Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020

Ποιό εμπάργκο; Η Τουρκία ανεφοδιάζει κανονικά τους φιλότουρκους Τζιχαντιστές της Τριπόλεως μέσω Αιγαίου και Κρητικού


Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
pronews.gr
          Η επιχείρηση «IRINI» της ΕΕ υποτίθεται ότι θα σταματούσε των ανεφοδιασμών των ισλαμιστών του Φαγέτ αλ-Σαράτζ από την Τουρκία, κάτι που μέχρι στιγμής δεν συμβαίνει.
          Οι ισλαμιστές πολιτοφύλακες της φιλότουρκης κυβέρνησης της Τρίπολης στην Λιβύη εξαπέλυσαν αντεπίθεση και ανακατέλαβαν 2 στρατηγικές πόλεις στα βόρειο-δυτικά της Λιβύης Σομπράθα και Σορμάν, υποβοηθούμενοι από τουρκικά drones.
         Μάλιστα μετά την κατάληψη των πόλεων επιδόθηκαν σε μαζικές εκτελέσεις και αγριότητες.
          Αυτή η αντεπίθεση ήρθε σε μία στιγμή που φαίνεται πως η Τρίπολη ήταν στριμωγμένη για τα καλά από την επέλαση των στρατευμάτων του Χαλίφα Χαφτάρ, η οποία πάντως συνεχίζεται στο κύριο μέτωπο της πρωτεύουσας.
          Παρόλα αυτά για άλλη μία φορά η τουρκική στρατιωτική βοήθεια η οποία συνεχίζει να καταφθάνει σωρηδόν έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αναζωογόνηση τους.
          Σύμφωνα με πηγές του LNA ο ανεφοδιασμός της Τρίπολης από τους Τούρκους συνεχίζεται κανονικά και μάλιστα τα πλοία όπως βλέπουμε και στον χάρτη περνούν σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σε Αιγαίο και Κρητικό!
          Μάλιστα υπήρξαν καταγγελίες από τον Εθνικό Λιβυκό Στρατό πως ιταλικό πολεμικό πλοίο βομβάρδισε τις θέσεις του κοντά στην Τρίπολη!
          Και το ερώτημα παραμένει που είναι το εμπάργκο με την επιχείρηση «Ειρήνη» που υποτίθεται θα επέβαλε η ΕΕ και θα απέτρεπε τους Τούρκους από το να ενισχύουν την βλαπτική για τα ελληνικά συμφέροντα κυβέρνηση-μαριονέτα του αλ Σαράτζ;
          Δηλαδή η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να πάρει χιλιάδες μετανάστες στην Κρήτη προερχόμενους από τη Λιβύη( ανάμεσα στους οποίους πολύ πιθανόν να είναι και μέλη των Συρίων μισθοφόρων της Άγκυρας) και ως αντάλλαγμα ο LNA του Στρατάρχη Χαφτάρ όχι μόνο δεν βοηθιέται αλλά επιπλέον βομβαρδίζεται(!) από αυτούς που υποτίθεται επιτηρούν το εμπάργκο; 
          Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να προστατεύσει τα συμφέροντά της Ελλάδας υποστηρίζοντας έμπρακτα τις δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ και να μην περιμένει (πάλι) να τη σώσουν οι Ευρωπαίοι.