Κυριακή, 12 Απριλίου 2020

Ευ.Αποστολάκης: “Η Ελλάδα δεν μπορεί να άγεται και να φέρεται από τις τουρκικές κινήσεις” (VIDEO)


Η συνέντευξη του Επίτιμου Α/ΓΕΕΘΑ και πρώην ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, γίνεται ακόμη πιο επίκαιρη μετά τις χθεσινές ακραίες προκλήσεις των Τούρκων. Ο κ. Αποστολάκης μιλά στο Militaire.gr με την αποφασιστικότητα του “βάτραχου”, την στρατηγική σκέψη που πρέπει να ΄χει ένας Αρχηγός και την ψυχραιμία που επιβάλλεται να διαθέτει ένας ΥΕΘΑ.

“Η Ελλάδα είναι κυρίαρχο κράτος, σχεδιάζει την εξωτερική και αμυντική της πολιτική με βάση τα συμφέροντα της και δεν μπορεί να άγεται και να φέρεται ανάλογα με τις τουρκικές κινήσεις”, δηλώνει καταρρίπτοντας τα σύνδρομα που κατά καιρούς κατατρέχουν την ελληνική στάση έναντι του “προβληματικού γείτονα”.Ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ, μιλά για την Τουρκία και τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται αυτή τη περίοδο. Εκτιμά ότι ο Ερντογάν θα το σκεφτεί πάρα πολύ για να τολμήσει θερμό επεισόδιο, το οποίο χαρακτηρίζει “απονενοημένο διάβημα αν τελικά το τολμήσει”.
Εξηγεί γιατί παρόλα αυτά είναι αναγκαίο να υπάρχουν “κανάλια επικοινωνίας” και εξηγεί πως αυτά λειτούργησαν ως μοχλός αποτροπής τουρκικών ενεργειών κατά τη διάρκεια της θητείας του στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ αλλά και στη θέση του ΥΕΘΑ.
Ο πρώην ΥΕΘΑ αναφέρεται στην κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων, επικεντρώνοντας στο προσωπικό τους: “Δεν πρέπει αυτούς τους ανθρώπους να τους θυμόμαστε μόνο στα δύσκολα…Είναι άνθρωποι που θα κάνουν τη δουλειά τους ακόμη και απλήρωτοι. Αλλά δεν μπορούμε μόλις τα δύσκολα περνούν να τους ξεχνάμε”, λέει.
Απαντά σε ερωτήσεις για τον εξοπλισμό της χώρας, χωρίς να αγνοεί τη πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που είναι βέβαιο ότι θα γίνει χειρότερη λόγω της κρίσης του κορονοϊού. Μιλά για το πως πρέπει και μπορεί η Ελλάδα να εξοπλιστεί σωστά ακόμη και υπό τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες.
Μιλά για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και Ελευσίνας που πρέπει και μπορούν να σωθούν.
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/dMU9m-eNyAA" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
MILITAIRE