Τετάρτη, 8 Απριλίου 2020

Μπαράζ παραβιάσεων και υπερπτήσεων με τον Άγγ. Συρίγο να ζητά προετοιμασία για “θερμό επεισόδιο”


Η τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο δεν έχει καμφθεί ούτε στο ελάχιστο από την κρίση του COVID-19 και την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που καλείται να διαχειριστεί το καθεστώς Ερντογάν.
Μία ακόμη απόδειξη τα όσα έγιναν σήμερα.

Τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ :

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ.
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ       : 3 (3x2F-16)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ     : 1 CN-235
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ         : 7
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ          : 4
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ         : 8
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ        : 43 (όλες από τα μαχητικά)
ΕΜΠΛΟΚΕΣ           : 5
ΠΕΡΙΟΧΗ               : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο
Δεκαπέντε  ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησε τουρκικό ζεύγος F-16.
Το πρωί, ο βουλευτής της ΝΔ και αν. καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha επεσήμανε ότι οι Τούρκοι “θα αρχίσουν να χρησιμοποιούν πλέον παλιά παροπλισμένα σκάφη για να στείλουν 100, 200, 300 άτομα πίσω από τα μεγάλα νησιά, στο κεντρικό και δυτικό Αιγαίο, δηλαδή όπως έφθασαν στην Τζια.
Το δεύτερο που περιμένουμε και προετοιμαζόμαστε είναι όταν θα φτιάξει ο καιρός και θα τελειώσει η ιστορία με τον κορωνοϊό, θα υπάρξει πίεση στο νότιο τμήμα του Έβρου.
Το τρίτο που μας ανησυχεί σφόδρα είναι μη τυχόν στείλουν επίτηδες άτομα που είναι φορείς του κορωνοϊού για να μεταφέρον τον ιό σε κάποιος από τους καταυλισμούς στα νησιά του Αιγαίου”.
Ο κ.Συρίγος εκτίμησε ότι δεν θα δούμε θερμό επεισόδιο  με την έξοδο κάποιου τουρκικού πλοίου στην ανατολική Μεσόγειο, μέχρι να τελειώσει ο κορονοϊός, αλλά πρέπει να προετοιμαζόμαστε για μετά.
 militaire