda, MD 20817                                   Vienna, VA  22182

Bus: 240-395-1391
Fax: 240-395-1393
Licensed in MD/DC/VA/PA